directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Bertran formalitza la renúncia al seu escó parlamentari

El polític ha fet oficial la baixa després de posar el càrrec a disposició d'ERC i no rebre cap resposta

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Uriel Bertran ha deixat de ser aquest dijous diputat del Parlament de Catalunya per Esquerra Republicana. Així ho ha formalitzat després de posar el càrrec a disposició dels republicans i que aquests no hagin comunicat cap resposta a Bertran. La renúncia s'efectuarà legalment quan la Mesa del Parlament es reuneixi. Uriel Bertran doncs, s'ha separat definitivament del partit de Puigcercós per dedicar-se sense cap lligam a la coalició Solidaritat Catalana que lidera amb Alfons López Tena i Joan Laporta.
uriel bertran, coordinadora, consulta, consultes
Comparteix
   


Etiquetes
L'escó al Parlament que mantenia Bertran era l'únic lligam que unia al polític i a la formació republicana després que el passat 27 de juliol el mateix Bertran anunciés que deixava el partit de Puigcercós i que també renunciaria a l'escó parlamentari. Una setmana després, i sense rebre cap resposta d'ERC, Bertran ha formalitzat la seva renúncia a la condició de Diputat. La decisió de Bertran es farà efectiva legalment quan la Mesa del Parlament es reuneixi.

Les picabaralles de Bertran amb Esquerra Republicana han estat una constant en els darrers temps. L'actual líder de Solidaritat Catalana, amb Alfons López Tena i Joan Laporta, ha estat molt crític amb Joan Puigcercós i la manera de gestionar el partit, fet que ha desembocat en la seva marxa de la formació per integrar-se a Solidaritat Catalana, una de les coalicions independentistes que concorreran a les eleccions.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Jordi-80 fletxa València
6 d'agost de 2010, 02.06 h

Urielet, ets un caradura sense escrúpols. I no parlem ja del pijo del Bofill, que tant que volia entrar i ara està espentant perquè la gent d'ERC abandone el partit. Quin fàstic de tios! I aquests eren els més d'esquerres? Putos pijos fastigosos i malcriats!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Josep fletxa Barcelona
6 d'agost de 2010, 01.10 h

"Por el interés te quiero Andrés" que diuen els espanyols. Quin cínic. Quin pocapena. Quin frau de personatge. Si aquests són la renovació anem arreglats. Laporta, no saps amb qui et jugues els calés.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
6 d'agost de 2010, 01.05 h

#13 Si l´acte de diputat és personal però la coherencia política diu que cal tornar-lo. Però no és obligat i si no el tornes et converteixes en un transfuga.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Joan fletxa Girona
6 d'agost de 2010, 00.18 h

Quin cara dura, però de moment té mòbil, portàtil i sou del parlament. Per això s’ha passat a solidaritat catalana per continuar mantenint-ho. Gent com aquesta no treballa pel país, sinó per ells.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Antoni fletxa Barcelona
6 d'agost de 2010, 00.04 h

#12 Si un diputat es independent i s'afilia a un partit, l'acta de diputat continua pertanyent-li, ja que si no ho tinc mal entès, es Justícia que a la vista dels resultats electorals emet les actes de diputat, llavors no hi ha cap raó per tornar-la a un partit i menys essent independent que gaudeix de les seves idees propies i no ha de donar certes explicacions. Clar que si a continuació s'afilia a un partit feixista o d'altre ideologia es de suposar que s'haurà d'adaptar a una discip... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
5 d'agost de 2010, 22.49 h

#11 Tu imagina que votes a un independent que va a la llista del Partit Comunista independentista i aquest home es passa al partit feixista centralista.

Que trobaries més lògic i més coherent, que torni l´acte de diputat i que el Partit Comunista posi a una altre persona propera a les tesis del partit o que aquesta persona que ha prostituit el sentit del vot segueixi al Parlament ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Antoni fletxa Barcelona
5 d'agost de 2010, 22.04 h

#10 En les llistes de les candidatures a vegades hom podem veure : Tal persona (Independent (a)). Es de suposar que de no ésser independent (a) aquesta indicació no hi seria, donant per fet que estaria afiliada al partit que presenta la candidatura ja que es aquesta la que es vota, no pas al partit. Quan una diputat o diputada deixa un partit, ell (a) sabrà els acords que ha fet amb aquest, però això res te a veure amb la representació personal que te en ocupar l'escó pel la qual resul... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
5 d'agost de 2010, 20.41 h

#8 No hi estic gens d´acord. Quants vots hauria tret l´Uriel si s´hagues presentat a les eleccions pel partit Uriel de Catalunya enlloc de per ERC ?

En el sistema català es voten unes llistes que representen a uns partits. Si deixes el partit has de deixar el lloc a una altre persona de la llista i plegar de diputat.

O sinò que passaria si l´Uriel s´hagues fet del PP ? Seguira al parlament votant les lleis al costat del PP en un sentit totalment contrari al que volia la gent que el va ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Antoni fletxa Barcelona
5 d'agost de 2010, 19.39 h

Enllaç anterior amb error 404. aquest es el bo :
http://www.un.org/spanish/Depts/dpi/boletin/humanrights/universaldec.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Antoni fletxa Barcelona
5 d'agost de 2010, 19.32 h

Els escons no son propietat dels partits i si han d'estar a disposició d'algú, aquest serà el poble. L'escó es personal de la persona que l'ocupa en haver estat escollida lliurament al formar part d'una candidatura votada per la ciutadania. Per tant es a aquesta que es deu en ésser el seu representant. Altre cosa es que la persona de manera voluntària sigui militant d'un partit però no pas ningú l'obliga. Veure Art.21 d'aquí : Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.