directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Via lliure cap al referèndum

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 31  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Amb el sacrifici de tothom, finalment, després d’una forta ració de filibusterisme parlamentari dels grups dependentistes, desesperats, l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat per al 2017 permet posar la proa directa al gran objectiu que ens ha de permetre assolir un mandat encara més clar i definitiu per fer la independència. Al dia següent, la publicació de la licitació pública per encarregar el material electoral (paperetes, sobres, llistats) acredita que el primer Govern independentista de la història posa la directa. Comencen els mesos políticament més transcendents de les nostres vides. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
COMISSIONS. Dilluns es feia pública una enquesta de la que se’n parlava feia dies. Més de dues terceres parts dels afiliats de CCOO a Catalunya, abans de la celebració del seu congrés, responien diverses qüestions de l’actualitat laboral, social, econòmica i política. Entre les quals, la relació entre Catalunya i Espanya. Per desgràcia (hauria estat interessant!), els impulsors de l’enquesta van decidir no incloure una pregunta directa sobre la independència. Tot i així, en la resposta múltiple de preferència per un tipus d’Estat, més d’un 40% es decantaven per la independència, una resposta que acostuma a situar-se per sota dels qui votarien sí en un referèndum sobre la matèria. Certament, l’evolució de l’enquesta amb dades del mateix qüestionari d’ara fa deu i vint anys és molt espectacular: l’independentisme ja és gairebé majoritari en un espai no gaire procliu; més independentisme en els afiliats més recents i en els més formats. S’estenen els nervis.

CREDIBILITAT. Costa d’entendre la ingenuïtat amb la qual l’espanyolisme i el dependentisme català de l’statu quo analitzen la transformació d’aquets país cap a la independència. Pensar que una promesa de repescar el peix al cove pot servir, a aquestes alçades, de solució a la revolta catalana és d’un candor extraordinari. Aquesta setmana, encara que amb auto-desmetiment propi exprés, el govern espanyol ha filtrat als seus mitjans afins que la setmana vinent Mariano Rajoy vindrà a Barcelona per a anunciar grans inversions en infraestructures. El problema bàsic (més enllà de la impossibilitat material d’un Estat en fallida i aviat sense pressupost) és que després d’haver demonitzat les demandes catalanes durant cinc anys, ara resultarà insostenible fer cap mena de concessió amb cara i ulls. Però, què caram, és que ni això. El govern espanyol no té cap mena de credibilitat quan parla sobre Catalunya. Nosaltres, a pagar i a callar.

DEFENSA. Poble Lliure, formació integrada dins la CUP, ha llançat aquesta setmana la proposta de crear grups de defensa territorial, encarregats de fer realitat al carrer l’aposta per la República Catalana. Evidentment, amb perfil democràtic i pacífic. A hores d’ara, amb indicis tan clars com el centenar de blindats que el MInisterio de Defensa ja ha anunciat que enviarà a Catalunya, sembla clar que caldrà mobilitzar-nos intensament per entorpir els moviments de l’adversari. Diumenge passat el mateix president apel·lava a la necessitat que ens organitzem per resistir els embats que ens esperen. Cal posar tots els mitjans necessaris per facilitar un escenari de victòria. I una vegada feta la feina des de les institucions, amb la creació d’una nova legalitat que empari el referèndum, cal assegurar que se celebra i que s’implementa el seu resultat. Aquestes dues coses seran feina de tothom i sí, convindria que aviat cadascú de nosaltres sàpiga què ha de fer i a on ha de ser-hi.

EXÈRCIT. Mentre la ministra espanyola de Defensa, María Dolores de Cospedal, anunciava al Pentàgon el major increment en despesa militar dels darrers quaranta anys (just, amb un Estat al punt de la fallida, especialment, si la Reserva Federal nord-americana augmenta els tipus d’interès), aquí, amb l’ultraespanyolista Josep Lluís Bonet i Ferrer al capdavant, la Fira de Barcelona, un veritable estat dins l’estat, passava olímpicament de les recomanacions fetes per les institucions catalanes i triplicava el seu espai de promoció al Saló de l’Ensenyament, que té lloc aquests dies a la capital catalana. La resposta a la moció del Parlament de Catalunya i a la declaració institucional de l’Ajuntament de Barcelona, tots dos demanant la seva exclusió, ha estat la presència més intensa a la fira (cent metres quadrats i una vintena de militars) des de l’inici de la seva participació en 2002. Com dient, aquí manem nosaltres. Fatxenderia colonial.

