directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Espanya s’hipoteca el futur

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 34  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

L’exministre més loquaç, José Manuel García-Margallo, ha fet aquesta setmana un Santi Vidal. Encoratjat a demostrar com d’eficient ha estat la seva gestió, ha desvetllat els esforços  desesperats (amb contraprestacions desconegudes) del seu ministeri per fer veure que la causa catalana no avança al món. Fins ara sabíem del nivell de bogeria que els portava a construir aeroports sense avions i línies fèrries sense passatgers, sempre a benefici dels amics i de la centralització. Ara, García-Margallo reconeix que l’Estat espanyol s’ha endeutat també, fins a límits que ben bé mai coneixerem, per tal d’evitar la independència de Catalunya. Tot esforç és poc per a limitar-nos la llibertat. Encara que l’hagin de pagar unes quantes generacions d’espanyols quan nosaltres ja no hi siguem. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
MANIFESTOS. Aquests dies, també, duel de manifestos de juristes. D’una banda, de manera gairebé simultània al seu nomenament com a nou membre del consell d’administració de CriteriaCaixa (aixxx, què lleig), Eugeni Gay llançava un manifest de professionals del dret contra l’exercici del dret a l’autodeterminació de Catalunya: més enllà de l’ex-rector de la UPF Joan Josep Moreso, la veritat és que l’absència de gent de prestigi i la superpoblació de polítics que viuen de representar l’establishment era cridanera. En contrast, mig miler de juristes impulsats pel Col·lectiu Praga han llançat un altre manifest a favor de l’encaix legal del dret a decidir, basat en el principi democràtic, amb el suport entre els primers signants dels catedràtics de dret Mercè Barceló, Josep M. Vilajosana, Joaquim Ferret, Enric Argullol, Joan Queralt o Joan Vintró. Uns defensen la visió del dret com a dic de contenció de la voluntat popular, els altres, com a via de sortida al conflicte polític.

PUNXADA. A cada bugada perden un llençol. Si, el 12-O, la darrera convocatòria conjunta del dependentisme a Catalunya (PP i Ciudadanos van sumar més d’un milió de vots el 27-S) es va saldar amb la modestíssima xifra de 38.000 assistents, els 6.500 de la manifestació de diumenge passat, farcida de personatges d’un friquisme acendrat, cal titllar-lo de punxada en tota regla. De fet, si sumem policia espanyola, militars i guàrdia civil, la xifra és més alta. I no diguem si comptéssim les seves famílies. I això, tot i la gent vinguda de fora de Catalunya. Tot i els esforços d’una part de la direcció de SCC per construir una cosa un xic més presentable, el cert és que el pedigrí d’extrema dreta que continua amarant el moviment fa que fins i tot a la immensa majoria dels dependentistes catalans els faci vergonya caminar del bracet de segons qui. Una mostra: aplaudir davant la comissaria de Via Laietana, el gran centre de tortura policial del franquisme a Catalunya.

REALITAT. Després que el maig de l’any passat la UEFA admetés la federació de futbol de Kosovo com a membre de ple dret i el Tribunal d’Arbitratge Esportiu fallés en contra del recurs presentat per Sèrbia contra aquella decisió, ara el màxim estament esportiu europeu ha fet una passa més en anunciar que autoritzarà un Espanya-Kosovo tot i el veto de l'Estat. De fet, encara que difícil, perquè els equips kosovars haurien de superar tres i dues rondes, ja podrien jugar eliminatòries a la Champions League i l’Europa League. El que ja seria més probable és que, hipotèticament, es trobessin en el sorteig de la fase de classificació de l’Eurocopa 2020. Aleshores Espanya podria tenir-hi un problema greu, atès que fins ara a impedit l’entrada als kosovars en el seu territori. Perdre directament els tres punts? La realitat s’acaba imposant i el nul pes d’Espanya al món té conseqüències concretes.

