directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 05:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigdemont resol els dubtes que genera el procés als EUA

El president descarta "demanar cap reconeixement" a les institucions nordamericanes.

Comentaris 42  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

ACN Cambridge (EUA) .- El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha començat el seu primer viatge oficial als EUA des que està al càrrec a Cambridge i Boston. Després de visitar el Cambridge Innovation Center, ha explicat a la premsa que té la intenció d'aprofitar l'estada per "explicar" el procés que viu Catalunya i resoldre "dubtes i preguntes" que tinguin tots aquells que "mostrin interès". En aquest context s'emmarca la conferència que aquesta nit –hora catalana- oferirà a Harvard. "Venim amb el mateix ànim que a altres països, a explicar-nos", ha dit, tot afegint que Catalunya està "a la fase del coneixement més que del reconeixement". És per això que descarta reclamar cap tipus de suport al procés a les institucions dels EUA ni l'administració nordamericana. "No demanarem res a ningú, no és el moment ni estem en condicions de demanar reconeixement a ningú, per tant no ho farem", ha sentenciat.
Puigdemont als EUA
Puigdemont als EUA

Comparteix
   


Etiquetes
El que sí pretén Puigdemont és "respondre totes les preguntes que hi hagi per interès, curiositat, per dubtes o per falta de comprensió". "Venim a estendre el coneixement i tenir un intercanvi d'opinions sobre Catalunya i el nostre context. Allà on anem constatem que hi ha interès, i això no prejutja res sobre el seu posicionament a la independència. Ens agradaria que aquest interès estigués a tot arreu, començant per l'Estat espanyol. Però on hi hagi interès ens anirem a explicar", ha afirmat el president. 
 
Puigdemont ha fet aquestes declaracions després de la seva visita al Cambridge Innovation Center (CIC) del Massachusetts Institute of Technology, on s'ha reunit amb emprenedors i investigadors catalans que desenvolupen aquí els seus projectes, així com els responsables del centre. Així, el president s'ha vist amb Tim Rowe, CEO del Cambridge Innovation Center; Eli de los Pinos, CEO d’Aura Biosciences; Bernat Ollé, director d’operacions a Vedanta Biosciences; Ana Maiques, CEO a Neuroelectrics; Miquel Martí, CEO a Barcelona Tech City. La visita al CIC ha estat el primer dels actes de la visita oficial dels EUA de Puigdemont, i el president ho ha valorat com una trobada "molt profitosa". "Hem pres bona nota dels consells que ens han donat per reforçar el rol que vol jugar Catalunya, de país que estimula la recerca i la innovació, i que ajuda a crear teixit econòmic i llocs de feina a la nostra gent", ha comentat. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#42
Paco Pi fletxa Barcelona
31 de març de 2017, 23.21 h

El lingüista, escriptor i traductor Pau Vidal, a l'equador exacte del 2016 -30 de juny- ja ho va fer públic, via "La Veu", del País Valencià: "El català s'està convertint en un dialecte del castellà".
Què us cal: que ho digui l'il·lustradíssim Mariano Ratjoi, per a prendre les mesures que hauríeu d'haver preses només engegar aquest digital?!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
Paco Pi fletxa Barcelona
31 de març de 2017, 23.09 h

Confirmat: en aquest digital penseu en castellà; i, per tant, els vostres articles en són meres traduccions. O, encara pitjor, quan hi ha dues maneres igualment vàlides de redactar un paràgraf, indefectiblement opteu per la més semblant a l'esperit lingüístic castellà.
En la frase "...on s'ha reunit amb emprenedors i investigadors catalans que desenvolupen AQUÍ els seus projectes", sempre hauríeu pogut escollir la forma genuïnament catalana "...catalans que HI desenvolupen els seus p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
bandoler fletxa solitari
31 de març de 2017, 19.16 h

#39 votem ximplet?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
LLUIS fletxa bcn
28 de març de 2017, 17.34 h

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, ha assegurat que l'entitat podria traslladar la seu social fora de Catalunya sense rebre l'aprovació de la junta d'accionistes per tenir l'“aixopluc” de la Unió Europa, en cas d'una hipotètica independència unilateral de Catalunya.

“És un avantatge que tenim en cas que hi hagi algun risc que ens posés en necessitat de posar-nos sota l'aixopluc la Unió Europea”, ha explicat Oliu en una conferència a la Cambra de Comerç de Sabadell. En... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
pop fletxa opo
28 de març de 2017, 15.56 h

#37 cagarret


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Querido "NAZISTA" Juan Ruiz Solanas de Figueras - Gerona AKA como SuperCat: Tus palabras resuenan como un zumbido de moscas en mis oidos fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
28 de març de 2017, 14.40 h

Cataluña, la comunidad autónoma que más empresas perdió en el 2016 y Madrid, la que más ganó

http://www.elperiodico.com/es/noticias/economia/catalunya-comunidad-autonoma-que-mas-empresas-perdio-2016-madrid-que-mas-gano-5932195


Y CONOCEREIS LA VERDAD. Y LA VERDAD OS HARA LIBRES


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
28 de març de 2017, 11.21 h

#11 L'Arran són tots els independentistes? pffhahahahahaha, gran argument, argument del sector més minoritari i insignificant que desesperadament busca suport i no te mai, perquè ningú dóna suport a la teva espanya.

Et diré el mateix que l'aragonessis, esteu acabats, s'ha acabat el joc


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
28 de març de 2017, 11.18 h

#6 REsposta del que MArgallo vol sentir voldràs dir, cal que et recordi que h reconegut que de favors el teu ministres?

Fa temps que t'ho dic, esteu acabats, no hi podeu fer res, marxarem


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
28 de març de 2017, 11.16 h

#2 Vols que et recordi com van jugar brut l'estat a el 27S?

Veig que et fa por la veritat, ets un mediocre amb dades més falses que "l'estabilitat" econòmica d'espanya.

A els merdes com tu i l'aragonessis us fot por perdre qui manté un estat que porta segles en fallida, no cal que remeni més merda oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
28 de març de 2017, 11.13 h

#1 Romanços dius? hahahahahahahaha, clar clar i et recordo que el teu ministre margallo ha confessat jugar brut duran 5 anys per frenar el procés.

Cal que t'ho recordi? o no? i et recordo que està gravat en un programa de 13tv i és ell mateix, no és un muntatge (ja sabem com us agraden els muntatges a els espanyols quan perdeu la raó)


Ah!!! i una altre cosa, no és només batxillerat, és fillòleg, que ets tu luisin? em fa gràcia, ets molt covard mai respons a les preguntes, que pass... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.