directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Brussel·les proposa crear un impost europeu per autofinançar-se

Podrien gravar les transaccions econòmiques o cobrar pels viatges en avió

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La Comissió Europea proposarà a finals de setembre una revisió del pressupost comunitari per tal de poder recaptar diners de manera directa per la Unió Europea. 'Ara és el moment de buscar fonts alternatives d'ingressos per la UE', ha afirmat el portaveu comunitari de Programació Financera i Pressupost, Patrizio Fiorilli, citant les declaracions que publica aquest dilluns el diari 'Financial Times Deutschland' del comissari Janusz Lewandowski. 'El Tractat de Roma estableix que la UE ha de comptar amb els seus propis recursos i utilitzar els dels estats membre només com a font secundària, per omplir un buit', ha afegit. Però la realitat és que els estats membre aporten el 76% del pressupost comunitari. Segons el portaveu, a la tardor es proposaran mesures concretes, que podrien suposar crear un impost al transport aeri, gravar amb una taxa les transaccions financeres i o transferir a la UE els guanys provinents de la subhasta de drets d'emissió de CO2.

Comparteix
   


Etiquetes
El projecte de la Comissió no és nou sinó que ja fa temps que Brussel·les reclama disposar de recursos propis que li permetin gaudir de més independència. Fins ara, però, els estats membre s'hi oposaven, però 'el clima d'austeritat que es viu a tota Europa fa bastant obvi que els estats estarien contents si reduíssim les seves aportacions', ha explicat Fiorilli.

La Comissió Europea està ara valorant diverses opcions per trobar una solució que sigui 'políticament acceptable, financerament sostenible i, sobretot, pràctica', ha remarcat el portaveu comunitari, que ha explicat que no tindria sentit aplicar un impost de 100 euros i gastar-ne 95 a recaptar-lo. Unes opcions que estan en discussió no només a l'executiu comunitari sinó també amb el Parlament Europeu i els ministres de Finances dels 27.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
LLUIS fletxa bcn
16 de gener de 2017, 18.37 h

El Parlamento Europeo se desentiende oficialmente de la conferencia de Puigdemont

Nuevo revés internacional para el independentismo catalán, que no logra despertar ya simpatía sino el más mínimo interés.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Neuetess fletxa el poble a garrotades i responsable de tot
29 de novembre de 2015, 10.32 h

El de sempre, qui paga, qui va a presso, qui rep,....EL POBLE !....així els disolguin. Vaign a pastar fang.
Hi ha persones fisiques i persones juridiques. Com es possible que tots els impostos i responsabilitats penals nomes s'apliquin a les primeres i s'olvidin de les segones que son les "productives".
Deixeu de manipular o sino podeu sobreviure us autodisoleu...no crec que us notem a faltar, en el dia a dia no ajudeu a res.! ...a pastar fang.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
10 d'agost de 2010, 17.39 h

I el retruc d'aquest impost, com sempre als pobres ciutadans, perquè és evident que les empreses i altres multinacionals, no voldran deixar de, almenys mantenir llurs guanys i si potser, augmentar-los. Mentrestant, els presidents i executius de les "altes empreses" s'embutxaquen pasterades de milions. I mentrestant, els banquers que són els causants de la crisi, què els han fet ???: Un nus a la cua. Tots els polítics són igual, pocs s'escaparien de la crema.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Mireia fletxa Barcelona
10 d'agost de 2010, 17.07 h

Ja seria hora!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.