directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Temps d'accelerar per fer front a la repressió

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 28  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Dimecres, amb pocs minuts de diferència, l'exconseller Francesc Homs es mostrava partidari de votar en referèndum abans de l'estiu i el vicepresident Junqueras afirmava que, en un parell de mesos (una vegada el Pacte Nacional pel Referèndum hagi exhaurit el camí eixorc de la reclamació a Espanya d'una convocatòria pactada), s'estarà en condicions de fixar-hi data i pregunta. S'apropen temps on l'estat espanyol apujarà l'aposta per la seva escalada de violència judicial no només contra càrrecs electes, sinó també contra funcionaris i empreses. Si seguim con fins ara, en seran víctimes lligats de mans i peus: convé, com abans, activar la nostra legalitat per protegir-los. És temps d'accelerar. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.
 

Comparteix
   


Etiquetes
CAS. De sobte, com acudint a l'avançada a la seva cita anual estiuenca, Gibraltar torna al centre de l'escena. Aquesta vegada, però, amb un caire diferent. Enmig d'una escalada de tensió superior a l'habitual d'un conflicte per l'aeroport guanyat al mar o la gestió de les aigües jurisdiccionals. El Brexit re-situa la qüestió: Espanya, malalta de nacionalisme carrincló, hi veu l'oportunitat de revertir la cessió feta al Regne Unit just quan aquest acabava de néixer. I per remarcar-ho, canviant tot el que havia dit fins al moment, s'obre fins i tot a acceptar una Escòcia independent al si de la Unió Europea. És així com, tres-cents anys després, el Cas dels Catalans retorna. L'oportunitat de desfer la traïció anglesa que va liquidar la sobirania catalana. Perquè, si cal deixar sense efecte l'article 10, per què no, també el 13 que empara la incorporació del vell Principat a Castella.

COHERÈNCIA. Fa uns quants anys que els anomenats socialistes catalans són un festival de coherència. Com ara, quan l'encara no president Montilla va anunciar esmenes a Madrid a l'Estatutet al dia següent (literalment) d'haver-lo aprovat al Parlament de Catalunya. Aquesta setmana, gràcies a l'abstenció del PSC i del PSOE dins la Comissió de Cultura del "Congreso", PP i Ciudadanos van tombar una iniciativa d'Esquerra que demanava el retorn de la resta de documentació confiscada el 1939 que el govern espanyol encara reté al Centro Documental de la Memoria Histórica (Salamanca) tot i haver-se pactat el seu retorn fa anys. Vol dir això, com sembla, que no li interessa al PSC que es pugui recuperar aquesta documentació espoliada? No, i ara, si és seva sí! Fa encara no dos mesos, el partit rebia la restitució de la documentació confiscada a diverses agrupacions socialistes pel franquisme. Tanta coherència esborrona.

DIÀLEG. Espanya ha de dialogar, clar que sí, però amb ella mateixa. És la genial afirmació d'un article d'opinió al vell diari que ha fet de Ciudadanos el seu referent, després d'abandonar la condició d'antic far de l'esquerra espanyola. Juan Claudio de Ramon es diu l'autor d'una peça sobre el marc de relacions entre Catalunya i Espanya il·lustrada amb una vinyeta on apareixen individus vestits amb l'uniforme propi dels camps d'extermini nazi i insígnies de l'estrella de David. L'article és excel·lent, una autèntica meravella, per dedicar-lo a tots aquells que encara s'aferren de manera inversemblant a la tercera via. Espanya no farà presoners. A la nostra derrota només seguiria l'arrasament. Hem trencat la baralla i mai més podran tornar a repartir les cartes. Ja no juguem. Bandera negra, com la dels defensors a ultrança de la Barcelona assetjada ara fa poc més de tres-cents anys.

ENVALENTITS. Aquesta setmana la CUP ha fet una passa més en la seva campanya per exigir data i pregunta per al referèndum d'autodeterminació, amb el repartiment de milers de paperetes de vot. Hem passat de la insistència dels cupaires en la necessitat d'esperar els Comuns i evitar que se'n despengin del consens referendari (fet inevitable, una altra cosa seran els seus votants) a empènyer per trencar l'acció del Pacte Nacional pel Referèndum, que perdrà la seva raó d'ésser (un referèndum pactat) tan aviat com s'anunciï des del govern data i pregunta. A Tarragona, la guàrdia urbana va multar un dels activistes amb 500 € de multa per repartir "publicitat" sense permís: l'ofensiva de repressió judicial (tot s'hi val contra l'adversari de la unitat d'Espanya) està fomentant tota mena d'excessos. Tan evident ha estat que fins i tot l'alcalde Ballesteros del PPSOE ha hagut de fer retirar la sanció.

FISCALIA. Una vegada el Constitucional ha quedat arranat per la seva parcialitat manifesta, l'Audència Nacional i el TSJC, força judicial davant del terreny, esdevenen la veritable punta de llança de l'acció repressiva del Regne d'Espanya contra les institucions catalanes. Ha tocat aquesta setmana, per iniciativa de la fiscalia de la colònia, amenaçar una vintena d'empreses vinculades a serveis de tecnologia i hisenda. Com si fóssim a la Guerra de l'Iraq, l'Estat espanyol actua preventivament: ara ja no cal cometre cap delicte, es pot perseguir la intenció més o menys llunyana de cometre'l. Aquesta vegada, perquè Rajoy sap que això va de veres i no serà un segon 9-N, vol intervenir sobre la logística de manera decisiva. I més enllà, sobre els preparatius per fer efectiu de la manera més ràpida, en cas de victòria del sí, el resultat vinculant del referèndum. Potser que caldria com abans la Llei de Transitorietat per a protegir-lo.

