directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 05:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ICV implora un front català a Madrid per revertir els efectes de la sentència

Dolors Camats considera que el tripartit i CiU tindrien un fàcil acord ja que l'informe dels experts marca el camí per rebatre al TC

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La portaveu d'ICV al Parlament, Dolors Camats, ha proposat aquest dilluns un pla per l'autogovern que serveixi per revertir els efectes de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut. Aprofitant el quart aniversari de l'entrada en vigor del text, Camats ha reclamat unitat catalana a Madrid per defensar abans de les eleccions un paquet de mesures legislatives i d'acords polítics perquè els preceptes afectats per la sentència quedin restablerts. En roda de premsa, l'ecosocialista ha subratllat que tripartit i CiU no haurien de tenir dificultats per posar-se d'acord, ja que l'informe dels experts ja apunta quin és el camí per deixar sense efecte la decisió del Constitucional.
Camats ha subratllat que és el moment de passar a l'acció i ha proposat un paquet de mesures legislatives i d'acords polítics que 'en bloc' puguin restablir els preceptes afectats per la decisió del tribunal i deixin intacte el marc competencial marcat per l'Estatut aprovat en referèndum. L'ecosocialista ha marcat les línies mestres del pla, que passaria per elements de caràcter polític i simbòlic com el reconeixement de Catalunya com a nació per part de l'estat i també per l'elaboració d'un calendari concret de desplegament amb nous traspassos.

'Aquest ha de ser l'objectiu compartit per totes les forces que van votar a favor de l'Estatut o que l'han desplegat, més enllà que després es vulgui anar més enllà legítimament. Aquest és el mínim', ha opinat.

Abans de les eleccions

Aquest és el termini que Camats es marca per fer un front comú a Madrid. La portaveu ecosocialista ha advertit que aquest pla no pot ser 'moneda de canvi' després dels comicis ni tampoc pot ser 'menystingut o abandonat'. En la línia de la unitat, ha remarcat que l'experiència recent demostra que quan els partits catalans han anat units és quan Catalunya ha pogut avançar, però recula quan algú ha trencat aquesta unitat. Segons la portaveu d'ICV al Parlament, del procés estatutari ha sortit 'desgastada' una manera de fer política, la del 'peix al cove', ja que Catalunya ha complert 'lleial i escrupolosament amb un procés constitucional com és el de la reforma de l'Estatut' però no ho ha fet així l'estat.

El PSOE 'molt poc a poc'

Camats ha tingut també paraules pel govern espanyol i el PSOE, de qui ha dit que 'han fet els deures molt poc a poc' i que només han valorat la sentència de l'Estatut des d'una perspectiva 'més quantitativa que qualitativa'. La portaveu d'ICV al Parlament ha asseverat que hi ha una sensació que ' el govern espanyol actua com si l'Estatut no existís o com si no fos una llei orgànica i, per tant, d'obligat compliment'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
10 d'agost de 2010, 14.05 h

QUIN COMENTARI VOLEU ,LA INERCIA PORTA QUE PARTITS VERDS SIGUIN SEMPRE RECOLZATS PER LA JOVENTUT PERO IICV NO ES DONE COMTE O NO VOL QUE ELS SEUS MILITATANS ESTAN ARA DINS DEL PROCES PER LA INDEPENDÈNCIA BE FELIC FRACAS A LAS PROPERES ELECIIONS U SENTO PER LA IDEOLOGIA VERDA QUE POT I TE QUE SER EL FUTUR SIGUE INTELIGENTS I OBLIDEU MADRID


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.