directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 14:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Protegir el Referèndum, d’ells i de nosaltres

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Cada dia sembla més clar: l’exercici de l’autodeterminació per part de la comunitat política catalana, ara mateix, sotmès a un ja fortíssim vendaval repressiu de l’Estat espanyol i els seus agents més o menys a sou, a dins i a fora del país, necessita d’un doble blindatge. D’una banda, cal defensar-lo de qualsevol tempació partidista dels qui van més o menys al capdavant o li’n donen suport. De l’altra, ens convé defensar-lo amb més eficiència de les pressions de l’Estat espanyol: com abans posem el poder judicial de la República i els mossos d’esquadra al servei de la protecció del referèndum, amb l’aprovació de la Llei de Transitorietat Jurídica, molt millor. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
ADMINISTRATIUS. Diu el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, que el corredor mediterrani no avança com caldria, bàsicament, per problemes administratius, que la posada en marxa d’obres d’aquesta mena  és molt complexa en paperassa. Sorpresa: ara resulta que el corredor mediterrani és un projecte nou per a l’Estat espanyol. Escolto comentar les excuses als opinadors de la tertúlia matinal de la ràdio nacional, a can Terribas: sorprèn la santa ingenuïtat que desprenen. Uns es refereixen a la manca de projecte espanyol; altres, a la falta de voluntat política. Una vegada més, sembla que no entenem la idiosincràcia i les intencions reals de l’adversari. Espanya té molt projecte: liquidar-nos com a comunitat política i pol econòmic, a major glòria de la llotja del Bernabeu i la majoria castellana. I la d’infraestructures és una de les polítiques centrals, de les eines medulars del nacionalisme espanyol per assolir-lo.

DIFERIR. Dilluns l'alcaldessa de Barcelona acudia a la televisió comtal per demanar de genolls que no fem el fet. Que ens aturem a l'espera d'un pacte amb Espanya que tots sabem que mai arribarà. Es tracta de sembrar el dubte sobre la viabilitat del referèndum en comptes de contribuir a minimitzar-lo. Aquell mateix dia celebràvem sis anys del 10-A de 2011 a Barcelona, la cita que va posar la cirereta al gran pastís de les Consultes sobre la Independència, arrencades un any i mig abans a Arenys de Munt. Aquell dia, molta gent gran es preguntava si arribaria a veure el referèndum de veritat. I ja el tenim a la porta. L'alcaldessa Colau i els seus el que han d'aclarir d'una vegada per totes és si impediran materialment el referèndum definitiu a Barcelona (com intentaran fer Àngel Ros a Lleida o Núria Marín a l'Hospitalet de Llobregat) o si, per contra, es posarà al servei de la majoria d'aquest poble.

ESPERANÇA. Un dels elements més divertits de la situació present consisteix a observar com partits d'ordre donen suport al canvi polític més transcendent i profund que és possible ara mateix a Europa, mentre altres formacions suposadament revolucionàries es converteixen en la darrera esperança de l'statu quo dissenyat per l'establisment de sempre per perpetuar-se en el poder econòmic, polític i social, tal qual l'han gaudit durant els darrers quaranta anys, ara només amb un lleu toc de maquillatge. La imatge d'Enric Juliana, subdirector del diari dels Godó, contínuament desfet en elogis davant dels Comuns (o el mateix editorial del diari valorant-ne l'assemblea constituent), arrapats a la defensa de la continuïtat del model, és la millor radiografia d'aquest contrast. Els Comuns parlen a tota hora d'eleccions autonòmiques, amb l'objectiu de substituir el govern actual, és a dir, juguen estrictament en la lliga de l'autonomisme, confiats que podran recollir les restes del naufragi.

INCÒMODE. Més establishment autonomista. Fins i tot han de treure mà de les velles glòries retirades de la política fa dècades. Entrem en els minuts finals del partit i cal posar absolutament tota la carn a la graella. Inclosa la dels pares de la sacro-santa Constitució. La dels qui van començar el negoci de la intermediació entre les 400 famílies i els amos de la metròpoli. Dilluns, Gemma Nierga (la de vostès que poden dialoguin si us plau, però només amb ETA) entrevistava Miquel Roca al "Fora de Sèrie" de TV3. Gran sorpresa, "prime time", minuts de qualitat per al dependentisme a la televisió pública que ens adoctrina. L'exitós advocat dels Borbons llançava un espot a favor del nou partit de l’statu quo (Fernández Teixidó, Muntañola, Cima and Company) i declarava sentir-se incòmode amb l'independentisme. Naturalment, només faltaria. Atesa la trajectòria del personatge, si ell no se sentís incòmode amb nosaltres, seríem nosaltres qui tindríem un problema.

INDEPENDÈNCIA. Un 30% dels espanyols encara creu en la independència de la justícia del Regne: una xifra que se situa només per davant de la confiança popular en les d'Eslovàquia i Bulgària. Això diu l’informe sobre la situació de la Justícia a la UE, publicat aquest dilluns per la Comissió Europea. La dada no només retrata la convicció dels mateixos espanyols en la capacitat dels altres poders de l'Estat i de l'econòmic, a l'hora de dictar les sentències, sinó que liquida aquell argument, tant recorrent en el dependentisme, segons el qual per a evitar pressions i corruptules cal una justícia poc arrelada al propi territori. Millor estats grans que petits, on suposadament les pressions poden ser més fàcils. Doncs no, tu, resulta que els tres primers estats europeus en confiança d'una justícia independent són, curiosament, Dinamarca, Finlàndia i Àustria. Precisament, els que tenim coma model d'unes quantes coses.

