directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 09:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

[Exclusiva] El Consell Comarcal del Barcelonès rep una nova clatellada

L’instructor demana l’arxivament de l’expedient obert al secretari Miquel Colom a petició del president i gerent del CCB per presumptes irregularitats greus

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Un infrme de la Sindicatura de Comptes sobre greus actuacions del CCB, unes factures pagades per constructores a la Feria d’Abril seguint instruccions de les empreses del CCB, investigats 18 consellers comarcals per l’aprovació d’un càrrec de confiança no previst a la llei i, ara, Més Economia ha tingut accés en exclusiva a l'arxiu de l’expedient obert al secretari d’habilitació nacional Miquel Colom (el primer que arriba malgrat que la llei ho preveu) a petició del president i gerent del CCB per presumptes irregularitats greus que han comportat una suspensió preventiva de la feina. Ara el CCB haurà d'abonar els salaris d’aquests mesos de suspensió i acceptar la reincorporació a la seva feina.

Comparteix
   


Etiquetes
Nova clatellada a les males maneres de gestionar el CCB per part del PSC

Segons els documents en exclusiva que publica el més economia, l’instructor nomenat pel Ministeri demana l’arxiu de l’expedient per manca total de proves, una nova clatellada a la negativa gestió que porten a terme el nucli dur del CCB, el president, el gerent i la secretaria accidental.

El CCB intenta apartar de les seves funcions al primer secretari d’habilitació nacional que hi arriba

L’instructor de l’expedient obert contra l’exsecretari del Consell Comarcal del Barcelonès (CCB), Miquel Colom, que va denunciar diverses irregularitats en la gestió de l’entitat, demanarà al Ministeri d’Hisenda que s’arxivi el cas ja que no ha trobat cap indici de les “faltes molt greus” denunciades per l’administració territorial. El CCB va acusar Colom de paralitzar el funcionament de l’entitat i de diverses incompatibilitats en el seu càrrec públic amb d’altres activitats privades.

L’informe posa contra les cordes les fosques maneres d’actuar del president del CCB i el seu gerent

La proposta de resolució, per contra, creu que els informes no preceptius de Colom tenien una “nul·la incidència efectiva en la continuïtat dels procediments” que analitzen. De manera similar, es descarta que s’hagi produït cap incompatibilitat entre les activitats privades de Colom i el seu càrrec públic, i fins i tot es corrobora que les tres societats mercantils per les quals va treballar van ser dissoltes abans que fos nomenat secretari de l’entitat. L’informe ha estat remés a la Direcció General de la Funció Pública que ha de prendre ara la decisió final sobre la suspensió cautelar de Colom.

Avui plenari en plena tempesta política

La revelació sobre el probable futur de Colom arriba el mateix dia que el CCB celebra un nou plenari, que estarà marcat per la investigació oberta per la Fiscalia la setmana passada, i per les crides de diversos partits a suprimir l’entitat. Tant PSC, CiU, la CUP com ERC han manifestat en els últims dies la voluntat d’eliminar l’ens comarcal i que les seves competències siguin assumides pels diversos ajuntaments del Barcelonès o per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

En el cas de la formació republicana i el partit anticapitalista, a més, s’ha reclamat que el consell comarcal col·labori amb la Fiscalia per investigar les possibles irregularitats detectades en la gestió del CCB i diversos organismes vinculats entre el 2005 i 2011, recollits en un informe fet públic el passat gener. Entre d’altres males pràctiques, el document recull la venda de terrenys públics per sota dels preus del mercat en benefici de tercers, la concessió irregular de contractes públics o la manca de pressupostos i finançament per realitzar obres públiques de tot tipus.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
15 de març de 2017, 11.55 h

AL CONSELL COMARCAL INFECTAT DE pscPSOE, SE' L'HA D'INCLOURE A LA LLISTA DELS CORRUPTES, I AFEGIR-HI LES DEL PSOE, ARA QUE ENS SÓN VOLUNTARIS AUXILIARS, TOTA LA PUTREFACCIÓ IMMENSA A ANDALUSIA, AMB ELS ERE, LA DEL FELIPE, DELS GUERRA, ETC. L'ADA COLAU ESTÀ SATISFETA D'HAVER-HI PACTAT? S'HA ADEQUAT A UNA DE LES MÀFIES?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
mario fletxa barna
15 de març de 2017, 10.11 h

Tot es posarà al seu lloc...SEGUR


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
15 de març de 2017, 09.51 h

ON estan tot aquells que tan expliquen de la corrupció del CiU??? Ara callen??' No estan en contra de la corrupció? I els de Colonos també callen????
Només estan en contra de la corrupció de CiU????? I la dels altres no importa????


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
15 de març de 2017, 09.06 h

El PSC segur que estan tan pringats o més que Convergència, però Convergència, que també tenia la culpa de molta corrupció i de molt 3%, al canviar de nom ha donat motiu al desgraciat de l'Iceta de dir allò de "Nosaltres no hem hagut de canviar de nom".

Potser no han canviat de nom, però ja no són el PSC, ara són la federació catalana del PSOE. Uns botiflers supeditats a Madrid.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Marta fletxa Barcelona
15 de març de 2017, 08.22 h

Molt greu tot plegat, sembla mentida que els grans mitjans no en parlin del 3% del PSC


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
15 de març de 2017, 07.55 h

la mafia del psoec


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.