directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 17 d'abril de 2024 00:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

PP i C's, els únics que no voten a favor de retirar la Medalla d’Or de Barcelona a un franquista torturador

S'excusen amb la transició i no voler participar de polítiques "revengistes"

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Les votacions sobre la simbologia i la condemna a personatges franquistes, o el moviment en si, acostuma a ser una qüestió que costa d'afrontar per a populars i ciutadans. Avui en el ple de l'Ajuntament de Barcelona, amb la votacio sobre la decisió de revocar la Medalla d'Or de la Ciutat a Rodolfo Marín Villa, governador civil de la ciutat durant l'època franquista i responsable de tortures.

Comparteix
   


Etiquetes
Han votat a favor tots els grups excepte el PPC, que hi ha votat en contra, i Cs, que s'hi ha abstingut. El líder dels populars al consistori, Alberto Fernández Díaz, ha opinat que el que pretén el govern "no és revocar una medalla, sinó rebutjar la transició espanyola". La presidenta del grup de Cs, Carina Mejías, ha declinat participar de polítiques "revengistes" i ha recomanat al primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, i al seu "comissionat de la venjança" que rebaixin el seu "nivell d'odi".
"Revoquem una Medalla d'Or que simbolitza com ningú els tèrbols lligams polítics i econòmics entre l'actual monarquia parlamentària i el franquisme". Així ha començat la seva intervenció el primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Gerardo Pisarello, abans de votar la revocació del màxim guardó de la ciutat a Rodolfo Martín Villa. 

"Martín Villa encara no ha demanat perdó"
 
Pisarello ha remarcat que aquesta iniciativa busca reparar totes les víctimes del franquisme a les quals, ha dit, "Martín Villa encara no ha demanat perdó". Ha citat Enric Pubill, l'històric militant del PSUC, però també els treballadors assassinats a Vitòria durant una vaga mentre l'exgovernador civil era ministre de Relacions Sindicals. També ha fet referència a Lluís Llach, Joan Manuel Serrat i a tots els artistes vetats pel franquisme, així com a les víctimes del policia condecorat per Martín Villa, Billy el Niño. 

Front comú independentista contra Villa
 
El regidor del Grup Demòcrata Jordi Martí ha ratificat el seu vot favorable i ha considerat una "anomalia històrica i un anacronisme que un jerarca del règim franquista sigui mereixedor d'aquest guardó". 
 
El republicà Juanjo Puigcorbé ha considerat que una persona "amb les mans tacades de sang" mai hauria d'haver rebut la màxima distinció de la ciutat, i ha criticat que la rebés justament 27 dies després d'un "episodi repugnant" com el dels fets de Vitòria. "Qualsevol país amb un mínim de qualitat democràtica l'hauria d'haver jutjat", ha conclòs.
 
El regidor de la CUP Josep Garganté ha llegit el posicionament de l'Associació de Víctimes 3 de març (els fets de Vitòria), que consideren que "intolerable" que persones que han participat en el "genocidi" franquista encara mantinguin reconeixements. Ha celebrat la revocació de la medalla "per higiene democràtica i respecte a les víctimes del franquisme".

PP i C's mesuren les seves paraules
 
En canvi, el popular Alberto Fernánez Díaz ha acusat el govern de pretendre amb aquesta revocació "rebutjar la transició i el que va representar per a la democràcia espanyola". Fernández Díaz ha recordat que Martín Villa sempre ha negat la seva implicació en els fets de Vitòria i s'ha preguntat perquè en 38 anys d'ajuntaments democràtics, 34 amb governs d'ICV, mai s'havia plantejat aquesta qüestió. En aquest sentit, ha demanat a Barcelona en Comú que prengui nota del comunista Marcelino Camacho, que va apostar per "enterrar les rancúnies". 
 
La líder de Cs, Carina Mejías, ha instat l'executiu a treballar "per coses necessàries i no per qüestionar decisions que va prendre l'Ajuntament el segle passat". "Odiar algú és donar-li massa importància. Rebaixi el seu nivell d'odi", ha dit a Pisarello.
 
