directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 13:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC també dóna per liquidat l'Estatut i aposta per un referèndum d'independència

Ignasi Llorente recorda que treballaran perquè el país tingui 'allò que milers de catalans han demostrat que volen'

Comentaris 29  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, considera que quatre anys després de l'entrada en vigor de l'Estatut, i sobretot després de la sentència del TC, ara cal fixar-se en el full de ruta pel futur de Catalunya, més que examinar el nombre de traspassos aconseguits. Així, Llorente defensa que cal treballar perquè el país tingui 'allò que milers de catalans han demostrat que volen', i poder fer un referèndum per preguntar si els ciutadans 'encara se senten còmodes en aquest model constitucional' i 'quin encaix, o no encaix, volen en l'estat espanyol'. Així mateix, ha apuntat que des d'ERC aposten perquè tots els partits manifestin amb quina estratègia volen afrontar ara els pròxims anys.

Comparteix
   


Etiquetes
El portaveu d'ERC ha remarcat que 'a aquestes alçades, i sobretot després de la situació creada per la sentència del Tribunal Constitucional, ara ja no toca valorar l'Estatut en funció del nombre de traspassos', ni tampoc mesurar aquests quatre anys per la velocitat amb què s'han fet les transferències -en aquest sentit, ha lamentat que 'tots els governs espanyols han estat lents a l'hora de transferir'. Així doncs, Llorente ha reflexionat que el que cal ara és establir un full de ruta per al futur de Catalunya.

El portaveu de la formació nacionalista ha defensat l'estratègia del seu partit, per davant d''una reforma federal impossible, com s'ha demostrat en els darrers anys per part del PSC', o de seguir la tàctica del 'peix al cove' de CiU 'durant molts anys'. El camí que proposa ERC, doncs, és 'passar per les urnes i preguntar als ciutadans quin encaix, o no encaix, volen en l'estat espanyol'. Així, 'abans de traçar una estratègia, fa falta preguntar a la gent si encara se sent còmode amb aquest model constitucional', o bé si volen 'iniciar una transició democràtica cap a la creació d'un estat propi a la UE.

Cap límit

Llorente ha apuntat, a la vegada, que el Govern ha de seguir desplegant totes les competències que pugui, i aconseguir que els traspassos siguin el màxim de ràpid possible. 'Ara, però, no ens plantegem com negociem aquesta velocitat', perquè 'encara que poguessin fer-se totes les transferències automàticament, el que ha quedat retallat és prou gran com perquè no puguem mirar cap a un altre lloc'.

Així, el portaveu d'ERC ha subratllat que no estan satisfets 'perquè arribin dues o tres competències', ni estan disposats a 'oblidar tot el que mai arribarà si seguim aquest model autonòmic i acceptem la sentència del Tribunal Constitucional'. Ha afegit que tots els partits estan traçant un full de ruta per 'no només desplegar el poc que queda de l'Estatut', sinó 'també per saber com anem més enllà'. En aquest sentit, ha remarcat la importància de 'no autolimitar-se a l'hora de plantejar quin futur volem per al país'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#29
10 d'agost de 2010, 18.20 h

#25 Un informe en que en el següent paràgraf explica que 35 metges de Eivissa es negen a atendre malats en català?...///...el següent paràgraf diu aixó...///...Sembla que és més important España que el jurament hipocràtic...//...Quí és doncs el feixista?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
10 d'agost de 2010, 18.04 h

#27 Quan Vostè hagi begut el vi, després podrà dir si és o era bo o dolent. Normalment els catadors o enòlegs, per a catalar-lo han d'obrir l'ampolla. I no ho escric en majúscules!!!!. Salut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
10 d'agost de 2010, 13.27 h

ERC VENUT$$$$$$$$$$$$ DEIXEUVOS DE REFERENDUMS I FEU POLÍTIQUES D'ESTAT COM LES QUE PROPOSA EN LAPORTA!! QUE LÚNIC QUE VOLEU SÓN TRIPARTITS ESPAÑOLS I ANAR AMB JAGUARS A AL FEINA. APROFITATS!! FORA FORA FORA LA BANDERA ESPAÑOLA I ELS VENUT$ D'ERC PER SEMPRE MÉS!! REGENERACIÓ AL PARTIT JA. VISCA URIEL BERTRAN I LES JERC! SOU ELS MILLORS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26

Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
xavier fletxa barcelona
10 d'agost de 2010, 10.13 h

http://www.vozbcn.com/2010/08/09/28420/estados-unidos-discriminacion-linguistica/ EN USA ya se alarman del fascimo de cataluña


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
noemi fletxa terrassa
10 d'agost de 2010, 00.21 h

signeu a http;//araomai.cat per la unitat dels independentistes!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
xavier fletxa barcelona
10 d'agost de 2010, 00.03 h

JAAJJAJAJAJAJAJ QUE DE N POR LIQUIDADO AL CAROD Y Y ERC YA VEREMOS EN LAS AUTONIMICAS ESTOS DONDE IRAN SEGURO AL INEN


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
GUERAU fletxa València
9 d'agost de 2010, 22.57 h

CAL JUBILAR TOTA LA GENERACIÓ DE LA TRANSICIÓ POSTFRANQUISTA, I POSAR AL DAVANT GENT JOVE I SENSE COMPLEXOS FRANQUISTES-ESPANYOLISTES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
9 d'agost de 2010, 22.07 h

#18 Jordi-80:
Això són arguments. A veure si ho entès bé: primer, si hi ha majoria, proclamació d'independència al Parlament (amb això coincidim); segon, si no n'hi ha, intentar de convèncer amb un referèndum (també hi estic d'acord).


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Sergi fletxa Calldetenes
9 d'agost de 2010, 21.53 h

ERC vol una república catalana lliure de ciutadans lliures amb justícia social i igualtat de drets. Avui dia, però, -i a jutjar pel repartiment d'escons al parlament- ningú diria, des de fora, que majoritàriament Catalunya estigui per l'alliberament nacional i l'assoliment de la plena sobirania. En el benentès de que ERC té voluntat de liderar i representar aquest país sempre ha respectat el que volia la majoria del poble sense mai renunciar al seu discurs per intentar canviar el parad... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.