directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP català admet que el govern espanyol està format per “hereus” dels franquistes

El secretari general dels populars catalans se sent al·ludit pel 'míssil' que ahir va enviar Puigdemont

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El PP a nivell català ha admès que els propis populars i el govern espanyol són hereus del franquisme. És el que es desprèn de les declaracions del secretari general de la formació al Principat, Santi Rodríguez, que aquest matí ha respost al missatge institucional d’ahir de Carles Puigdemont en motiu del dia de Sant Jordi. El president de la Generalitat va afirmar que si la UNESCO acceptava declarar la festivitat patrimoni immaterial de la humanitat, “no serà pels hereus dels qui van perseguir la llengua catalana durant dècades”. Una referència implícita a la repressió franquista i també al gest del govern espanyol actual de voler-se fer seva la reivindicació. Tot i que la menció no era explícita, el PP català s’ha donat per al·ludit i ha respost. 
santi rodríguez, pp, diputació permanent
Comparteix
   


Etiquetes
Titlla d'"insult i desqualificació" les paraules de Puigdemont

En concret, Rodríguez ha retret al Govern que hagi intentat polititzar la Diada de Sant Jordi recorrent a “l'insult i a la desqualificació” per desacreditar el govern espanyol i el PP. A més, ha acusat la Generalitat d’“evitar que es visualitzi que el govern d’Espanya està governant també en favor dels interessos dels catalans”. I, en aquest sentit, ha afegit que els independentistes “ho tenen malament”, perquè “el govern d’Espanya continuarà present en totes aquelles activitats que consideri oportunes”.

Santi Rodríguez 'oblida' que Catalunya ja ha anat a demanar el referèndum a les Corts espanyoles

D’altra banda, el secretari general de la formació a Catalunya també ha dit que la recollida de signatures del Pacte Nacional pel Referèndum “no té cap utilitat” i ha instat a presentar la proposta d'un referèndum acordat a les Corts. Amb tot, ha ‘oblidat’ que una majoria social al Principat ja va anar a demanar la votació al Congrés fa tres anys, representada per Jordi Turull (CiU), Marta Rovira (ERC) i Joan Herrera (ICV). 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Synera fletxa Barcelona
25 d'abril de 2017, 12.12 h

EL REFERÈNDUM ÉS LEGAL I, A MÉS, OBLIGATORI

EL MAFIÓS GOVERN DE L'ESTAT MENTEIX, MENTRE, EL TRIBUNAL INQUISITORIAL ESPANYOL INCOMPLEIX LA LLEI

El dret a la lliure determinació és ius cogens, és a dir, un dret ben ancorat en la Carta de les Nacions Unides i en l’article 1.2 del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics quan diu:

"Tots els pobles tenen dret a l'autodeterminació. En virtut d'aquest dret determinen lliurement el seu estatut polític i procuren també pel seu d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
25 d'abril de 2017, 11.37 h

LA PERSECUCIÓ POLÍTICA DEL CATALÀ, TÉ SEGLES, EL FRANQUISME EL VA POTENCIAR, LA RESTAURACIÓ MONÀRQUICA DEL 1978 -TRANSICIÓ?- MALGRAT L'ART. 3r. DE LA SEVA CARTA MAGNA, (MILLOR MANGA!) SENDEMÀ, VA CREAR EL "BLAVERISMO", EL "GONELLISMO", I AL PRINCIPAT A L'IGUAL. EL SANT JORDI PATRIMONI DE LA HUMANITAT, SERÀ COSA, DELS PERSEGUITS, NO DELS PRACTICANTS DE GENOCIDI. ,


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
24 d'abril de 2017, 23.02 h

El govern, hereu del genocidi franquista encara avui té jutges que li fan les lleis, advocats que li les defensen i exèrcit que ens les imposen sota amenaça. Per si fóra poc també policia "patriòtica": TOP en temps de franco. Per a exemple un botó: saez de santamaria personatge que va fer carrera amb el genocidi franquista. La filla hui representa la coacció a la democràcia catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
24 d'abril de 2017, 21.32 h

Eduardo Zaplana, imputat per l'operació Lezo.

La llistat d'investigats ascendeix fins a 60 persones.
El titular del Jutjat Central número 6 de l'Audiència Nacional, Eloy Velasco, ha inclòs com investigats dins de l''operació Lezo' a l'exministre popular de Treball Eduardo Zaplana i a l'empresari Juan Miguel Villar Mir, propietari de la constructora OHL, segons les dades a les quals ha tingut accés Europa Press. La llista d'investigats ascendeix a 60 i el magistrat també ha inclòs entr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Claravalls fletxa Claravalls
24 d'abril de 2017, 19.33 h

Ppsoecs son els fills de l'assassí Franco.Son rates franquistes podrides ,fastigoses,amargades i reprimides..Ja us fareu franquistes...els catalans no volem saber res de res d'aquesta colla de feixistes.Sou la riota del món i ningú vol saber res de España, el país més feixista de la terra.Adéu España.
Catalunya no és ni serà mai España.||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 30   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.