
El Govern promocionarà llocs clau de la Guerra Civil com a patrimoni cultural
De moment, destinarà 183.000 euros al pla d'actuació d'espais de la memòria de Catalunya
La Conselleria de Relacions Institucionals i Participació vol fer "difusió dels espais més emblemàtics de la memòria democràtica", i per fer-ho se senyalitzaran i recuperaran trinxeres, refugis, fosses comunes, rutes d'exili i presons.
El poble vell de Corbera d'Ebre, tal com va quedar després de la Guerra Civil
Comparteix
TweetEtiquetes
Amb aquest pla, la Conselleria de Relacions Institucionals i Participació pretén iniciar un projecte de "promissió i difusió dels espais més emblemàtics de la memòria democràtica" de Catalunya.
Per això, el pla ha de definir les línies que cal impulsar i unificarà els criteris amb els quals fer la senyalització i el procés d'inventari de tots aquests elements de la memòria històrica.
El pla prendrà com a base el pla pilot per a la localització i senyalització de llocs emblemàtics de la Guerra Civil, la repressió franquista i la lluita antifranquista a les comarques de Ponent, a la província de Lleida, que ha posat en relleu la necessitat de coordinar tots aquests projectes integrant els criteris d'historiadors, universitats, administracions locals, associacions i entitats. El procés haurà de desenvolupar-se en col·laboració amb els ajuntaments, consells comarcals i altres entitats.
El pla d'actuació dels espais de la memòria ja té tres espais senyalitzats a Catalunya: el de la Batalla del Segre i el Pirineu, les Rutes de l'Exili i els espais de la frontera, i el de la Batalla de l'Ebre, el més antic. A aquests, el pla preveu afegir altres àrees com els espais de rereguarda, les fortificacions franquistes de la Segona Guerra Mundial, als Pirineus, els espais de repressió i els espais de resistència democràtica.