directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Comuns i podemites obligats a negociar per evitar el ridícul

La discrepància es manté sobretot en la verificació del sistema de participació

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

ACN.- ICV, BComú, EUiA i Podem estan negociant i aproximant posicions aquest dilluns a la tarda, després que un 62% de les bases de la formació morada hagin descartat mantenir-se al nou espai si no es compleixen les condicions que Podem posa sobre la taula. Tal com ha avançat 'El País' i han confirmat a l'ACN fonts de les formacions, es perfilen els serrells per tancar un acord que inclogui finalment els d'Albano Dante Fachin a l'assemblea fundacional del 8 d'abril. Fonts dels comuns apunten que la discrepància és sobretot en com verificar la participació i afirmen que requisits com el codi ètic ja estan acordats.
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Fonts de les formacions han confirmat que hi ha converses aquest dilluns per sumar Podem a l'assemblea fundacional dels comuns. De fet, les mateixes fonts apunten que hi ha acord en elements com el codi ètic, que s'hauria de votar a l'assemblea com els documents de ponència. 
 
L'escull més alt és la verificació del sistema de participació per escollir els òrgans provisionals de direcció del nou partit. Podem no vol que els seus hagin de registrar-se en un nou cens, sinó que volen de base el seus canals de participació habituals per als seus inscrits, i que no calgui validació presencial.
 
Els comuns reclamen però que es verifiqui el vot, sigui presencialment o de manera online. Una opció és, per exemple, que els canals habituals de Podem redirigeixin en una altra plataforma que permeti certificar que cada persona votarà només un cop. 
 
El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, ha donat per fet l'acord amb Podem perquè entén que les bases han avalat la confluència, tot i que amb condicions, que en part ja són "una realitat". 
 
La data de termini podria ser aquest dimarts, quan arrenca al vespre el termini perquè es presentin les candidatures a la direcció.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
22 de març de 2017, 17.06 h

No m'agraden realitats fefaents. en el Codi Ètic, queda bonic i espero que ho compleixin, el no demanar crèdits i no fer-se càrrec, dels 12 milions de dutes bancaris d'ICV, Bé però les amables salutacions entre Ada Colau i Jordi Borja de l' Observatori DESC, on hi foren fins el dia abans de les eleccions: Colau, Pisarello, Gala Pin.ICV, hàbil xucladors de subvencions públiques, 3.8 milions de 2008 a 2014. Les portes giratòries ICV, té gent a TMB etc. El pacte amb pscPSOE, amb gent ac... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
21 de març de 2017, 12.02 h

TRUMP ES UN APRENENT DE MURS COMPARAT AMB L'ESTAT ESPANYOL.

VISCA LA REPÚBLICA CATALANA OBERTA, SENSE MURS

MURS DE L'ESTAT ESPANYOL AMB EL QUE HA AÏLLAT A CAT I A VALÈNCIA I VOLEN AÏLLAR ARA A LES ILLES. TAMBÉ HO HA FET AMB CEUTA I A MELILLA.

MURS CONTINUS DE L'ESTAT ESPANYOL CONTRA LA POBRESA ENERGÈTICA, CONTRA LA IMMIGRACIÓ, CONTRA EL DRET D'ASIL, CONTRA L'AMPLIACIÓ JUSTA D'AEROPORTS, CONTRA LES AUTOPISTES GRATIS A CAT, CONTRA VOTAR, ETCÈTERA

JA NO PODEN DISIMULAR EL MUR QUE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
mario fletxa barna
21 de març de 2017, 09.25 h

Aquesta gent no es mereix tenir cap partit a la nova república, són españolistes i no defensaran res que pugui servir-la ni als CATALANS ni GOVERN. A mi no em cal saber res del que puguin dir o decidir. SOBREN!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.