directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 13:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP reapareix al Pla de l'Estany per fer d'altaveu dels problemes de la ciutadania

La formació explicarà el seu projecte el 8 de setembre en una assemblea pública

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) reapareix a la comarca del Pla de l'Estany com a alternativa política i per donar veu als ciutadans. La formació independentista ha organitzat una assemblea oberta al públic programada pel proper 8 de setembre en la qual s'explicarà el projecte polític del col·lectiu de cares a la pròxima comtessa electoral. Segons expliquen els seus promotors a través d'un comunicat, la CUP Pla de l'Estany no neix 'òrfena de plantejaments polítics', sinó que ressorgeix després de l'experiència adquirida per la CUP Banyoles durant els anys 80 i 90 a través de col·lectius destacats a Banyoles i comarca com són el Col·lectiu la Falç o el Col·lectiu Nacionalista de la Baixa Garrotxa (fundat el 1985).

loto, cup
Logotip de la CUP © AG

Comparteix
   


Etiquetes

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) tornarà a lluitar per tenir representació al Pla de l'Estany i començarà com a altaveu de les crítiques i problemes que els ciutadans de la comarca detectin i vulguin denunciar. D'aquesta manera, la CUP ressorgeix de nou a la comarca amb alguns trets diferencials respecte anteriors edicions i és que la nova organització té com a objectiu fer extensiu el seu discurs al conjunt de la comarca del Pla de l'Estany. La formen veïns i veïnes de tots els municipis de la comarca 'per tal d’incidir en la política local i recollir les reivindicacions del teixit cívicosocial així com denunciar aquelles polítiques institucionals que considerin agressives pel territori i per la gent que hi viu', expliquen. De moment, han organitzat una assemblea oberta al públic el dia 8 de setembre.

De moment, els organitzadors han avançat que la seva proposta té com a eix bàsic la participació ciutadana. Consideren 'que els ajuntaments han de sortir més al carrer, i que la gent ha d’entrar més als ajuntaments'. En aquest sentit, la CUP Pla de l'Estany advoca per una societat 'més justa, igualitària i participativa' que defugi de les 'polítiques electoralistes allunyades de la ciutadania' que, afirmen, 'practiquen alguns actors polítics que governen els municipis de la comarca'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Jordi-80 fletxa València
11 d'agost de 2010, 18.08 h

Si fem força i pinya, ERC tindrà més regidors al Principat que al 2007, i pujarà notablement a les Illes i el País Valencià. La CUP també tindrà un creixement al Principat. Només falta que els oportunistes de les plataformes es presenten. Ho faran? O només apareixen en la foto quan tot el món ha picat pedra per a que ells es posen la medalla? A veure si els laportes i els carretes fan candidatures municipals arreu en unes eleccions que sí seran un plebiscit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi-80 fletxa València
11 d'agost de 2010, 18.05 h

Pense que les municipals de 2011 seran més importants en el plànol independentista que les autonòmiques de la tardor. Les municipals sí que seran un plebiscit per la independència, un pols de com està la consciència nacional arreu, ja que a més són eleccions que es celebren a tots els Països Catalans ocupats per Espanya. La II República del 31 es va aconseguir en les municipals. La República Catalana també s'aconseguirà en les municipals, obligant el Parlament a prionunciar-se.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Marta fletxa Banyoles
11 d'agost de 2010, 15.26 h

Una petició per a la CUP: no escolteu els cants de sirena de Laporta, Reagrupament o qui collons sigui. Vosaltres a lo vostre, a construir contrapoder i a bastir una alternativa de baix cap dalt, assambleària, sense egos catedralicis ni personalismes i sobretot al servei dels sectors populars del país on esteu arrelats. Quan el boom de partidests i sigles passi, sense pena ni glòria, el que quedarà com alternativa és la CUP. Sobretot pq és l'únic que no és més del mateix. Endavant CUP... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
pasbort fletxa Vila-real
11 d'agost de 2010, 10.15 h

GRACIES, GRACIES, MOLTES GRACIES...ara ja us podeu ajuntar amb els amics d´e r c...els meus nets potser voran la llibertat.... (MALAÏDES POLTRONES!!!)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.