directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 15:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Pel cònsol de l'Equador la imprudència no va ser l'única causant de la tragèdia de Castelldefels

El seu país ha interposat un recurs contra la decisió del jutge de Gavà

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El cònsol de l'Equador a Catalunya, Freddy Arellano Ruiz, ha assegurat aquest diumenge en declaracions a l'ACN que la 'imprudència' no és 'l'únic factor' que explica l'accident de tren de Castelldefels en què van morir 12 persones durant la revetlla de Sant Joan. En el marc de la Festa d'Equador celebrada al Fòrum de Barcelona, Arellano ha assenyalat que en aquest punt parla 'com a ciutadà, no com a cònsol', i que explica el que entén que pensen els seus compatriotes. El cònsol també ha explicat que l'afer està en mans del govern del seu país, que ha interposat un recurs contra la decisió del jutge de Gavà, i dels familiars que es presenten a través d'un bufet d'advocat particular.

Comparteix
   


Etiquetes
El cònsol de l'Equador a Catalunya, Freddy Arellana Ruiz, ha assegurat, en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies, que l'accident de Castelldefels en què van morir 12 persones, 7 d'elles equatorianes, 'estarà present a la memòria dels equatorians i dels catalans sempre'. Ho ha afirmat enmig de la celebració de la festa de l'Equador celebrada al Fòrum de Barcelona aquest diumenge.

Arellana ha assenyalat que 'el que hagi passat a nivell judicial o no ja està en mans dels recursos que el govern de l'Equador ha posat a través de la secretaria de l'immigrant' i del bufet particular al qual han acudit els familiars de les víctimes. A partir d'aquí, segons el cònsol, s'ha de deixar que 'això circuli per la via normal de la justícia' i evitar 'que ningú es pronunciï fins que la cosa vagi'.

Arellana ha afirmat que el seu govern ha presentat un recurs i que s'ha d'esperar i observar què passa 'en els mesos que hi ha, per veure els estudis de pèrits particulars que s'han interposat'. En tot cas, ha assegurat, 'com a ciutadà, no com a cònsol', que 'la imprudència no és l'únic, hi ha altres factors que poden fer que la imprudència no sigui l'únic perquè aquesta tragèdia es dónes'. La imprudència per part de les víctimes és el motiu pel qual el jutge de Gavà va decidir fa unes setmanes d'arxivar el cas.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
9 d'agost de 2010, 16.37 h

Evidentment que la mort de tantes persones en un sol accident és veritablement penós, trist i lamentable. Però llegint el què es llegeix, hom acabarà resultant ara que, els passatgers quan baixin d'un tren o d'un autobús -d'un avió no, perquè tan bon punt baixen, ja els entaforen dins d'un bus-, hi haurà d'haver-hi un empleat per a cada passatger perquè els agafi de la maneta i els tregui de l'estació, així no passaran per on no han de passar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
9 d'agost de 2010, 13.17 h

a la meva feina, ting d'anar 2 passos per devant dels passagers i encare no n 'hi ha prou, a fi efecte que cap d'ells pogues caure a l'aigua nevegant, molts joves o no - es pensen ser rambos, o tarzans . jo dig que en les pelicules es tot molt boniquet, pero aixo es purer realitat, i si mai ( deu no guard) algú caiges per la banda, perque s'ha asentat a la regala -nevegant - el "marró- podría ser de 3 perelss de c...... c'est a dir, ni hi ha un munt


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Thor fletxa Igualada
9 d'agost de 2010, 10.13 h

El senyor consul segueix aquesta doctrina tan actual on es creu que el ciutada mai te la culpa i no es responsable de res. Es mes facil buscar culpables i no admetre els propis errors. Que aparques el cotxe en un torrent, plou i se l'emporta l'aigua? La culpa es de l'ajuntament per no prohibir aparcar. Que durant la celebració d'una festa pujes a una farola i caus? La culpa es de l'administració per posar faroles on t'hi puguis emparrar... Potser ja n'hi ha prou de sempre anar a queixar-se a ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Maria fletxa BCN
9 d'agost de 2010, 10.04 h

Senyor cònsol, ès molt trist i doloros el que va passar per la revetlla de Sant Joan, però als seus conciutadants no els va empenyer ningú a creuar per la via, només el fet de volguer arribar primer a la festa. Dit aixó, podem parlar si l'estació estava prou il·luminada, si el pas era correcte...etc. Peró no busquin culpables per tranquilitzar les conciencies. Hi ha un senyor, el conductor que segur que ho passa molt malament i ell només feia la seva feina i la seva vida de ben se... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.