directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L’eufòria imperialista espanyola per Gibraltar queda fulminada per una ‘Lord’ britànica

PP, PSOE, Ciudadanos i part de la premsa estatal, eufòrics en l'inici de les negociacions pel Brexit per la possibilitat d'aprofitar la conjuntura i fer-se amb el penyal

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Guifré Jordan @enGuifre– El nucli dur de l’espanyolisme al Congrés, PP, PSOE i Ciudadanos, viu uns moments d’eufòria per l’oportunitat que l’Estat podria tenir de posar un peu a Gibraltar amb el Brexit després que la primera ministra britànica, Theresa May, no hagi esmentat el penyal en la seva primera carta dirigida a Brussel·les per obrir la negociació. Madrid ho ha interpretat com una intenció de Londres de deixar Gibraltar per una negociació només bilateral, en la qual podrien treure més profit. El gran optimisme, però, reflectit a la pràctica totalitat de la premsa estatal avui, contrasta amb la claredat del posicionament del govern britànic, transmès aquest dimecres per una membre de la Cambra dels Lords a Westminster. 
El govern britànic sí que inclourà Gibraltar a la negociació general amb la UE

Davant l’aparent sorpresa perquè no s’hagi mencionat Gibraltar en aquesta comunicació inicial, la conservadora Natalie Evans, baronessa Evans of Bowes Park, ha expressat que el govern britànic vol ser “molt clar” per dir que “per descomptat” el territori serà inclòs en la negociació del Brexit i hi estarà “totalment involucrat”. De fet, ha revelat que han engegat una comissió ministerial conjunta amb el govern gibraltareny per reafirmar-se en la participació dels ‘llanitos’ en la negociació. A més, ha justificat que no se’n fes menció perquè a efectes de la legalitat europea Gibraltar no és part del Regne Unit.

PP, PSOE i Ciudadanos, coordinats per fer-se amb Gibraltar

Malgrat tot, la sintonia és màxima entre populars, socialistes i Ciudadanos per actuar coordinadament i fer-se amb, com a mínim, una part de la sobirania del territori en disputa. Tant les formacions com bona part de la premsa també viuen moments d’eufòria perquè Brussel·les ha afirmat en un document –encara no ratificat– on diu que “després que el Regne Unit deixi la Unió, cap acord entre la UE i el Regne Unit podrà ser aplicat en el territori de Gibraltar sense un acord entre Espanya i el Regne Unit”.

Deixarà Brussel·les que tot el Brexit s'encalli pels interessos espanyols a Gibraltar? 

S’interpreta des de Madrid com un poder afegit de ‘veto’ espanyol, però en realitat era un poder que ja tenien, tenint en compte que l’acord final de la negociació global del Brexit l’han de validar els 27 estats que continuaran formant part de la Unió. Així que sobre el paper, l’Estat ho podria encallar tot només per aquesta qüestió, tot i que Brussel·les podria exercir pressió sobre Madrid per desbloquejar la situació si aquesta tensa en excés la corda només per aprofitar l’avintensa i fer-se amb Gibraltar. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
JCV fletxa Sta. Cristina d'Aro
2 de juny de 2017, 10.35 h

#20 Amb el vostre comentari, no podríeu pas haver definit millor la baixesa moral, criminal, despòtica i de manca de valors dels espanyols.
Exactament, per a mi no són persones, són animals "erectus" anteriors al Neanthartal, que no pensen, per tant irracionals. Si tenim la sort de marxar ben lluny d'ells, tornaran a l'era troglodita i per tant, tornaran a menjar herba i de tant tant si tenen sort, caçaran alguna peça viva.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Fisnals Collons fletxa London del camp
1 de juny de 2017, 23.00 h

Els espanyols mai gosaran a desafiar als Anglesos ocupant Gibraltar, perquè saben que darrere de Gibraltar hi ha una nació poderosa, són valents amb els inferiors, si estan desarmats millor com els catalans, llavores assassinen, empresonen, inhabiliten, impedeixen votar, insulten, roben, .. La quantitat de greuges és infinita, reflecteix el seu tarannà de dictadors ignorants i covards. Com volen que ens sentim a gust compartint bandera i nació amb una gent que fa 300 anys que cometen crim... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
pengyu fletxa tarragona
1 d'abril de 2017, 21.00 h

