directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 12:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Presenten AlbaStar, una nova companyia aèria que connectarà les Balears amb Itàlia

De moment només compta amb una nau per operar vols xàrter · Tindrà la seu a Palma

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Després de rebre el certificat d'operador aeri, la nova companyia aèria AlbaStar s'ha presentat aquest dijous a Palma com una companyia xàrter que connectarà els aeroports de les Balears amb sis vols setmanals als aeroports italians de Milà, Bèrgam, Verona i Bolonya. També es preveu incorporar el destí de Grècia. La companyia actualment funciona amb un avió pel transport de passatgers i està prevista la incorporació de dues aeronaus més per transportar càrrega. El domicili social i les oficines centrals d'Alba Star S.A. estaran situades a Palma, una bona notícia després del a desaparició dels xàrters Futura, LTE i Hola Airlines, i del trasllat d'Spanair a Barcelona.
albastar companyia aèrea
Comparteix
   


Etiquetes
El director de l'aeroport de Palma- Son Sant Joan, Nemesio Suárez, ha destacat la importància de tornar a tenir una companyia xàrter amb seu a Palma, precisament perquè darrerament la tònica general de les companyies era reduir la presència a les Illes Balears. Suárez ha apostat per AlbaStar i ha manifestat la seva disposició per donar 'totes les facilitats' per tal que la nova companyia pugui oferir 'una bona gestió' i pugui créixer.

Per part seva, el conseller delegat d'AlbaStar, Michael Harrington, ha explicat que l'objectiu és 'connectar les Balears amb Europa i, sobretot, amb Itàlia'. A més, ha remarcat que es vol desenvolupar el sector de càrrega, de fet, un dels avions que es posarà en funcionament el proper octubre, un Boeing 737, tindrà aquesta funció. Actualment, la companyia funciona amb un primer avió tipus Boeing 737- 400 que pot transportar 170 passatgers. A més, està previst que durant el 2011, la companyia incorpori un tercer avió, un Boeing 737- 300 QC, que permetrà el transport de passatgers i també de càrrega, i cobrirà les rutes entre Balears i diferents mercats europeus com França, Polònia, la República Txeca, entre d'altres. Harrington ha comentat que la previsió de passatgers durant l'any és de 250.000 passatgers, i pel que resta de temporada de 2010, se'n esperen uns 60.000 passatgers.

Harrington ha explicat que la companyia operarà, ara per ara, amb vols xàrter, i ho ha justificat amb el fet que dos dels seus principals accionistes són touroperadors. Amb tot, ha dit que en un futur també es podran comprar bitllets per Internet, i que la prioritat és transportar turistes italians cap a les Balears, ja que els vols són des d'Itàlia cap a l'arxipèlag. El conseller delegat ha dit també que els propers hiverns es posaran en marxa vols a destins de pelegrinatge com Lourdes i Santiago de Compostela. Tot i això, ha volgut aclarir també que la companyia no compta amb capital del Vaticà, tal com ha dit que publiquen alguns mitjans.

La consellera de Turisme, Joana Barceló, ha estat l'encarregada de tancar l'acte, i ha remarcat que és 'un plaer' veure néixer una nova companyia aèria a les Balears, tot i els problemes econòmics. 'Donar una passa endavant en moments difícils és clau', ha recordat Barceló, qui ha remarcat que tenir una companyia aèria amb seu a Palma és positiu tan per la 'connectivitat' que suposa les Illes Balears com per la 'creació d'ocupació'.




COMENTARIS fletxa taronja

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.