directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 03:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Dur mastegot de Puigdemont i Junqueras a les promeses de l'Estat

Sense embuts exposen que han perdut “tota credibilitat”

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident Oriol Junqueres, han tornat a exhibir la seva unitat d'acció en un nou article, aquest cop al diari El Periódico, per denunciar que les promeses d'inversió del Gobierno han perdut "tota credibilitat". El text es publica el mateix dia que el president del Gobierno, Mariano Rajoy, visita Catalunya i ha anunciat noves inversions per millorar la situació de Rodalies. Unes paraules que, a més, van acompanyades del reconeixement de
Puigdemont i Junqueres
Puigdemont i Junqueres

Comparteix
   


Etiquetes
Sense credibilitat, aquest és el missatge que ha enviat el govern de la Generalitat a l'executiu de Rajoy que corre a prometre noves inversions per frenar el procés independentista. En un article al diari El Periódico, president i vicepresident del govern han fet constar el malestar de l'executiu i la ciutadania catalana per la pobra inversió de l'Estat i el mínim interès per saber quins són els greuges que pateix Catalunya.
 
Els líders de Junts pel Sí han exposat que l'any 2015 va ser "el pitjor any" en inversió de l'Estat "d'una sèrie històrica que comença el 1997", un fet, però , que no ha impedit que la situació de l'economia catalana hagi aguantat malgrat la manca d'inversions i els vaticinis del Gobierno sobre l'impacte negatiu que mai es va produir del procés sobre els comptes catalans.
 
Quasi un 20% menys d'execució que les altres autonomies
 
En el text els membres del govern denuncien que segons la Cambra de Comerç el 2015 es van pressupostar 1.040,5 milions d'inversió, dels quals només se'n va executar el 71%, el percentatge "més baix de totes les comunitats", ja que la mitjana és del 89%, i recorden que Rodalies és un dels sectors "més perjudicats" que provoca que "dia rere dia" milers de catalans en pateixin les conseqüències amb retards i avaries contínues.
 
Puigdemont i Junqueres expliquen que "la veritat és que Renfe només ha executat a Catalunya el 5% de la inversió prevista, mentre que el gestor de les infraestructures ferroviàries, Adif, només n'ha complert el 27%. AENA, l'empresa que es dedica al control aeri, ha executat el 14%, i Ports de l'Estat, només el 43%", i sentencien: "Les xifres parlen per si soles." La inversió de l'Estat només representa el 8,2% del total de les comunitats, "molt per sota del pes econòmic i de població de Catalunya", i malgrat que l'Estat va pressupostar 949,5 milions d'inversió en infraestructures, "només" en va aportar 555,9, un 9,9% de la inversió estatal.
 
No s'inverteix seguint la lògica econòmica
 
Les paraules més dures dels líders de l'executiu català arriben quan etziben que a Catalunya hi ha una "preocupació compartida" entre els agents econòmics i socials que és "aclaparadora" en vista que no s'inverteix seguint una lògica econòmica i al servei de l'economia productiva, "sinó que es fa en funció de criteris polítics arbitraris" que sovint van "en contra" la lògica econòmica i de mercat": "molts catalans senten que no és que no tinguem Estat, és que en patim un que actua deliberadament contra els interessos del conjunt dels nostres ciutadans".
 
Han recordat la figura de Montilla, quan l'any 2007 va començar a denunciar que el greuge fiscal i infraestructural generava una "desafecció molt àmplia" que en cap cas era "restringida" només als ciutadans independentistes, per preguntar-se, ¿on s'és vist un Estat que interfereix per evitar que l'aeroport principal d'una ciutat, amb projecció i vocació mundial com Barcelona, pugui ser un referent internacional donant validesa a 20 convenis amb estats on obliguen a passar primer per Barajas? "Necessitem un Estat que vetlli perquè sigui així".




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
29 de març de 2017, 12.10 h

EL REGNE D'ESPANYA, EN TOTS ELS CAPTENIMENTS, FA FEFAENT LA SEVA CRIMINALITAT FUNDACIONAL


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
29 de març de 2017, 10.33 h

Per molt que vulguin vendre sopars de duro el MariAno Erdogan, la baconeta i la resta de la trepa, els fets els desqualifiquen sobradament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
28 de març de 2017, 18.14 h




#6

Francament, i encara que t'hagi de fer PLORAR, Caguetesneses, pero "amicus Plato sed magis amica ueritas " ( tot i que entre Plató i tu, a banda del nazisme avant la lettre del grec, no hi veig "gaire" semblança, HUAH HUAH HUAH HUAH !!) :



MAI, CAGUETESNESES, MAI DE MAI NO HE VIST QUE LA "VERITAT" PUGUI SORTIR D'UN ANALFABET ACOMPLEXAT COM TU, QUE ESCRIUS "ACIENDA" SENSE HAC I "COHARTAR" AMB HAC INTERCALADA. T'HO ASSEGURO, MAI PELS SEGLES DELS SEGLES.


* * * *

" ACIENDA" sense hac... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
28 de març de 2017, 17.57 h



Per Rajoy i els seus, el passat no compte.......... ELS INCOMPLIMENTS I LA RESTA NO COMPTEN.

I QUI ELS CREU PER UN FUTUR.....???

JA HAN FET TARD.....!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
LLUIS fletxa bcn
28 de març de 2017, 17.30 h

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, ha assegurat que l'entitat podria traslladar la seu social fora de Catalunya sense rebre l'aprovació de la junta d'accionistes per tenir l'“aixopluc” de la Unió Europa, en cas d'una hipotètica independència unilateral de Catalunya.

“És un avantatge que tenim en cas que hi hagi algun risc que ens posés en necessitat de posar-nos sota l'aixopluc la Unió Europea”, ha explicat Oliu en una conferència a la Cambra de Comerç de Sabadell. En... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
pop fletxa opo
28 de març de 2017, 15.49 h

#6 idiota


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Querido "NAZISTA" Juan Ruiz Solanas de Figueras - Gerona AKA como SuperCat: Tus palabras resuenan como un zumbido de moscas en mis oidos fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
28 de març de 2017, 14.17 h

Cataluña, la comunidad autónoma que más empresas perdió en el 2016 y Madrid, la que más ganó

http://www.elperiodico.com/es/noticias/economia/catalunya-comunidad-autonoma-que-mas-empresas-perdio-2016-madrid-que-mas-gano-5932195


Y CONOCEREIS LA VERDAD. Y LA VERDAD OS HARA LIBRES


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
NEUS fletxa Salou
28 de març de 2017, 13.03 h

Perquè al 2019, encara vols perdre més temps?, jo si no es fa al semtembre com a maxim del 2017 també baixare del carro. Que vols que això duri tota la vida?. Ja fa temps que hauriem de ser fora...Rajoy només ve a fotrens el pel, també a provocar, esperò que no vingui mai més... Es un home que no fa més que mentir,mentir,mentir,res més.

VISCA CATALUNYA LLIURE D'AQUESTES PAPARRES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
28 de març de 2017, 12.28 h

QUINA CARA MÉS DURA!

VERGONYA D'ESPANYA, ESTAT TRAÏDOR I DESTRUCTOR DELS PROPIS CIUTADANS!


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.