directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 06:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Una mallorquina, desapareguda a l'Índia per les inundacions

Practicava muntanyisme al Caiximir, una de les zones més afectades pels aiguats

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La persona espanyola desapareguda a l'Índia és Lourdes Morro, una mallorquina resident a Palma, segons han confirmat fonts de l'Ambaixada espanyola a l'Índia. L'altre espanyol que també estava desaparegut, el mallorquí Rafael Roca, parella de la Lourdes Morro, ja ha estat localitzat aquest diumenge i es troba bé i fora de perill, tot i que per motius de precaució serà traslladat a un hospital de la zona. Morro va desaparèixer aquest dijous quan practicava muntanyisme a la zona del Caixmir, una de les més afectades per les inundacions. Les famílies dels dos mallorquins viatjaran cap a l'Índia en les properes hores, segons informa l'Ambaixada espanyola a aquest país.
inundacions
Comparteix
   


Etiquetes
Tot i la confirmació oficial, les informacions al voltant de la desaparició de Lourdes Morro són molt confuses i el Ministeri d'Afers Exteriors i Cooperació espanyol no confirma la informació. Aquest dissabte encara es parlava d'un noi desaparegut i d'una noia ferida lleu, però finalment s'ha confirmat que és una noia la que encara està desapareguda, mentre el noi ja ha estat localitzat i només té una ferida a la cama, que no és greu.

Rafael Roca i Lourdes Morro van ser arrossegats per la riuada quan estaven practicant muntanyisme a la localitat de Leh, al nord de l'Índia. La família de Roca no ha volgut fer declaracions i han insistit en el fet que volen preservar la intimitat i que les informacions que ells han rebut des de l'Índia eren 'poc precises i confuses'.

L'ambaixada espanyola a l'Índia té constància de més de cent espanyols que es trobaven a l'Índia durant les inundacions, entre els quals hi ha un nodrit grup de muntanyistes bascos. Tots ells estan localitzats i fora de perill i se'ls anirà evacuant a mesura que sigui possible, segons va confirmar el mateix Ministeri d'Exteriors un dia després que les fortes pluges provoquessin la tragèdia.

Les pluges monsòniques han deixat les pitjors inundacions dels últims 80 anys al Pakistan i a l'Índia. A la regió índia de Ladakh ja han mort almenys 132 persones i moltes encara segueixen desaparegudes. Les inundacions al Pakistan han deixat més de 1.600 víctimes mortals i els aiguats afecten ja a més de 12 milions de persones, que s'han quedat sense les seves llars i els falta aigua potable i aliments.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.