directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC intenta capgirar els sondejos implicant l’electorat en la seva campanya

Posa en marxa un concurs d'espots electorals per a joves creadors

Comentaris 74  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

ERC s'ha proposat fer un esprint per mobilitzar el seu electorat implicant-lo en la precampanya i la campanya electoral confiant en la seva capacitat de girar a última hora els pronòstics dels sondejos, per ara adversos. Els republicans han presentat aquest divendres alguna de les eines i accions en aquest sentit, com és el cas de la web decideixes.cat, que permet esmenar el seu programa electoral, i el concurs d'espots electorals –'sí, spot'- dirigit a joves creadors. Ho han explicat el portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, i el vicesecretari general de Coordinació Interna i Acció Electoral, Eduard López. Volen transmetre que, per ERC, els catalans tenen capacitat de 'decisió'.

Comparteix
   


Etiquetes
ERC vol que aquests comicis esdevinguin la simbolització que per ells els ciutadans estan preparats per decidir. També pel que fa als compromisos postelectorals i al seu programa polític. No amaguen, però, que volen implicar el seu electorat potencial també per capgirar les enquestes, que indiquen una tendència a la baixa, confiats de poder-ho fer a última hora i precisament com a conseqüència de la seva permeabilitat en contraposició amb altres formacions. Així, mitjançant decideixes.cat, donen l'oportunitat 'd'esmenar', en paraules de Llorente, els seus compromisos electorals.

Segons Eduard López, en constatar les propostes 'bastant pobres' per superar 'l'atzucac' a què ha portat el país la sentència de l'Estatut i un cop certificat que ni el federalisme ni l'autonomisme són la via perquè Catalunya obtingui les cotes d'autogovern que reclama. Segons López, si ERC 'sap explotar i explicar adequadament què representa que la ciutadania de Catalunya es pugui expressar amb absoluta llibertat sobre la relació de Catalunya amb la resta de l'Estat' poden obtenir 'èxits importants'.

ERC no vol posar xifra al que per ells seria un 'èxit electoral. En qualsevol cas, afirmen que seria obtenir un resultat que li permeti condicionar majoria i així poder 'marcar l'agenda política' i 'forçar' els partits majoritaris –CiU i PSC- a comprometre's amb el dret a decidir. Llorente ha explicat que ERC reivindicarà la seva obra de Govern també com a element que ha fet créixer l'independentisme: 'L'independentisme ha crescut en els darrers 7 anys en què ERC ha estat al Govern, de manera que ara és un bon moment perquè tots els partits polítics es plantegin quines són les seves estratègies per sortir de l'atzucac estatutari'.

'Sí, spot'

Dins el web decideixes.cat, hi ha l'¡apartat 'Com ho explicaràs?', que dóna pas al concurs 'Sí, spot', en un joc de paraules que evoca l'exitós 'Yes, we can' de Barack Obama. Es tracta d'un concurs per a joves creadors que vulguin produir un espot electoral.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#74
atlasac fletxa Vila-real
9 d'agost de 2010, 11.21 h

TENIU IDEA.........

Del esclat de joia que produiria saber-s´hi LLIURE

e INDEPENDENT? i saber-s´hi protagonista d´aquest

esdeveniment? .- i aquell que posant un paperet a

una urna per fer RESSUSSITAR a TOT un POBLE (o

part d´ell) i negar-s´hi a fer-ho, la seva catalogia

no seria MIL vegades més repugnant que si fos

d´ETA? defensar la seva TRONA és suficient

escusa? QUINA!!, fora de quimèriques pors...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#73
OTGER CATALÓ fletxa CAMPS CATALÀUNICS
9 d'agost de 2010, 01.53 h

Si Solidaritat és la “coalició” de partits. Si no ho tinc mal entès, ara mateix votar Solidaritat és el mateix que votar Democràcia Catalana perquè les llistes són les mateixes (o les tindrien que ser) però si algun partit es decidís a entrar a Solidaritat llavors Democràcia Catalana tindria una llista i Solidaritat una altra formada pels candidats de tots els partits que la integrin.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#72
noemi fletxa ripoll
9 d'agost de 2010, 01.45 h

Merci otjer, pensava que el nom del partit era solidaritat, i pel que veig Solidaritat es el nom que portarà la esperada coalició no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#71
OTGER CATALÓ fletxa CAMPS CATALÀUNICS
9 d'agost de 2010, 01.39 h

Dcat és Democràcia Catalana el partit del senyor Laporta i que actualment és l'únic partit que forma part de Solidaritat Catalana per la Independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#70
noemi fletxa ripoll
9 d'agost de 2010, 01.34 h

Què es Dcat?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#69
8 d'agost de 2010, 21.17 h

Lúnic que sabem del cert es que ni CiU ni ERC estàn disposats a pactar, es una pena però és així. De manera que l'única via que queda és DCat per forçar al guanyador a fer polítiques d'estat per Catalunya. Jo confio força amb Laporta, al Barça ha demostrat moltíssim fins i tot va portar a Obrint Pas al Camp Nou per celebrar la lliga on van tocar la Flama


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#68
noemi fletxa ripoll
8 d'agost de 2010, 20.20 h

#67 aquesta onada desapareixerà si no hi ha algú que la retingui a la platja, perquè dones per impossible una coalició de partits? encara no hi ha res perdut! si realment creus que aquesta seria la situació ideal lluita per que es doni, no et rendeixis dient que tot això passarà i no servirà per res, el victimisme ens ha portat fins on som i ens ha anat molt bé per enervar certs sectors de la societat en favor de la independència, però ha arribat el moment de ser una societat que pas... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#67
OTGER CATALÓ fletxa CAMPS CATALÀUNICS
8 d'agost de 2010, 18.07 h

#66 els últims esdeveniments han creat un sentiment d'eufòria i d'esperança a la societat que desitja l'independentisme Solidaritat Catalana en les seves conferències parla d'això com una gran onada però el gran problema que hi veig és que no hi ha cap partit capaç d'englobar tota aquesta onada els que realment volem la indepèndencia som aquells que volem una coalició per intentar englobar el 100% de la onada sense importar el partit que la lideri ni les llistes el gran problema és q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#66
noemi fletxa ripoll
8 d'agost de 2010, 17.58 h

Que no us en adoneu? ja ens estem barallant entre nosaltres! si tots els que estem aquí (o almenys la majoria) volem que Catalunya sigui lliure el que hauríem de fer es mirar quin és el camí més ràpid, ara no estem per decidir si volem un país d'esquerres o de dretes o si ERC ha anat en coalició amb els unionistes, tots els que ARA es comprometin a donar-nos al independència si tenen majoria absoluta mereixen el meu vot (el respecte ja se'l guanyaran o no) inclús si CIU es compromet... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#65
8 d'agost de 2010, 17.37 h

#63 De patriotisme i dignitat no sé si Vostè en té massa perquè no el conec personalment. Ara, de respecte, em penso que n'hi falta un bon bull. Salutacions!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.