directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 06:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Rubí Decideix aconsegueix la cessió d'espais municipals per celebrar la consulta

El grup socialista dóna suport a la moció amb el condicionant de substituir el terme 'independència' per 'dret a decidir'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

La plataforma Rubí Decideix podrà comptar amb espais municipals per celebrar la consulta sobre la independència que tindrà lloc el proper 17 d'octubre. Així ho va aprovar el ple municipal de l'ajuntament de la localitat el passat 23 de juliol. La moció va ser presentada conjuntament per ICV, ERC, CiU i Alternativa Ciutadana de Rubí que van votar favorablement de la mateixa manera que ho van fer els 12 regidors socialistes del consistori que van condicionar el seu vot al canvi del terme 'independència' per 'dret a decidir'. La iniciativa indicava que 'el dret a la ciutadania a decidir és un 'exercici eminentment cívic i democràtic que ha de ser reclamat i defensat des de totes les institucions que emanen de la voluntat popular'.

Comparteix
   


Etiquetes
La iniciativa parla també sobre els responsables municipals de qui es diu que 'han de garantir que els ciutadans tinguin disponibilitat sobre els recursos municipals sempre que es garanteixi un ús que encaixi dins dels valors democràtics que representi el ple municipal'. El text conclou que la consulta sobre la independència 'compleix aquests requisits en tant que el nombre d'entitats que en formen part i els antecedents democràtics de les mateixes garantitzen la pluralitat i el sentit democràtic de la consulta'.

Vot condicionat

La moció va ser aprovada amb els vots favorables de les formacions que la van presentar i dels 12 regidors socialistes que també hi van donar el seu suport. Va ser però un vot condicionat a la substitució del terme 'independència' per 'dret a decidir'. Els tres regidors del PP van votar en contra.






COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.