Martín Villa va presentar al·legacions a aquesta revocació, però van ser rebutjades. En elles, va detectar defectes de forma i va negar la seva responsabilitat en l'empresonament de Josep Maria Huertas Claveria o en els afusellaments de setembre de 1975. També es va desvincular dels fets de Vitòria. "Les atribucions de responsabilitat no només són vagues i genèriques, sinó que de l'anàlisi detallada dels informes ni tan sols se sostenen. La simple ostentació d'un càrrec no permet que se m'imputin tots els fets esdevinguts durant aquell període", va argumentar.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
1 d'abril de 2017, 16.00 h

QUE VOLEU QUE DIGUIN ELS HEREUS DEL fanquisme-feixistes ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
1 d'abril de 2017, 13.44 h

I llavors diuen que no són feixistes sinó "democrates" i uns collons com un campanar, el PP és un partit fundat per un ministre franquista i dels bèsties i C's és la marca blanca del PP, ja que el mateix Rivera era militant del PP fins que va sorgir C's i s'en va anar al partit naranjito


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
joddi Bna. fletxa Barcelona
1 d'abril de 2017, 13.44 h

Com s'atreveixen aquesta gent a fer declaracions sortint amb defensa d'aquest personatge quan no ho fan amb altres cassos més patents contra gent del nostre país. Se'ls veu el llautó de qui son. Uns polítics defensors del antic règim i contra els interessos reals de Catalunya.

És possible que no s'hagi pogut demostrar les responsabilitats tant directes com indirectes dels actes en que se'l acusa, (possiblement degut a intervencions de mans negres en les investigacions), però el que si... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Synera fletxa Barcelona
1 d'abril de 2017, 13.06 h

QUAN CAT FEIA CENTENARS D'ANYS D'HISTÒRIA, ESPANYA NI EXISTIA

Per què els hi costa tant admetre que CAT té el Parlament més antic del mon?

Què el seu Govern te 700 anys i la seu de govern més antiga d'Europa (la joia del Palau de la Generalitat)?

Què Espanya no existia llavors essent Al Andalús gran part del territori de la península?

Què si un dels títols de la "corona" és el de Comte de Barcelona és perquè fou el cap d'Estat del Principat de Catalunya molt abans de que ex... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
1 d'abril de 2017, 10.56 h

ON HE ESCRIT COMPLERT HA DE DIR "INCOMPLERT" CAP LLEI TANMATEIX FRANQUISTA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
1 d'abril de 2017, 10.54 h

LAS JUTGESSA ARGENTINA VA DEMANAR L'EXTRADICIÓ DE MARTIN VILLA, EL MINISTRE RAFAEL CATALÁ, VA JUSTIFICAR-HO QUE NO HAVIA COMPLERT CAP LLEI (LES FRANQUISTES PERMETIEN L'ASSASSINAT), I9 DESPRÉS EL VA FER ACADÈMIC DE LA REAL ACADÈMIA DE CIÈNCIES MORALS I POLÍTIQUES D'ESPANYA. / CERQUEU.NE LA DEMOCRÀCIA L'EQUITAT, ENFANGATS EN EL ESPANYA I DEMOCRÀCIA SÓN I SERAN OXÍMORON.,


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
1 d'abril de 2017, 10.10 h

Els néts franquistes no volen perjudicar la imatge del padrí dictador.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
1 d'abril de 2017, 08.40 h



#6

Avui t'ha agafat molt fort, l'etilisme de l'ANÍS EL MONO.


Resulta que aquí en Synera TAMPOC NO DIU RES DE L' ONU NI DE MAHATMA GANDI . !! !! !! !!


Et fallen no només les orelles sinó també els ulls, Caguetesneses?


Una vegada més el teu precari cervell intoxicat per la mitja copeta d'ANÍS EL MONO t'ha fet interpretar equivocadament la realitat.


El que "resuena en tus oidos como zumbido de moscas" NO SÓN les meves paraules, Caguetesneses, ÉS EL CERÚMEN QUE SE'T FA A LE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Querido "NAZISTA" Juan Ruiz Solanas de Figueras - Gerona AKA como SuperCat: Tus palabras resuenan como un zumbido de moscas en mis oidos fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
1 d'abril de 2017, 01.03 h

QUERIDO NAZI SYNERA (becario del panfleto del Asaltapiscinas),

Aunque eres muy cansino me rio mucho desmintiendo con datos y links a documentos y declaraciones que demuestran fus falsos dictamenes judiciales y tus falsas declaraciones de la ONU.

Pero hasta ahora cuando repetias la falsa cita de Gandhi, me limitaba a quedarme en el punto 2 y REIRME DE TI. Hoy te he dedicado unos minutos y te adjunto varios links que DEMUESTRAN que esa tonteria que repites JAMAS, la dijo Gandhi.

http://legal... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.