REJOVENIR. Senzillament espectacular. L’enquesta coneguda aquesta setmana sobre les preferències dels afiliats a CCOO assenyalada una caiguda del PSC en deu anys d’una tercera part dels congressistes a menys del 9%. Un dels principals artífexs des de la cuina d’un dels majors ensorraments polítics de la història dels partits és Miquel Iceta. Dissabte es plantava davant del Consell Nacional. Fa gairebé 35 anys que viu de la cosa. Quan el Regne d’Espanya no era encara membre de la CEE. Tot i això diu estar molt orgullós de com s’han renovat i rejovenit tots els òrgans de direcció del partit. Un aplaudiment molt llarg. Després, passa a demanar que el PSOE interposi recurs contra els pressupostos, una llei aprovada pel Parlament de Catalunya. L’ànima catalanista del partit fa temps que va deixar anar el seu darrer alè. Esperarem amb interès què diu d’aquí una dècada l’enquesta als afiliats de CCOO.

SAQUEIG. Aquesta setmana ha esclatat el Cas Abertis. El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha dictaminat que el Ministeri de Foment espanyol haurà de compensar la concessionària amb 1.500 MEUR per les obres d’ampliació de l’AP-7 a Girona i Tarragona, el pagament de les quals anava condicionat a un augment del trànsit que la crisi va convertir en caiguda. Ara, entre tots, haurem de pagar a la multimilionària multinacional una xifra desorbitada, semblant a la del famós projecte d’emmagatzemament de gas Castor a mans de Florentino Pérez. La incompetència/connivència dels gestors públics posa novament a mans dels de sempre els recursos que haurien de servir per sostenir i millorar els serveis públics. És la mateixa setmana en la qual hem conegut que el notari i veu constant del dependentisme als mitjans del comte de Godó, Juan José López Burniol, esdevenia vicepresident de la Fundació Bancària La Caixa que presideix Isidre Fainé.

TUTELAR. El conflicte entre Podemos i els Comuns ha arribat aquests dies a alguns moments interessants/delirants. Sobretot quan Ada Colau, la candidata que estampava la seva efígie a les butlletes electorals, afirmava que no permetrà que els personalismes facin malbé el seu projecte. També, el 7% de participació a la consulta interna de la formació morada sobre la seva incorporació o no als Comuns, que tot i així es va considerar inicialment vàlida i vinculant. Serà curiós veure com determinats diputats podemites desqualifiquen el nivell de participació en el futur referèndum sobre la independència (sigui quina sigui). Finalment, Pablo Iglesias imposant de dalt a baix i des de la capital del Regne, l’acceptació de la confluència amb els Comuns. Un error estratègic: Podemos, amb poc a perdre, podia esperar a bastir una coalició electoral quan els Comuns haguessin engolit Iniciativa amb el seu deute. Aleshores, una negociació d’igual a igual els hauria assegurat quotes de poder superiors.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#34
LLUIS fletxa bcn
2 d'abril de 2017, 15.38 h

El 6 de diciembre de 1978 los españoles mayores de 18 años fueron convocados a votar en referéndum la aprobación o no de la Constitución Española. Un 88% de los votantes dijeron «sí», aunque en Andalucía, Canarias, Murcia y Cataluña se superó el 90%. En ésta última, los votos afirmativos fueron Barcelona, 90,38%, Gerona 89,78%, Lérida 91,34% y Tarragona 90,99%.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
27 de març de 2017, 16.45 h



#32

Lluis (sense accent, a l'estil subnormal analfabet) = bejota = subnormal analfabet PPedant.

bejota, TARAT INCOMPETENT I ANALFABET, qui et penses que ets, pobre TITELLA RIDÍCUL, tu, màxim exponent de l'ANALFABETISME HISPÀNIC, per opinar fanfarronament com si puguessis ensenyar res a ningú, més que XARONERIA I FANFARRONERIA DE SUBNORMAL AL.LUCINATY ??!!


. . . qui vols que es cregui una sola paraula dita per tu, POBRE bejota, que has demostrat MIL vegades ser el MÉS PPÀLURDAMENT ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
LLUIS fletxa bcn
27 de març de 2017, 12.43 h

El Cercle d’Economia es mostra molt crític en un document amb el procés sobiranista i adverteix de les seves possibles conseqüències per als ciutadans. La institució presidida per Juan José Brugera afirma que “res és democràtic si es vulnera el principi fonamental de compliment de la legalitat” i exigeixen al Govern "una proposta" alternativa a la independència.

