directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 01:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC demana a Mas una investigació interna a CDC per aclarir si hi ha hagut finançament irregular

Iceta recorda que l'informe de l'Agència Tributària és un 'indici' molt seriós

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha recomanat aquest dijous al secretari general de CDC, Artur Mas, que faci una 'investigació pròpia' dins del partit per aclarir si hi ha hagut finançament irregular de la seva formació a partir del cobrament de comissions per adjudicacions d'obra pública a través del Palau de la Música. 'Ell ha posat la seva paraula com a penyora a tot això', ha dit, 'seria més prudent que encarregués una investigació al partit per veure si és veritat o no' i que preguntés a les persones de CDC 'esmentades' en l'informe de l'Agència Tributària. 'Si en un temps la justícia diu que és veritat, què farà? Renunciarà al seu escó?, s'ha preguntat Iceta.
miquel iceta socialistes psc
Comparteix
   


Etiquetes
En una entrevista a TV3, Iceta considera que l'informe de l'Agència Tributària 'diu clarament que hi havia un govern que adjudicava obra pública a una empresa, que a partir d'aquestes adjudicacions feia uns donatius al Palau de la Música i que part d'aquests donatius acabaven a la fundació de CDC o a responsables de finances de CDC'. Iceta ha admès que l'informe d'Hisenda no és una prova en el sentit jurídic i que 'fins que el jutge no digui que s'han demostrat provats els fets, no es pot dir que sigui una prova'.

Amb tot, ha remarcat que hi ha 'un indici molt seriós' i ha dit no entendre la posició de Mas d'intentar 'treure-s'ho de sobre', o de Felip Puig, dient que l'informe 'no és concret', ja que ha remarcat que Hisenda 'dóna xifres'.

El dirigent socialista ha recomanat a Mas fer una 'investigació pròpia' dins de CDC. 'Està fent una cosa que es pot entendre, però que té unes conseqüències molt clares. Diu que no és veritat, en principi hem de creure la seva paraula, però si en un tema la justícia diu que és veritat, què farà? Renunciarà al seu escó?', s'ha preguntat, tot afegint que 'ha posat la seva paraula com a penyora de tot això'. Per aquest motiu, Iceta creu que 'seria més prudent que encarregués una investigació al seu partit per veure si és veritat o no', davant les 'evidències' dels informes d'Hisenda i de l'Oficina Antifrau, o les conclusions de la comissió d'investigació parlamentària.

'Dir que el senyor Mas menteix no ho faré', ha afegit, perquè 'li tinc molt de respecte', però l'ha instat a tornar a llegir l'informe d'Hisenda i 'miri si convé' si ell mateix no hauria de fer 'preguntes' a 'la gent que surt mencionada amb noms i cognoms'. Iceta ha dit que en aquests moments s'està en un 'atzucac' entre les paraules de Mas i l'informe d'Hisenda, però ha advertit que si es demostra que aquest últim és cert, 'l'únic que hauríem tingut per fer cas a la versió de Mas és la seva paraula'. 'Com quedaria ell? Com podria seguir la responsabilitat política després d'haver donat la cara per un presumpte cas de finançament irregular?', s'ha preguntat.

Iceta ha dit a Mas que 'jo d'ell m'intentaria assegurar primer, perquè el conjunt d'evidències sobre la taula de l'informe aconsellen mirar-se les coses, com ell diu adjudicació per adjudicació, però també preguntant a la gent mencionada si van rebre els diners, que són molts diners'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
5 d'agost de 2010, 16.04 h

Molt aviat, quan el Montilla digui la data de les eleccions!!! Visca Terra Lliure mort al botiflerisme D'ERC!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
5 d'agost de 2010, 13.39 h

Mentre els socialistes i els de CiU es vagin tirant la merda els uns als altres, nosaltres a lo nostre!

Deixem els botiflers covards a la cuneta i anem cap endavant!

Cap vot qui no vulgui la llibertat de Catalunya!

Les properes eleccions han de ser un plebiscit!

Independence is not requested, it proclaimed!

Visca la Democràcia!
Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.