INSULTAR. Ha succeït retiteradament. La diplomàcia espanyola, com li van dir a l’enviada d’ocasió per l’ambaixada (em penso) a Brussel·les, és bastant poc diplomàtica. Reacciona al que considera qualsevol concessió a l’independentisme insultant qui n’hagi tingut un mínim contacte amb els empestats. Mínim contacte vol dir no que els hagi donat suport públicament, no, simplement, que els hagi rebut o parlat. Aquesta setmana, la presència de dos congressistes nordamericans a Palau va ser resposta per la premsa espanyola en ple acusant-los de noctàmbuls, borratxos i el que us penseu. En paral·lel, l’intel·ligentíssim Xavier García Albiol, presentava la Fundació Carter com una colla d’aprofitats que es vénen al primer que els demana i paga l’ajut. Els espanyols es veuen cada vegada més superats per l'èxit de l'acció diplomàtica catalana. Sublimen la seva incapacitat d’evitar-la insultant la contrapart: és intel·ligent? Quan arribi el moment seran molts els qui voldran revenja.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.
Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
LLUIS fletxa bcn
21 d'abril de 2017, 15.41 h

España / El desafío independentista Los empresarios catalanes advierten al Govern de que no le darán sus datos fiscales . Avisan de que más del 60% de los empresarios de esta asociación (que representa a 400 compañías catalanas) estaría dispuesto a deslocalizar sus empresas e irse de Cataluña. Leer más: Los empresarios catalanes advierten al Govern de que no le darán sus datos fiscales .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
============>>>>>>>>>> fletxa <<<<<<<<<============
18 d'abril de 2017, 20.36 h

#16 cagarret


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
LLUIS fletxa bcn
18 d'abril de 2017, 18.31 h

9-N .Llamada potencialmente a votar es de 6.228.531 personas. Teniendo en cuenta este censo, orientativo, habría votado un 37,02%.

Este es el escrutinio:
· -Sí-Sí: 80,76% (1.861.753 votos).
· -Sí-No: 10,07% (232.182 votos).
· -Sí-En blanco: 0,97% (22.466 votos).
· -No: 4,54% (104.772 votos)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
LLUIS fletxa bcn
18 d'abril de 2017, 15.33 h

El último barómetro presentado por la Generalitat este jueves revela que los detractores de que Cataluña se convierta en un Estado independiente son el 48,5%, frente al 44,3% de partidarios. Esta brecha de 4,2 puntos es la mayor desde junio de 2015, antes de las elecciones autonómicas.

N.B. NI LES ENQUESTES CUINADES A LA GENERALITAT SE'N SURTEN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
18 d'abril de 2017, 10.50 h

CREIENTS COM SÓN DE LA DEMOCRÀCIA DEL REINO, DEUEN CRERE EN DÉU NOSTRE SENYOR, LA BAULA QUE NECESSITEN PER EL PACTE TANT INEXISTENT EL DÉU COM LA DEMOCRÀCIA AL REINO, ELS HISTORIADORS HAURIEN DE SABER-HO, ELS HO IMPEDEIX EL FET DEL 2010 DE FER INACCESSIBLES ELS DOCUMENTS I ARXIUS. DEL SEGLE XV, FINS L'ACTUALITAT (el temps que fundaren falsament la "unidad", sent la instauració colonialista)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
17 d'abril de 2017, 09.59 h





#8


HUAH HUAH HUAH HUAH . . . No ho havia vist: la PPobra PPalurda PPatosa franquistaa i analfabeta Caguettesneses, ara es pensa que sóc aquest que signa "Úrsulo Romerales" a #7 !!



EM TÉ TANTA POR, PPOBRA PPALURDA, QUE M'AL.LUCINA PERTOT ARREU !!



HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH !! !! !! !!






Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
16 d'abril de 2017, 21.34 h







#8

A T E N C I Ó !! !!

. . . . . . . . . . . . . . .A L A R M A A A A !! !! !! !!


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . P P A L U R D A . . . CAGUETESNESES !! !!



. . . . TENS UN . . . N A Z I . . . AGOTNAT A L'ORINAL DE LES TEVES DIARREES NOCTURNES . . .



. . . . . . . . . . . . .ESPERANT QUE TU T'HI ASSEGUIS PER TAL DE . . .



INTRODUIR-TE UN . . . XILI PICANT AL . . .



FORAMEN IMPUDICUM !! !!









( ͡° ͜ʖ ͡°) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ( ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
eustaquio fletxa villa pandereta de abajo
16 d'abril de 2017, 08.18 h

#8 imbecil


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
QUERIDO NAZI-ONALISTA JUAN RUIZ SOLANAS DE FIGUERAS-GERONA AKA COMO SUPERCAT: Tus palabras resuenan en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA EL FLIPE VIno, LEY DE EPPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles no estais los catalanes
15 d'abril de 2017, 21.07 h


Vosotros, los catalanes, sois tan malpensados que os creeis que cuando me meto el consolador-vibrador rojiguarro por el culo, lo hago por vicio, pero OS EQUIVOCAIS !

Lo que pasa es que el cocinero de mi mansión de 14 habitaciones le echa tanto azucar a todo, que aluego despues me salen gusarapos en el ano y me produce un purito, una escozor insufrible.

Por eso me meto el consolador-vibrador, porque con las vibraciones mata los gusarapos.

De vicio , nada, os lo puedo jurar por la virtud de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
David fletxa Badalona
15 d'abril de 2017, 18.10 h

spanishtan!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.