En aquest sentit, reivindiquen “el diàleg, la reforma i el respecte al marc legal”. “El diàleg és inexistent ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
26 de març de 2017, 22.55 h




#28

No vagis tan de bòlid, HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH . . . NO VEUS QUE TANT D'ESFORÇOS COM HI ESMERCES, SE N'ANIRÀN EN ORRI D'AQUÍ A SET O VUIT MESOS, PPOBRE PPAPPANATES ??!! !!



Tantes hores pasades escrivint CARALLADES DE SUBNORMAL ANALFABET, tantes vegades de ser escarnit, burlat, ridiculitzat, martiritzat (per gent MOOOOOOOOOOOLT dolentota, com ara jo) . . .


. . . tants esforços, amb la mà crispada teclejant, treient la llengua per una banda de la boca, esforçant-te en no s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
26 de març de 2017, 21.49 h

Robert Manrique, víctima d'Hipercor: "Els venen la moto que independentisme és igual a terrorisme."

L'expresident de les víctimes catalanes del terrorisme critica la utilització propagandística de la violència al País Basc: "De debò que no entenc declaracions com les d’Eduardo Inda, són una animalada"


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
26 de març de 2017, 21.45 h

Li segueixen creixen els nans als absolutistes espanyols!

Una eurodiputada finlandesa del grup socialista defensa el referèndum.
Miapetra Kumpula-Natri assegura que la UE podria ajudar Catalunya i Espanya a reformar les seves noves relacions, en cas d'independència.
Diversos eurodiputats estrangers han mostrat ja el seu suport al referèndum sobre la independència de Catalunya. La majoria formen part del grup Verds-ALE, on s'hi integren els europarlamentaris catalans Josep Maria Terricabra... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Querido "NAZISTA" Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona AKA SuperCat :TUS PALABRAS RESUENAN COMO UN ZUMBIDO DE MOSCA EN MIS OIDOS fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
26 de març de 2017, 21.30 h

EL INDEPENDENTISMO EN EUROPA
Italia, “una e indivisible”
El Tribunal Constitucional italiano fue muy claro en su sentencia número 118, de abril del 2015. La región del Véneto no puede organizar un referéndum consultivo sobre la posibilidad de independencia de su territorio y tampoco una consulta sobre la ampliación de su autonomía fiscal. La máxima instancia judicial de la República reiteró que Italia, como indica el artículo 5 de su Constitución, es “una e indivisible”, una ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
APAÑAMELAPELA fletxa Republica Catalana
26 de març de 2017, 20.28 h

#26



ARAGONESE-SS, LA PANTOJITA-CANALETA DE CARDENDEU

AMADA NAZI , ESCLAVA i ENCULADA POR LA PATRIA


Deu fer dies que no fas servir el vibrador de la rojiguarra, tens l'anal-patriotisme m españññata
molt alterat.
No pateixis, sino fem el referendum, farem la "DUI" que es millor.
Pots bordar tot el que vulguis,nosaltres ja tenim mitg peu fora, aixo no hi ha PP que ho pari, es
imparable.
Per cert quan porteu el J.Sebastian Elcoca que llançara ? bombes o farlopa ?
Segur que farlopa, es p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Querido "NAZISTA" Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona AKA SuperCat :TUS PALABRAS RESUENAN COMO UN ZUMBIDO DE MOSCA EN MIS OIDOS fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
26 de març de 2017, 19.39 h

el polonia cada vez mejor.

Mad Mass and The Inhabilitats de gira por el extranjero . . . sin billete de vuelta para no molestar JA JA JA JA JA JA



El creador de 'Espanya ens roba': "No habrá referéndum, sólo agitación y propaganda"


http://www.elmundo.es/cataluna/2017/03/06/58bc5e0622601dce208b45cb.html

Se celebrará un referéndum en Cataluña antes de septiembre?
No. De la misma manera que en 2014 no se celebró. No hay nada preparado. Lo que sí que habrá será agitación y propaga... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
26 de març de 2017, 17.55 h

#12 Jo penso el mateix, igualment espanya està acabada en aquests moments, aixís que DUI i adéu


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.