directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 14:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Catalunya s'aboca a la independència mentre Espanya s'enroca en el centralisme

Els darrers baròmetres del CEO i el CIS denoten que la ruptura amb l'Estat és imminent

Comentaris 40  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

Els darrers baròmetres d'opinió política són clars: Mentre al Principat l'independentisme creix i ja són un 57% els ciutadans que volen que Catalunya esdevingui un Estat, a les espanyes els partidaris de continuar amb el règim autonòmic i els que volen que augmenti el centralisme espanyol ja sumen el 69,2% de la població. D'aquesta manera, les dades del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat i del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) espanyol evidencien una tendència contrària entre partidaris de la independència i partidaris del centralisme espanyol, una divergència insalvable que a dia d'avui tot apunta que només pot acabar amb ruptura.
independència manifestació estelada
Comparteix
   


Etiquetes
El 57% dels catalans vol un Estat

A Catalunya, el Baròmetre d’Opinió Política d’Estiu del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) ha constatat allò que ja és palpable al carrer. Els partidaris de la independència creixen a Catalunya arran de la topada amb l’Estat espanyol per la retallada de l’Estatut. Fins a un 24,3% dels enquestats aposten perquè Catalunya sigui un Estat independent (en l’anterior onada eren un 21,5%) que, sumats als que voldrien que fos un Estat federal, augmenten fins a un 57,6% els partidaris de que Catalunya esdevingui un Estat.

L’enquesta, que va ser realitzada entre el 28 de juny -data de la sentència del Constitucional espanyol- fins al 8 de juliol mostra que alhora que el creixement de l’independentisme va acompanyat d’una davallada dels partidaris de l’autonomia, que veurien la retallada de l’Estatut com el fracàs d’aquesta via.

Els espanyols, més centralistes que mai

Per altra banda, el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) de l'Estat confirma que una setmana després de la gran manifestació del 10 de juliol a Barcelona, un 69,2% dels espanyols es partidari de continuar com fins ara o perseverar en el centralisme, ignorant les peticions catalanes. En concret, els qui aposten per un Estat amb un únic govern central sense autonomies són el 14,9%, els qui volen menys autonomia que en l'actualitat són el 12,5% i els qui valen que l'Estat de les comunitats autònomes no canviï són el 41,8%, de manera que el 69,2% dels ciutadans de l'Estat es posiciona per mantenir l'status quo o invertir la descentralització autonòmica.

Per altra banda, els qui volen més autonomia pels territoris són el 14,5% i, finalment, els qui volen que les comunitats autònomes puguin esdevenir estats independents són només el 7,9%.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#41
Som i serem! fletxa Tordera
12 d'agost de 2010, 00.30 h

Espanya SEMPRE s`abocat al centralisme mes ranci, una mica com els maleits francesos, tot i que aquests son igual o pitjors que els primers. I així ens va: dividits, desperdigats, enfrontats... Pèro tranquils, que la campana sonará, i potser així tots els catalans i catalanes prendrán conciencia, i avançarem tots junts cap a la somiada independència. (sona maco, eh?) Lamentablement aquests voltors espanyolistes sempre ens posarán pals a les rodes, i mirarán de desorientar-nos... Es sor... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Jordi-80 fletxa València
6 d'agost de 2010, 00.52 h

Això sí, l'independentisme polític i estructural ha pujat, però ni de bon tros de la mateixa manera tan gran com el conjunt d'independentisme dominguero-cojuntural sociològic i amb data de caducitat, sobretot si torna a manar CiU. L'independentisme polític haurà pujat d'un 15% a un 20-24%, i s'ha diversificat ideològicament. Cal fer política tenint clar on estem i què tenim. Si no, després venen les lamentacions a gran escala.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Jordi-80 fletxa València
6 d'agost de 2010, 00.45 h

#19 Home, la majoria de gent que va eixir el 10-J havia votat Sí a l'Estatutet, i ara està emprenyada i desorientada. Han seguit les consignes sociovergents, i ho tornaran a fer. I bé que sap CiU embolicar-se quan cal inclús amb l'estelada i emportar-se eixa gent, independentistes de rampell i emprenyament. Eixe independentisme de reacció cega té data de caducitat, i la sociovergència i sobretot CiU s'encarregaran de domesticar-lo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Guerau fletxa València
6 d'agost de 2010, 00.41 h

ESPANYA ÉS COM LA RELIGIÓ CATÒLICA INQUISITORIAL QUE L'HA CREADA: UN CÒRRUA DE MENTIDES QUE NOMÉS SE LES CREUEN ELS SANTS INNOCENTS


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
OTGER CATALÓ fletxa CAMPS CATALÀUNICS
6 d'agost de 2010, 00.34 h

35# perquè et facis una idea les eleccions de l'any 1984 van tenir una participació del 64,36% (la més alta dels últims anys) i CiU amb 1.346.729 vots va aconseguir 72 escons, i màjoria absoluta.

Per tant podriem pensar que la majoria absoluta es troba en els 1.250.000 vots o més, amb una participació del 65%. Encara que també hi intervenen altres factors a part de la participació com per exemple el fet que el partit amb més vots no sempre és el que té més escons (crec recordar q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
OTGER CATALÓ fletxa CAMPS CATALÀUNICS
6 d'agost de 2010, 00.08 h

El numero de vots necessaris, si no m’equivoco, dependrà sempre del percentatge de participació. Sense saber la participació exacte no podras saber els vots necessàris, crec.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
5 d'agost de 2010, 21.33 h

algu am pot dir d una puñetera vegade cuans vots es necessiten per ser majoria al parlament no diputats si no vots es per ferme una idea del treball de camp a seguir siguem positius es hora de traballar i no entra amb discursions tenim 13o dies mes o menys PER CERT MILITANTS DE ERC SI ANEM CAP LA INDEPENDENCIA I ESTEM CONVECUTS I NO ES ESTUE ENGANYAN QUE TENIM QUE FOTRA de LA VAGA ESPANYOLA DEL DIA 29 LO NOSTRE YA NO VE DE 1OO DIES MES NO I DESPRES A PENDRE MIDES NO US ENTENC


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
euro fletxa Republica de Catalunya
5 d'agost de 2010, 20.42 h

El que es caga allà on menja, menja merda.

Els españoles, degut a la seva història de fam i de malvíure, porten la misèria a la sang. I aquesta misèria, junt amb el pecat capitàl "la enveja" que es el qué tenen incrustat en el seu ADN, com voleu que reaccionin, si no en saben mes. Una mostra la teniu en com anomenen al lladre, embustero i estafador, li diuen "El Pícaro". Per tant, el que menja merda, sent enveja, es embustero, estafador i lladre, se li pot dir "El Pícaro" ó "Españo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
5 d'agost de 2010, 19.19 h

#23 Doncs ho has encertat. Els espanyols són uns fatxes, uns d'esquerra i els altres de dreta. Tenen ciutadans de primera i de quarta, no hi ha esglaons de segona i de tercera, es passa directament a la quarta classe. Són curts de gambals, tenen un coeficient intel·lectual inferior al dels simis (amb perdó d'aquests). Ho sento, però és la realitat. I a les proves em remeto. Ho han demostrat abastament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
5 d'agost de 2010, 19.11 h

#13 Home, jo no opino com Vostè. Jo hi vaig ser també a la manifestació, i el nombre d'estelades i de gent sense estelades però que clamaven per la independència, eren moltíssim. I dic moltíssims. Vaig veure les cares dels convergents que anaven un xic més amunt de on estava jo, amb una cara de fàstic que feien pena, especialment el botifler d'en Mas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.