HUMOR. El ban publicat per l'alcaldessa Margarida Feliu, davant la notícia que vuitanta militars espanyols transitaran a peu o en vehicle pel seu municipi de Viladrau no té preu. Val la pena llegir-lo. Riure és molt sa. I els desmunta. Cal tractar-los bé, posar-los en contacte amb el 112 si s'hi perden i oferir-los tota mena d'informació sobre el referèndum que farem i que ells no podran en cap cas impedir. Ens dóna una veritable lliçó d'intel·ligència: en aquests mesos que venen no hem de caure en cap mena de provocació, com la que l'exèrcit assaja una vegada i una altra sortint hiperactiu al camp com mai no ho havia fet a Catalunya des de que la va ocupar l'últim cop aviat farà vuitanta anys. Una vegada més, l'humor, el sarcasme fet des de l'aparent ingenuïtat és la forma més demolidora d'abatre l'enemic, especialment si va armat.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#28
LLUIS fletxa bcn
14 d'abril de 2017, 17.50 h

El 6 de diciembre de 1978 los españoles mayores de 18 años fueron convocados a votar en referéndum la aprobación o no de la Constitución Española. Un 88% de los votantes dijeron «sí», aunque en Andalucía, Canarias, Murcia y Cataluña se superó el 90%. En ésta última, los votos afirmativos fueron Barcelona, 90,38%, Gerona 89,78%, Lérida 91,34% y Tarragona 90,99%.

N.B. # 19 : I ON ERA CATALUNYA ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Synera fletxa Barcelona
8 d'abril de 2017, 21.08 h

PER QUÈ POSEN TANT EL CRIT AL CEL PEL SIMPLE MOTIU DE QUE CAT VULGUI RECUPERAR EL "STATU QUO" QUE TENIA ABANS DE CONQUERIR-LA PER LA FORÇA?

ELS MOU NOMÉS L'AVARÍCIA, LA INJUSTÍCIA I L'OPRESSIÓ?

AQUESTA GENT NO HA EVOLUCIONAT. ANYS LLUM DE CAT...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
QUERIDO "NAZISTA" JUAN RUIZ SOLANAS DE FIGUERAS-GERONA AKA COMO SUPERCAT: Tus palabras resuenan en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
8 d'abril de 2017, 20.58 h

#25 TRAS DEMOSTRAR FEHACIENTEMENTE LAS MENTIRAS SOBRE LAS CITAS DE GANDHI,FALSOS DICTAMENES,ETC AÑADO OTRA MAS.

LA UNESCO RECONOCIO OFICIALMENTE EN 2013 A LA CIUDA DE LEON COMO LA CUNA DEL PARLAMENTARISMO.

OTRA MENTIRA SEPARATISTA QUE CAE. Y CONOCEREIS LA VERDAD. Y LA VERDAD OS HARA LIBRES.

http://www.unesco.org/new/es/communication-and-information/flagship-project-activities/memory-of-the-world/register/full-list-of-registered-heritage/registered-heritage-page-8/the-decreta-of-leon-of-11... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
++++++++++++++ fletxa *******************
8 d'abril de 2017, 20.33 h

#24 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
QUERIDO "NAZISTA" JUAN RUIZ SOLANAS DE FIGUERAS-GERONA AKA COMO SUPERCAT: Tus palabras resuenan en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
8 d'abril de 2017, 20.06 h

QUERIDO NAZIS

LOS COMPAÑEROS DEL SERBISIO SIEMPRE ME PREGUNTAN;

"¿ES JUAN RUIZ SOLANAS DE FIGUERAS - GERONA ALGUIEN INTELIGENTE HACIENDOSE PASAR POR TONTO?"

Y YO SIEMPRE RESPONDO. "NO"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Synera fletxa Barcelona
8 d'abril de 2017, 20.05 h

#13

I el PSOE/PSC, hm?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Synera fletxa Barcelona
8 d'abril de 2017, 20.04 h

#20

Llavors per què impideixen el vot, hm?

Votarem vulguin que no.

Podràs dir NO. Impediràs com un nazi que pugui dir SÍ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
QUERIDO "NAZISTA" JUAN RUIZ SOLANAS DE FIGUERAS-GERONA AKA COMO SUPERCAT: Tus palabras resuenan en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
8 d'abril de 2017, 16.24 h

#20 QUERIDOS NAZIS

CUANDO HAGAIS LA DECLARACION DE LA RENTA NO USEIS EL PROGRAMA PADRE DE HACIENDA, USAD EL PROGRAMA PADRE DE NEYMAR O PADRE DE MESSI. SALE A DEVOLVER

YO USE EL PROGRAMA PADRE DE PUJOL Y ADEMAS DE DEVOLVERME ME HA CAIDO UNA HERENCIA EN ANDORRA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Santi fletxa Barcelona
8 d'abril de 2017, 14.24 h

En resumen, los separatistas no tienen nada que hacer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Synera fletxa Barcelona
8 d'abril de 2017, 10.42 h

QUAN CAT FEIA CENTENARS D'ANYS D'HISTÒRIA, ESPANYA NI EXISTIA

Per què els hi costa tant admetre que CAT té el Parlament més antic del mon?

Què el seu Govern te 700 anys i la seu de govern més antiga d'Europa (la joia del Palau de la Generalitat)?

Què Espanya no existia llavors essent Al Andalús gran part del territori de la península?

Què si un dels títols de la "corona" és el de Comte de Barcelona és perquè fou el cap d'Estat del Principat de Catalunya molt abans de que ex... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.