directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 19:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP madura i ja no compra les crítiques dels sectors més radicals

Mentre des del Parlament s'accepta esperar a setembre per a fer el referèndum, un manifest de 70 militants s'hi oposa

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Els pressupostos que han de fer possible el referèndum per aquest 2017 han quedat aprovats avui gràcies als vots i la sintonia de la CUP i Junts pel Sí. El procés, doncs, segueix el seu full de ruta i tot apunta que la cita a les urnes serà per aquest setembre. De fet, l'esquerra radical, en nom de la diputada Eulàlia Reguant, ja ha avisat que es poden esperar fins a la tardor. Això sí, volen fixar ja una data. Malgrat això, l'altra cara de la CUP s'ha posicionat contundentment en contra dels comptes, unes crítiques no que no han afectat la votació i a la determinació de la direcció.
cup, parlament, diputats, cupaires
Els diputats de la CUP al Parlament
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Doctor Jekyll i Míster Hyde
 
Ja és ben conegut que la CUP està formada per dues grans branques: els d'Endavant Osan que representant l'ala més dura i radical de l'esquerra i Poble lliure amb una visió més enfocada en la necessitat de tenir les eines d'un Estat per a construir una República d'esquerres. Sovint aquest Yin i Yang de la CUP ha xocat. El moment més tens fou la votació a Sabadell sobre el cap d'Artur Mas. Sembla, però, que les enquestes a la baixa i la responsabilitat d'estabilitat i el sentit d'Estat de la CUP s'ha acabat imposant. Tot i això, encara hi ha una forta dissidència interna sobre el fet que la CUP hagi aprovat els pressupostos, claus per a fer el referèndum. Malgrat això, la CUP ha seguit el camí marcat i ha mantingut el pacte amb JxSí mostrant-se impertèrrita a les crítiques internes. 
 
Reguant i la paciència de la CUP

La diputada de la CUP Eulàlia Reguant s'ha obert aquest matí a deixar enrere l'escenari d'un referèndum abans de l'estiu, com volen els cupaires, si això permet facilitar un acord i fixar data concreta. "No és l'opció preferible però, si ha de ser així, fem-ho, però posem data ja per tenir clar el recorregut", ha assegurat Reguant en una entrevista aquest dimecres a Catalunya Ràdio. "Que a data d'avui està tot preparat? Molt probablement no, però previst per anar-ho preparant tot sí, és important que posem la data per anar avançant en la preparació", ha insistit la diputada de l'esquerra anticapitalista. A més, Reguant ha apuntat que la llei de transitorietat jurídica defineix a què no se "subrogarà" Catalunya de la legalitat espanyola mentre no tingui un marc propi en cas que guanyi el 'sí'.

Els radicals anti-tot

Una setantena de militants de la CUP han signat un manifest en contra dels pressupostos de la Generalitat aprovats amb el suport de la formació pel seu caràcter "neoliberal" i contrari als interessos de les classes populars. Sota el nom de 'Crit d'alerta a l'esquerra independentista', els signants alerten que aquest suport als comptes és un "canvi de rumb" i un possible "no retorn" tot dient que "vincular les polítiques econòmiques neoliberals al dret a l'autodeterminació" és una "aposta perdedora", que "impedirà ampliar la base social independentista" de les classes populars. També creuen que Junts pel Sí ha "sotmès la formació" amb el seu "xantatge" i que això deixa l'organització "molt debilitada" en el seu paper per garantir el referèndum unilateral per la independència.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
23 de març de 2017, 13.10 h

-no rep les crítiques / no accepta les crítiques / no contesta les crítiques. No "no compra"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
23 de març de 2017, 11.13 h

No us fieu de la CUP, allà on no n'hi ha, no en pot rajar, Vull dir intel·ligència,


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
22 de març de 2017, 20.12 h

CUP:
SENTIT D´ESTAT CATALÀ ? SI ÉS AIXÍ US FELICITO. ÉS UN MOMENT CLAU PER ALS CATALANS, MOLT BÉ, HEM DE GUANYAR AQUESTA GUERRA DE DESGAST QUE ELS UNIONISTES HAN ENGEGAT.
UNITAT MÉS QUE MAI PER A GUANYAR!
INDEPENDÈNCIA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
22 de març de 2017, 18.42 h



#1


Caram, Alberto Caguetesneses, CHAPEAU !! ens ho tenies ben amagat que eres el primer del món en una de les teves especialitats.


Tanta modèstia t'honora. Però no voldria que la teva genialitat passes desaparcebuda al món. Cal publicitar-la. Reproduiré el comentari del teu "paisano" Rufino, que no crec que li sàpiga greu, sobre tot si esmento la seva autoria.


Segons relata Rufino Carajez al comentri 6 de Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2

Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Querido "NAZISTA" Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona AKA SuperCat :TUS PALABRAS RESUENAN COMO UN ZUMBIDO DE MOSCA EN MIS OIDOS fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
22 de març de 2017, 16.53 h

Esto (y estas) s de la CUP son muy divertidos ( y divertidas). No llegan al nivel que los de Solidaridat con sus payasadas en los pejaes pero son muy divertidos y tienen de todo. Pedro el Gnomo (el barbudo), la tortillera Gabriel y el orco inclasificable de la Eulalia Reguant.

Ah, y el Gargante parece el Shrek.

Ahi viene la Catadisney.


JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.