directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 07:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els comuns podrien provocar una profunda bretxa econòmica entre Barcelona i el Principat

El govern municipal insta patronals, sindicats i administracions a pactar un salari mínim de ciutat de 1.000 euros

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha instat aquest divendres patronals, sindicats i administracions a pactar un salari mínim de ciutat o de l'àrea metropolitana que no estigui per sota dels 1.000 euros. "No ens podem permetre que ningú a Barcelona guanyi menys de 1.000 euros per la seva feina, i a partir d'aquí pot ser més", ha defensat Pisarello durant la inauguració de la jornada 'Viabilitat i repercussions de l'establiment d'un salari mínim de ciutat'. 
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
La inflació més gran de la història de Barcelona
 
Si només les empreses amb seu a Barcelona fixen un SMI de 1.000 euros, la ciutat comtal experimentaria una inflació sense precedents. Però només Barcelona, que dispararia les diferències amb la resta del Principat. Llogues més cars, transport més car, fins i tot un prendre un cafè a Plaça Catalunya seria un luxe per qualsevol persona de fora de la capital.
 
Dividir el país
 
Si, actualment, la capitalitat de Barcelona i la seva concentració d'activitat econòmica ja provoca diferències dins del territori, aplicar un SMI només a la ciutat comtal provocaria una escletxa gegantina entre catalans. El SMI actual a l'Estat és de 707,60 €, fet que encariria la capital per la resta de catalans. Però també podria afectar negativament als barcelonins. Es podria donar el cas que algú que visqués a Barcelona però treballes a una empresa amb seu fiscal a l'Hospitalet o Badalona, per exemple. El seu salari estaria regit sobre un SMI 300 euros menys.
 
Una mesura d'Estat
 
Ja hi ha iniciatives que volen implantar un salari mínim de 1.000 euros però a escala nacional català, és a dir, per a tots els catalans. 'Anem a mil' n'és un exemple i que va néixer abans que els comuns s'apuntessin al carro. Com no pot ser d'una altra manera, una política econòmica d'aquesta envergadura no pot ser municipal.
 
Els comuns venen fum
 
De fet, la proposta del govern de Colau no deixa de ser una altra mostra de 'postureig' populista. El tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha recordat que de moment aquesta és una competència estatal, alhora que ha remarcat que les administracions no poden substituir la negociació col·lectiva. És per això que ha apostat per una reforma legal, de l'Estatut dels treballadors, que permeti una negociació entre Generalitat, ajuntament i agents econòmics, o si més no que puguin establir una retribució "de referència".




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu ESTACION DETREN SIN MARQUESINAS fletxa TOTS ELS CASOS DE CORRUPCIÓ SON MOLT DIFICILS DE JUSTIFICAR ELS FAIXIN POLITICS D´ESQUERRES CON ELSFAIXIN POLITICS DE DRETES .
25 de març de 2017, 10.47 h

ELS COMUNS ... En Realitat SON ELS NACIONALISTES ESPANYOLS , Son con EL P.P. = P.S.O.E. = P.S.C. Defensen més els interesos de Espanya que no pas els de Catalunya .Aquesta esa veritt DE COMUNS RES Fatxes Nacionalisme Espanyol ..NO SON DE FIAR .. Con tampoc ues Barcelona en Comu de ADA COLAU ..


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
25 de març de 2017, 09.06 h

Es diu escletxa. NO "bretxa"


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
25 de març de 2017, 08.14 h

els PIJOS LINDOS DE LA COLAU Y SUS HERMANITAS DE LA CARIDAD, tots i totes de families opulentes de Barcelona de Franco, no en tenen ni idea.
La banda de franquistes de DESC, ONG DE LLADRES QUE ES L'ACTUAL EQUIP DE GOVERN DE TONTITOS Y TONTITAS, NO FAN RES BE, son autentics patateros i nens bonics amb trenes.
Parejitas i gilipollitas, amb la virgen maria Colau que nomes sap plorar i no sap pensar, porbre doneta que a DESC es la que passava el motxo, oi Jordi Borja, tota una VIDA FORRANT-SE FENT ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
25 de març de 2017, 00.08 h

No feu el ridícul sent sectaris. En USA hi ha ciutats que estableixen el seu propi salari mínim i no passa res.

http://murray.seattle.gov/minimumwage/

No voleu fer un estat lliure i modern? A Colau se la pot criticar per moltes coses, però no per una iniciativa d'aquest tipus.

Salut i independència!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Finsals Ous fletxa London del camp
24 de març de 2017, 17.32 h

JO sóc un independentista que vol una nació més transparent, social i ben adminsitrada, no una nació paradís fiscal de la l'oligarquia i els seus fills, PROU als que sempre ens ha venut al millor postor, no vull que en el meu nom ni el de la independència, NO a la oposicio, sino està justificada, cal aportar millores, sinó acceptar el gol, nu vull que es castigui ningú a la pobresa permanent, per que la proposicio justa be del altre costat, ni que es faci demagògia embrutant el bon no... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
24 de març de 2017, 17.06 h

Sera divertit veure que passa quan es carreguin tots els impostos municipals dels voltants a totes les mercaderies que surtin de Mercabarna o del Port de Barcelona. No son mes idiotes perque no s'entrenen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
24 de març de 2017, 16.52 h

Doncs s'hauran de restaurar els burots a la sortida de Barcelona. Les empreses domiciliades a Barcelona que paguin un impost municipal per les mercaderies que vulguin entrar als municips limitrofes. Com al segle XIX.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.