directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Es dissol el corrent crític d'Uriel Bertran dins d'ERC, Esquerra Independentista

Afirma que 'respecta les decisions que respecte la militància política puguin prendre els seus membres a nivell personal' · Era l'única veu crítica amb Puigcercós en el si d'ERC

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El corrent crític amb la direcció republicana que encapçalava Uriel Bertran en el si d'ERC, Esquerra Independentista (EI) ha notificat aquest dimarts mitjançant un correu electrònic la seva autodissolució com a tal a causa 'dels esdeveniments polítics de les darreres setmanes'. Malgrat el primer comunicat, que no anava signat, assegurava que respectarien 'les decisions que respecte la militància política puguin prendre els seus membres a nivell personal', hores més tard 17 militants han enviat una carta oberta a tots els simpatitzants on se'ls insta a continuar militant dins d'ERC.
uriel bertran ferran renyer esquerra independentista
Comparteix
   


Etiquetes
Dos comunicats contradictoris

La dissolució d'EI ha anat acompanyada aquest dimarts de dos comunicats contradictoris. Per una banda, s'ha enviat el breu comunicat de premsa on s'especificava que l'entitat es dissolia i s'afegia que es respectaran 'les decisions que respecte la militància política puguin prendre els seus membres a nivell personal'. Aquesta missiva, que no anava signada, contrasta amb la 'Carta oberta a la militància d'Esquerra Republicana de Catalunya adherida a Esquerra Independentista' que signen 17 destacats militants d'EI i que han rebut tots els adherits a la plataforma, segons la qual s'emplaça als simpatitzants d'EI a continuar militant dins d'ERC, 'casa comuna de l’independentisme d’esquerres'.

La plataforma d'Uriel Bertran


Esquerra Independentista nasqué pràcticament l'endemà que Joan Puigcercós obligués a dimitir Uriel Bertran de la direcció d'ERC arran d'un manifest fet públic el 5 de juny del 2007 que exigia l'inici d'un procés per arribar a convocar un referèndum nacional sobre la independència de Catalunya i criticava la reedició del tripartit, al que li criticava 'manca d'ambició política'.

A Bertran s'hi van sumar l'economista Elisenda Paluzie, el professor de dret constitucional Hèctor López Bofill i la científica Pilar Dellunde, entre d'altres desenes de militants republicans, que pretenien 'rellançar ERC' després de les reiterades davallades electorals.

Esquerra Independentista va presentar-se també a les eleccions celebrades 2008 a la presidència i la secretaria general del partit. Bertran va postular-se per secretari general i va aconseguir 1.100 vots -el 18,42% del total emès-, mentre que Jaume Renyer només va sumar-ne 569 -8,10%- per a la presidència republicana.

Pacte amb Reagrupament

Posteriorment, Esquerra Independentista va mirar de fusionar-se amb el llavors també corrent crític d'ERC Reagrupament.cat, formant Reagrupament Independentista, però Bertran i Joan Carretero no es van acabar entenent.

Després de la marxa de Carretero de la formació republicana, Esquerra Independentista era l'única veu crítica en el si del partit de Puigcercós. Però el fet que ERC votés contra la Iniciativa Legislativa Popular promoguda pel propi Bertran i pel notari Alfons López Tena per a celebrar un referèndum d'independència va precipitar la sortida de Bertran d'ERC.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Ramon fletxa Vegueria de Lleida
11 d'agost de 2010, 12.26 h

Gràcies a tots els signants del manifest de EI. Ara doncs a treballar plegats per enfortir el projecte comú que es ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
11 d'agost de 2010, 12.17 h

hI HA GENT QUE NO SUMA, DIVIDEIX, I EL TEMPS ENS DONA LA RAÓ ALS QUE OBSERVEM LA MITÒSI ACCELERADA DELS PERSONALISTES I SALVAPÀTRIES.

ERC en 7 anys de tripartit haurà fet més construcció social i nacional que ningú. al PSC ja se li ha tret tot el suc possible i els hem portat al seu sostre catalanista, per tant ja no serveixen com a companys de viatge...i ja ho sabiem tots excepte els que prefereixen viure en contes de fades de princeps sempre bons i guapos i dolents molt dolents i ll... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Gerard fletxa Pirineus
11 d'agost de 2010, 09.02 h

Ja era hora, sempre ha estat un polèmic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
anònim fletxa Barcelona
11 d'agost de 2010, 08.04 h

per exemple http://blocdejosepromeu.blogspot.com/


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Carles fletxa Barcelona
11 d'agost de 2010, 07.27 h

LAMENTABLE

Lamentable que hi hagi militants que es vagin alegrant de què marxin persones com el Carrtero, l'Uriel, la Pazzullie, l'Hèctor Bofill... Tant li fa les raons que pugui tenir cadascú, el cert és que per aquest camí ERC tampoc arribarà enlloc.
I no és cert, com diu l'article, que ja no quedin veus crítiques dins d'ERC. Només cal seguir alguns blocs de militants de base per adonar-se'n.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
trencadis fletxa Palamós
11 d'agost de 2010, 01.25 h

En veure els comentaris d'aquesta noticia em reafirmo en que anem be,i que serà una coalició com Solidaritat Catalana qui podrà declarar la Independència del nostre país. Mentres, els que seguiu possant les sigles devant del interés per alliberar Catalunya, seguiu ignorant el que la gent demanava el 10J: No volem més polítics vividors, volem independència. En quasi 8 anys que porteu al tripartit no heu fet res més que pactar amb el PSOE i IC-V. Però el temps de les poltrones se vos a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
10 d'agost de 2010, 19.54 h

VISCA ELS INDEPES DE VERITAT COM EL BERTRAN I EL TENA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
10 d'agost de 2010, 19.34 h

#9 Vas una mica equivocat, informa't abans de carregar contra una persona, especialment si és honesta i capaç com la Georgina Oliva. I per la teva informació: fa anys que no està alliberada per ERC ni res que se li assembli, és sociòloga i té la seva carrera professional bastant ben encarada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jaume fletxa Barcelona
10 d'agost de 2010, 18.38 h

Jo tenia entès que va saltar de les llistes i del número que li havia ofert en persona el Puigcercós perquè calia col·locar a la Georgina Oliva, una noia que només ha viscut del partit....no pas pel Tardà....consulta les hemeroteques Jo de Mollerussa...el que passa que enlloc de 3 per Barcelona en van treure només dos i a la Georgina Oliva li va sortir malament la jugada, i ara és una més de les moltes alliberades a sou del partit que patiran al novembre....Però que hi farem aquest p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Andreu fletxa Reus
10 d'agost de 2010, 18.29 h

BERTRAN, te assegurat el número dos per Barcelona., al darrera de Laporta. Peró ni així aconseguirà ser diputat. Un traïdor sempre es un traïdor i la bona gent no perdona mai als traïdors com ell. I estiguin o no d'acord amb els seus postulats dins del partit, la gent no estimen als saltinbanquis de la política i el Bertran es un dels que s'han aprofitat de la seva posició privilegiada a dins d'ERC, per fer-se auto-bombo. Vaig donar.li el meu suport a les primàries dins del partit, p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.