directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 04:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ferrovial pagava comissions d'un 4% a Convergència utilitzant a Millet com a intermediari

L'Agència Tributària assegura que els diners anaven a la Fundació Trias Fargas

Comentaris 44  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Un informe de l'Agència Tributària indica que l'empresa Ferrovial pagava a l'expresident del Palau Fèlix Millet a canvi de l'adjudicació d'obra pública, segons el document elaborat per l'organisme estatal. L'informe apunta que els pagaments es canalitzaven a través del Palau de la Música i que representaven un 4% del valor de l'execució de l'obra. Les conclusions d'Hisenda fan referència a un document en què Millet insta l'administrador de la Fundació Ramon Trias Fargas a què adjudiqui contractes d'obra pública. Les conclusions també indiquen que Fèlix Millet hauria utilitzat aquest sistema per defraudar 5,26 milions a través del Palau entre el 2001 i el 2008.
fèlix millet, jordi montull, palau de la música
Comparteix
   


Etiquetes
L'Agència Tributària creu que l'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, utilitzava l'entitat com a intermediària per a pagar a CDC comissions d'obra pública adjudicada a Ferrovial. Segons l'infrome a què ha tingut accés l'ACN, 'el gruix de les aportacions de Ferrovial al Palau no constitueix la contribució al patrocini publicitari'. L'informe indica que aquestes aportacions 'tenen una altra finalitat' i afegeix que es tracta de 'contraprestacions corresponents a l'adjudicació d'obres públiques, sent utilitzat el Palau de la Música per a canalitzar els corresponents pagaments' cap a la Fundació Ramon Trias Fargas -ara CatDem- vinculada a CDC.

L'informe inclou documents que vinculen els pagaments de Ferrovial a l'adjudicació de la Línia 9 del Metro, la Ciutat de la Justícia i un pavelló esportiu a Sant Cugat del Vallès. Uns pagaments que Hisenda quantifica en el 4% de l'execució de les obres. En relació amb això, els redactors de l'informe han analitzat diversos faxos de Millet dirigits a l'exdirectiu de Ferrovial Pedro Bonaventura on, amb un llenguatge 'sebreentès i críptíc', Millet l'insta a fer front ràpidament als pagaments acordats 'per evitar els problemes que se'n podrien derivar'.

El mateix informe assegura que 'la posició de Millet anava més enllà de la d'un simple mediador passiu'. En aquest cas, Hisenda conclou que Millet ha desenvolupat un paper 'extraordinàriament actiu'. L'informe recull documents que demostrarien que Millet hauria reclamat l'adjudicació d'obra pública a través del tresorer de la Fundació Ramon Trias Fargas i que, després, hauria apressat Ferrovial perquè pagués la corresponent 'contraprestació'. És en aquest sentit que Hisenda aprecia una relació 'pràcticament immediata' entre els pagaments de Ferrovial al Palau i l'import de l'obra adjudicada. A través d'aquest 'triangle', Hisenda creu que Millet hauria cobrat 5,26 MEUR en concepte de 'contraprestacions'.

CDC assegura que l'informe d'Hisenda demostra que no hi ha hagut finançament irregular del partit
Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha assegurat que l'informe de l'Agència Tributària sobre el cas Palau demostra que no hi ha hagut finançament irregular del partit a través del cobrament de comissions per adjudicació d'obra pública, a través de la intermediació de l'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, i la Fundació Trias Fargas, vinculada al partit. Així ho han indicat fonts del partit a l'ACN. L'informe ha estat realitzat per dos tècnics de l'Agència Tributària que ha estat lliurat al jutge que instrueix el cas del saqueig del Palau, Juli Solaz.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#44
5 d'agost de 2010, 16.39 h

#42 Si que es ven per poca cosa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
5 d'agost de 2010, 01.13 h

Aquesta gent que defenseu als lladres ho feu amb tots els lladres ?

Si veieu a un tio robant a una pobre iaia també us poseu al costat del manguis i el defenseu ?

O llavors tambè li dieu al lladre, tranquil tranquil, vostè robi a les iaies que la culpa serà d´ERC.

Jo no entenc com es pot tenir la cara dura dedefensar als corruptes. Com a mínim podrieu callar, però defensar-los te molta tela.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Laura fletxa Catalunya
4 d'agost de 2010, 23.22 h

Prometo ser l'esclava del José Montilla a canvi del Jaguar vaa plz


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
regeneració fletxa soposem i sabem
4 d'agost de 2010, 22.19 h

En Pujol , està de DOL: els escura-catalans diuen que s´ha venut poc( poc ?? ) els catalans , que amb 20 anys a fet que "escanya" passes de ser un país de pobres-vividors , a un país del benestar dels vividors. i la família ?? la família no en té mai prou !!! aferrem-nos a la mamella ( no fos cas que perdéssim, els monopolis )autopistes,compostatge,farmaceuticas,reciclatge,constructores. ect.ect


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Laura fletxa Catalunya
4 d'agost de 2010, 20.29 h

M'encantan els Jaguar, de veritat


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
4 d'agost de 2010, 20.18 h

#34 Amic meu, és molt fàcil, els que el voten en contra són els torpediners convergents. No saben com sortir-ne de l'escàndol corrupte que se'ls atansa i la ràbia els corrou els ossos. I més trobant-se tan a prop de les eleccions. Ara, aquests tenen una solució: Se'n aniran a confessar i ja estaran perdonats,


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
4 d'agost de 2010, 20.11 h

#17 La Santa Trinitat + 1


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
4 d'agost de 2010, 20.08 h

#10 Pel què em demostra Vostè, veig que aquell "aprovat" que hi havia abans a les notes escolars, ni dea lluny l'assoliria ni l'obtindria. Vostè es queixa de que aquest diari és pro ERC. Doncs bé, ja ho sap: No hi entri i llestos !!! Miri si n'és de fàcil. I parlant de diaris, que me'n diu del grup godó o de la vanguàrdia ???. I faci el favor, no titlli de botiflers a ERC quan CiU és el prototip del botiflerisme pur i dur. O li he de tornar a repetir el què li he contestat en un altre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Laura fletxa Catalunya
4 d'agost de 2010, 20.06 h

Quanta publicitat d'ERC! em deixareu el Jaguar del Benach si us ajudo?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
4 d'agost de 2010, 19.50 h

EXPULSEM de tot arreu i el mes aviat possible als corruptes mafiosos de Convergència i PSC. Catalunya no resistirà mes temps sota les ordres, de les ordes corruptes i mafioses dels socioconvergents...Mas i Montilla, directes a la presó i ben emmanillats de peus i mans i amb camisa de força. Catalunya ho agrairà per a sempre mes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.