INSPECCIONS. De fet, no és nou. Aquests dies hem conegut les dades de persecució contra el frau fiscal i es mantenen les mateixes constants. És un any més, en el qual l’espoli no només s’executa a base de limitar al màxim la inversió a Catalunya, tant en infraestructures com en serveis; l’espoli és també el resultat de passar el rasclet amb una activitat ingent d’inspecció, que ningú no pot moralment discutir. Com en el cas de la corrupció, es lluita contra el frau de manera selectiva. El Millet de CDC sí, el de la FAES d’Aznar, no. La legió d’inspectors que viuen i treballen a Catalunya han aconseguit aflorar 2.643 MEUR de frau fiscal gràcies al control sobretot de professionals i societats. Excel·lent, si no fos perquè la recaptació a Espanya via inspeccions ha caigut un 5% en el mateix període. Es cobren dues peces a la vegada: recapten més per a l’AVE i demostren que els catalans som més corruptes.

LEGAL. A manca de valors d’autèntica solidesa democràtica (un estat només se sosté per l’assentiment dels governats) hem sentit i sentirem la mateixa música fins a l’extenuació: que ells tenen la legalitat de la seva banda (a parts iguals, per la superioritat demogràfica i militar de fa segles) i pensen imposar-la al preu que sigui: el 155, el 115 o el que calgui. Però el paroxisme del legalisme dependentista arribava aquest dilluns quan, en resposta a la carta conjunta de Puigdemont i Junqueras, publicada al diari “El País”, en demanda (enèsima) d’un referèndum negociat, el quietista president espanyol Mariano Rajoy responia que no es pot negociar res que sigui il·legal. No, segur, com ara, des de fa quaranta anys fins a avui mateix, el divorci, l’eutanàsia, la reproducció assistida, la gestació subrogada, els partits polítics o el dret de manifestació? Com Gibraltar espanyol?

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#31
LLUIS fletxa bcn
2 d'abril de 2017, 15.40 h

El 6 de diciembre de 1978 los españoles mayores de 18 años fueron convocados a votar en referéndum la aprobación o no de la Constitución Española. Un 88% de los votantes dijeron «sí», aunque en Andalucía, Canarias, Murcia y Cataluña se superó el 90%. En ésta última, los votos afirmativos fueron Barcelona, 90,38%, Gerona 89,78%, Lérida 91,34% y Tarragona 90,99%.

N.B. CATALUNIA HAS BEEN SPAIN MORE THAN THE REST OF THE COUNTRY ,SYNERA.HAURIES DE LLEGIR MÉS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
LLUIS fletxa bcn
30 de març de 2017, 18.51 h

SOCIETAT
L’independentisme perd més de quatre punts respecte a l’unionisme

Els partidaris de seguir a Espanya augmenten el seu avantatge


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
27 de març de 2017, 07.48 h



#28

Desenganya't Caguetesneses, una vegada més el teu precari cervell intoxicat per la mitja copeta d'ANÍS EL MONO t'ha fet interpretar equivocadament la realitat.

El que "resuena en tus oidos como zumbido de moscas" NO SÓN les meves paraules, Caguetesneses, ÉS EL CERÚMEN QUE SE'T FA A LES ORELLES PERQUÈ NO TE LES RENTES MAI, COTXINETA !! !! !! !!


Au, corre, compra al super una capsa d'aquells bastonets amb cotó als dos extrems, mulla'n un amb glicerina o, si no en tens , amb oli... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Querido "NAZISTA" Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona AKA SuperCat :TUS PALABRAS RESUENAN COMO UN ZUMBIDO DE MOSCA EN MIS OIDOS fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
26 de març de 2017, 13.21 h

PARA LOS BUTIFARRENDUMS Y LOS VIAJECITOS DEL ROMEVA SI HAY DINERO

La lista de espera de dependientes en Cataluña es un 150% superior a la media española
La acumulación de personas sin atender, unas 90.000, tardaría más de 10 años en desaparecer, según los gerentes del sector

"El Gobierno y la Generalitat son insumisos en la protección de las personas más vulnerables", denuncia la asociación

http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/lista-espera-dependientes-catalunya-es-un-15... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27

Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
mario fletxa barna
26 de març de 2017, 11.14 h

No cal que ens posem histèrics tots, jo estic mooolt tranquil, ja falten només dies per tenir la LLIBERTAT, l'aire porta de tot arreu del món l'olor de VICTÒRIA i per això s'ha d'estar preparat per tot el que vingui negatiu, la il·lusió pot més que la ira que és un PECAT CAPITAL diuen els católicos.

NOVA REPÚBLICA CATALANA, ET SENTO T'OLORO!

ET VULL TOCAR... POSSEIR!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Synera fletxa Barcelona
26 de març de 2017, 08.13 h

CAT IS NOT SPAIN



NEVER IT WAS



NEVER IT WILL BE



THAT'S ALL FOLKS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
25 de març de 2017, 18.57 h

#20 Mentres no miri les teves hemorroides, no es convertirà en estàtua de sal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
25 de març de 2017, 14.14 h

Quan comença la operacion retorno d'españols llufats, franquistes i ecspanyols com la llufa Bejota de la COPÈ Y SUS PEDERASTAS CONSTITUCIONALES?
INDEPENDENCIA JA,, i expulsió dels miserables de la COPE-OMELLA DE FRANCO Y DEL PP


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22

Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.