directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 22:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

28 intel·lectuals s'uneixen per replicar les crítiques del 'The Economist' a la prohibició de les curses de braus

Troben el títol 'tendenciós' i hi veuen frases 'inacurades, ofensives i fora de lloc'

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Historiadors, escriptors, advocats, periodistes, catedràtics d'universitat i directors de diverses entitats s'han unit per enviar una resposta conjunta a 'The Economist', que la setmana passada va publicar l'article 'The land of the ban' ('La terra de les prohibicions'), en què el setmanari britànic carregava contra la prohibició de les corrides de toros per part del Parlament de Catalunya. En la carta enviada a la publicació –i segons consta en la pàgina web del Col·lectiu Emma–, un total de 28 intel·lectuals expliquen: 'Trobem el títol tendenciós, i diverses frases que surten a l'article són 'inacurades, ofensives i fora de lloc en una publicació del calibre de 'The Economist''.

Comparteix
   


Etiquetes
Les frases de l'article a què fan referència els signants de la carta són, per exemple: 'Que és el proper que Catalunya prohibirà?'; 'el gust per prohibir tot allò que els molesta' i 'espasmes d'intolerància'. La resposta pública continua així: 'Com la gent que coneix bé Catalunya, no reconeixem en aquestes expressions el que sempre hem trobat que era una societat progressista, lliure de perjudicis i acollidora. Esperem del 'The Economist' que sigui capaç d'oferir als seus lectors una versió més veraç de la situació a Catalunya avui'.

Segons recull el Col·lectiu Emma al seu web, la carta, que encara no sortirà publicada en l'edició del 'The Economist' de la setmana del 10 al 16 de juliol, està signada per 28 intel·lectuals: l'escriptor i periodista Víctor Alexandre; la periodista de TV3 Montserrat Armengou; el senador Iñaki Anasagasti; la professora a les universitats de Cork i Birmingham Helena Buffery; el degà de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB, Salvador Cardús i Ros; el periodista Eugeni Casanova; l'advocat i president de la Plataforma pel Dret a Decidir, Josep Cruanyes; el director de 'Catalan International View', Francesc de Dalmases i Thió; la catedràtica de la URV Susan M. DiGiacomo; el catedràtic emèrit de la Universitat de Southampton Henry Ettinghausen; el catedràtic Armand de Fluvià; l'advocat August Gil Matamala; la catedràtica de Polítiques a la Queen Mary University de Londres, Montserrat Guibernau; el catedràtic d'història a la Universitat de Salamanca, José Luis de las Heras; Cristina Lagé Manich, de l'Espai Catalunya Topalekua; J.C. Major, del Col·lectiu Emma, des de Nova York; el catedràtic d'Història de l'art Joan M. Minguet Batllori; el periodista Pedró Morón de la Fuente; el catedràtic emèrit de la Universitat de Massachussets a Amherst; l'expresident d'Òmnium Cultural, Jordi Porta; el músic Francesc Ribera; l'escriptora Isabel-Clara Simó; el coordinador de la Comissió de la Dignitat, Toni Strubell; l'editor de 'Catalan International View', Víctor Terradellas i Maré; i el catedràtic de filosofia a la Universitat de Girona, Josep Maria Terricabras; l'escriptor de Dublín Colm Toíbín; l'editor i escriptor Quim Torra; i l'historiadora d'Oxfort Amèlia Trueta.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
xavier fletxa barcelona
8 d'agost de 2010, 20.31 h

Y ESTOS SON INTELECTUALES O AGENTES DE LA PROPAGANDA FASCISTA INDEPENDENTISTA


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
7 d'agost de 2010, 20.15 h

Tot el planeta està content per la prohibició, tan se val el que diguin uns pocs :)


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
7 d'agost de 2010, 16.22 h

Com que sempre penso malament de tot allò que pugui venir de les ecspanyes, apart de que estic d'acord amb el què es diu al comentari 1, crec que no aniria gens errat suposar que des dels poders fàctics taurins i certs d'altres de polítics ecspanyols, han untat a qui haurien d'untar perquè editessin aquest article. No deixa tampoc de ser curiós que, últimament aquest diari ja ha publicat sengles articles contra Catalunya. És més curiós encara que, una societat com l'anglesa, que en la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
7 d'agost de 2010, 16.10 h

#5 Potser que aprenguis llegir : "el periodista Pedró Morón de la Fuente". Enlloc parla que sigui un intel·lectual, segons l'apreciació generalment acceptada.
I no, no ets astronauta. En tot cas només un ignorant o una persona mal informada, i per evitar aquesta desinformaciò, et recomano facis un seguiment de la trajectòria del senyor Morón , abans de tornar a fotre la pota, noi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordi G. fletxa Sant Joan Despí
7 d'agost de 2010, 15.55 h

Si Pedró Morón de la Fuente es intelectual, yo soy astronauta...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
7 d'agost de 2010, 12.31 h

El millor de la notícia : CAP AGRESSIÓ SENSE RESPOSTA. Pacifica i raonada però això ho hem de tenir ben clar : ens cal respondre a tots els atacs que ens fan vinguin d' on vinguin. A la feina, al veïnat o al cinema, als diaris ejpañols de vanguardia ( o no ...). Per activa o per passiva no hem de deixar que el discurs d' ells sigui únic i menys encara que s' imposi. Salut i força Emma!


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
joan sellés fletxa Barcelona
7 d'agost de 2010, 12.28 h

Exactament GAT MESQUER , l'ECONOMIST ja n'ha deixat anar algunes, fruit de la seva "residència" intel.lectual a Madrid i les Españas....


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim fletxa PPCC.
7 d'agost de 2010, 07.17 h

#1
Totalment d´acord i no cal que oblidem que espanya sempre juga brut especialment quan es tracta de Catalunya o el País Basc. Només cal recordar Fresno i el tema de les seleccions catalanes. Però la part positiva és que no tothom és deixa manipular i l´important és que la causa catalana cada dia té més ressò internacional i desperta més simpaties i espanya més antipaties i es posa en evidència que l´estat espanyol té greus deficiències democràtiques i per tant és lògic qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 38   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
7 d'agost de 2010, 07.03 h

Els periodistes enviats especials, sobretot els del economist, tenen una única seu que es a la capital. Allí els fan anar per on ells volen i donen les noticies des de la perspectiva que els hi marquen, així que no es d'extranyar que facin servir les mateixes paraules que algunes televisions -intereconomía- i radios de la capital del reino. Si us en adoneu, el que diu es calcat al que hem sentit a dir per les ep.panyes.
Només hi ha una alternativa: Siguem independents i així vindran a la ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 36   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.