Jo soi Gibraltareño y Britanico. De epañó na na. Esto lo dicen 33.000 ciudanos del Peñon. Los 7.000 trabajadores españoles que cruzan la Linea cada dia para ir a trabajar, tambien les gustaría decir lo mismo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
pepitu fletxa El Vendrell
1 d'abril de 2017, 20.49 h

Gibraltar "PANYOL" nunca jamás y lo saben los de allí no quieren saber nada de esta panda de delincuentes y nosotros los catalanes tampoco VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
joddi Bna. fletxa Barcelona
1 d'abril de 2017, 19.58 h

Com a continuació al comentari anterior sobre els tractats, de que fa ja un temps va haver-hi un moviment d'intel·lectuals espanyols i portuguesos que proposaven iniciar unes negociacions i converses per unificar els dos paisos amb un de sol, que es diria Iberia. Però al entrar a dins dels problemes que podrien sorgir en les negociacions i al constatar els portuguesos les injustícies que rebien les nacionalitats espanyoles amb identitat pròpia i com eren tractades, van fer-se enrere més ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
joddi Bna. fletxa Barcelona
1 d'abril de 2017, 19.38 h

#5#14 #7

El assumpte de Gibraltar és per els nacionalistes espanyols com una espina clavada en el mateix cor. No poden entendre que per les persones series i racionals que la paraula donada i els acords signats, son condicions sagrades per tothom i no paper mullat com son per a ells, tal com hem vist amb les promeses fetes amb Catalunya que casi mai les han complert.

Hi ha un refrany espanyol que diu " SANTA RITA SANTA RITA LO QUE SE DA NO SE QUITA" . Però com que la majoria d'aquests ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
1 d'abril de 2017, 11.00 h

LI VAN REGALAR A PERPETUÏTAT GIBRALTAR, AL DEIXAR L'AJUDA A L'EXÈRCIT CATALÀ EL 1713, TAMBÉ MENORCA I I AI las!, ELS FAVORS ENTRE REIS TRENTA-UN ANYS L''EXCLUSITAT DE VENDES D'ESCLAUS, VISCA L'HUMANISME DE GENT I FETS CRIMINALS


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
JCV fletxa Sta. Cristina d'Aro
31 de març de 2017, 17.23 h

A veure si ho entenc: Gibraltar caspanyol ho era fins que el van cedir a canvi de que els anglesos deixessin de donar suport als catalans durant la Guerra de Secessió. Llavors, què cony venen ara a reclamar ? Això per una banda, per l'altra, si volen desfer un tracte com les característiques d'aquell, llavors per la mateixa regla de tres, nosaltres, també hauríem de poder reclamar legalment la nostra independència.
De què van aquests caspanyols de merda ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 42   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
APAÑAMELAPELA fletxa República Catalana
31 de març de 2017, 16.56 h

#10



Trans-Pantojita, de ilusion tambien se vive, pero va ser que no
Decidiran los llanitos con quien quieren estar,y claro entre UK y
es-patraña no hay color para los gibraltareños.
Tienen muy claro lo que es un estado y una patraña.



VIVA GIBRALTAR LIBRE DE
PARASITOS ESPAÑOLES



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 28   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
31 de març de 2017, 16.18 h


#10 Hay que ver que pena que me das, chavalín, cuando veo que sigues alucinando NAZIS y no te es posible superar la macabra experiencia de tu niñez en el lóbrego y siniestro burdel donde tu madre se prostituía a cambio de unas perras gordas.

En tu mente infantil quedó grabada la imagen de tu mamá debajo de muchos hombres que la zarandeaban moviéndose frenéticamente. Y sobre todo, aquella olor acre de esperma y menstruo, de sábanas sucias y de vómitos de borracho.

Claro que aún deb... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.