directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 08:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Parlament podrà aprovar la llei de transitorietat per via exprés en dos mesos

La reforma del reglament de la cambra catalana, que ha de permetre tirar endavant la desconnexió en un dia, estarà llesta "a finals de maig o principis de juny"

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

La data d’aprovació de la llei de transitorietat i de la convocatòria del referèndum –que podrien venir el mateix dia o amb molt poc temps de distància– és el secret més ben guardat de la Generalitat. Ara bé, la legislació que ha de donar cobertura al plebiscit podria ser portada al ple del Parlament i ser aprovada en un dia –la manera que els independentistes han trobat per intentar escapar del TC– a partir de finals de maig. És a dir, en dos mesos, el temps que pot trigar la cambra catalana a aprovar la reforma del reglament del propi Parlament, la que permetrà tirar endavnt lleis de forma exprés. Si fos així –és probable que el TC pari els peus a la reforma abans que no s'aprovi–, encara hi hauria marge per celebrar el referèndum abans de l’estiu, tot i que sense gaire temps. 
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
La feina de la ponència conjunta JxSí-CUP, acabada avui

JxSí i la CUP han tancat aquest divendres al matí la ponència conjunta per reformar al reglament del Parlament, després d'uns deu minuts de reunió. Ara, pretenen que entri amb forma de proposició de llei a la propera Mesa, i previsiblement a partir d'aquí s'obrirà un termini per presentar esmenes a la totalitat i, si se superen, s'iniciarà el tràmit parlamentari habitual amb esmenes al reglament i aprovació final.

"No volem forçar excessivament la màquina però tampoc de dilatar-la perquè algú per filibusterisme parlamentari pugui allargar-ho"

Ara bé, JxSí i la CUP, que registren el text aquest divendres, demanaran dilluns que es tramiti per urgència extraordinària, és a dir, que s'escurcin els terminis de manera que d'entrada els grups podran presentar esmenes a la totalitat cinc dies després de la publicació de la Mesa, ha explicat el president de la coalició independentista, Jordi Turull. "Tenen temps suficient per decidir si presenten esmenes a la totalitat", ha assegurat. La intenció és enllestir-ho a "finals de maig o primers de juny": "No volem forçar excessivament la màquina però tampoc de dilatar-la perquè algú per filibusterisme parlamentari pugui allargar-ho excessivament", ha resolt.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
24 de març de 2017, 16.57 h



#4

Сабатсыз! ਅਨਪੜ੍ਹ! გაუნათლებელი! अनपढ़!文盲!文盲!


Lluis (sense accent, a l'estil subnormal analfabet) = bejota = subnormal analfabet PPedant.

bejota, TARAT INCOMPETENT I ANALFABET, qui et penses que ets, pobre TITELLA RIDÍCUL, tu, màxim exponent de l'ANALFABETISME HISPÀNIC, per opinar fanfarronament com si puguessis ensenyar res a ningú, més que XARONERIA I FANFARRONERIA DE SUBNORMAL AL.LUCINATY ??!!


. . . qui vols q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
LLUIS fletxa bcn
24 de març de 2017, 14.23 h

El Cercle d’Economia es mostra molt crític en un document amb el procés sobiranista i adverteix de les seves possibles conseqüències per als ciutadans. La institució presidida per Juan José Brugera afirma que “res és democràtic si es vulnera el principi fonamental de compliment de la legalitat” i exigeixen al Govern "una proposta" alternativa a la independència.


N.B. ELS EMPRESARIS SÓN LA BANCA I, LA BANCA SEMPREE GUANYA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
24 de març de 2017, 14.21 h

PODEM DIR AMB GANDHI (SOBRE EL PROCÉS) AL MATEIX QUE ELL SENTENCIÀ:

1) Ignoren

2) Riuen

3) Ataquen

4) Guanyes


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2

Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.