directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 04:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La 'futurible' número 2 de Montilla evita criticar Chacón per haver aplaudit la retallada de l'Estatut

La ministra espanyola de Defensa digué que estava 'satisfeta' amb la sentència i es negà a assistir a la manifestació unitària del 10J · Laia Bonet esquiva la pregunta i intenta minimitzar-ho

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La secretària del Govern, responsable de desenvolupament estatutari del PSC i possible número 2 de José Montilla a les eleccions de la tardor, Laia Bonet, ha evitat avui d'entrar en polèmica amb la ministra espanyola de Defensa i líder dels socialistes catalans a Madrid, Carme Chacón, per la seva opinió favorable a la retallada estatutària realitzada pel Tribunal Constitucional espanyol (TC). En declaracions a Catalunya Ràdio, Bonet ha subratllat la postura oficial del PSC de rebuig a la sentència i ha recordat que Chacón forma part de l'executiva socialista. 'Com a membre de l'executiva també comparteix aquesta opinió', ha assegurat Bonet, contradient l'opinió expressada l'endemà mateix de la sentència per la pròpia Chacón, que no tingué cap inconvenient en reconèixer: 'Estic satisfeta amb la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya', alhora que es va negar a assistir a la manifestació unitària Som una nació. Nosaltres decidim.
Laia Bonet, PSC
Comparteix
   


Etiquetes
La satisfacció per la retallada estatutària va fer que la consellera d'Interior, Montserrat Tura, reconegués no haver 'coincidit del tot' amb la ministra i que expliqués que 'algunes de les afirmacions que ha fet Carme Chacón no les comparteixo'. Dies després, reiterà que Chacón s'ha 'arrenglerat' amb el PSOE. Bonet, contràriament, ha mirat de minimitzar aquestes contradiccions.

Balanç de l'Estatut
Bonet ha fet un balanç positiu dels quatre anys d'entrada en vigor de l'Estatut, i l'ha definit com un 'magnífic instrument per al desenvolupament de l'autogovern'. Això sí, ha admès que ara cal recuperar tot allò que el Constitucional ha retallat. En aquest punt, en preguntar-li sobre l'opinió de la ministra Chacón sobre la sentència, ha evitat entrar en polèmica i ha assegurat que la titular de Defensa comparteix la posició del PSC de rebuig a la decisió del TC.

Després que Chacón digués que estava 'satisfeta' amb la sentència, Bonet ha considerat que de l'article que va escriure la ministra no es pot desprendre que li agradés la sentència. Al seu parer, cadascú pot tenir la seva posició, però ha recordat que forma part de l'executiva del PSC, que rebutja la decisió del TC. 'I com a membre de l'executiva també comparteix aquesta opinió', ha afirmat.

'El discurs que hem de tenir en compte és el del PSC, el de l'executiva del PSC', ha reblat. I la postura dels socialistes catalans, ha explicat, passa per rebutjar la sentència i per la recuperació 'fil per randa' de l'Estatut del 2006. En qualsevol cas, la secretària del Govern ha considerat que 'més enllà de buscar matisos entre l'opinió d'uns i altres', el que ha d'importar és 'quina és la opinió que com a catalans mereix la sentència', i això va quedar clar a la manifestació del 10 de juliol, i 'aquesta és la posició del PSC', ha reiterat.

Personalment, ha assegurat que la seva valoració és la mateixa que fa el PSC, perquè hi ha 'molts aspectes que són clarament negatius' en la sentència. Per això, ha dit, el partit reclama 'tots els gestos polítics que facin falta' i un canvi d'actitud que permeti tornar a l'Estatut del 2006 i desplegar el text 'en tot el seu potencial'.

Número 2 de Montilla
Després que el conseller d'Economia, Antoni Castells, anunciés que no repetirà en les llistes del PSC, Bonet ha indicat que respecta la seva posició, però no ha volgut fer travesses sobre si ella serà la número 2.

Ha recordat que les llistes no s'han començat a preparar i no ha volgut dir si li ve de gust anar per darrera de José Montilla en la llista per Barcelona, en considerar-ho 'irrellevant'. 'Com a bona part dels que compartim aquest projecte, estic a disposició dels militants i del president', s'ha limitat a apuntar.

De fet, ha demanat deixar de debatre sobre qui serà el número dos i sobre l'experiència que té cadascú. Ha recordat que ella té entre quinze i vint anys d'experiència professional i ha admès que se sent més qüestionada pel fet de ser jove i dona. 'A les dones joves se'ls hi reclama el doble, el doble que als homes. Tot ho has de fer el doble de bé, el doble d'enèrgic, perquè al final se t'acabi jutjant igual que als altres amb una mica de sort', s'ha queixat.

Bonet tampoc ha volgut parlar de la data de les eleccions, i ha recordat que és el president de la Generalitat qui ho sap. També ha volgut deixar clar que a ella no li falta 'moral de victòria' i que no ha vist que en falti al partit, com va apuntar l'alcalde de Lleida, Àngel Ros.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Raimon fletxa Vilafranca
13 d'agost de 2010, 00.54 h

#9 Quant de raó que tens, Jordi.
TV3, 3/24, Cat Ràdio, El periodico butiflero (Sociates).
8TV, RAC1, La Vanguardia autonomista i castellana (Convergents).
Quin tufo que fot tot plegat! Si a això hi sumem tota la xusma de medis espanyolistes la cosa ja se surt de mare!

El poder dels medis, company!
Salut i Independència!!*!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
12 d'agost de 2010, 20.31 h

Aquesta senyora per més perfums que es posés al damunt, el seu tuf de sociata botiflera la denunciaria de seguida arreu on vagi. Lamento constatar que, els sociates catalans surten com els bolets. Sort que hi ha sequera i ja no se'n fan tants.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
12 d'agost de 2010, 20.29 h

#5 Òndia, això que diu Vostè ho he denunciat en les pàgines d'aquest diari mil i una vegades. Ho he repetit fins a quedar afònic. És veritat TV3 és la púrria de Catalunya. Són una colla de manipuladors mediàtics, i és més, perquè creu que ens atapeeixen amb futbol i fòrmules 1, i tenis, etc. etc.,???. Doncs per manipular la societat, la qual per cert ho està de manipulada, i el pitjor és que no se'n adonen. Encara no fa massa dies, en aquestes mateixes pàgines vaig dir que: Si ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Quim fletxa PPCC.
12 d'agost de 2010, 10.53 h

#7
ERC recollirà la Independència que és el que ha sembrat i el que ha volgut sempre no com d´altres que han sembrat màfia convergent i unionista arreu i els que s´apunten al carro independentista quan han estat els altres qui han fet la feina. Creu-me.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
12 d'agost de 2010, 10.24 h

A aquesta nova cara bonica de màrketing electoral P$OEmontillista, els d'ERC, que son els que hi manen, ja li han reservat un espai quasi fixe al telenoticies i al 3-24 de TV3, cosa que demostra que ERC és P$C-P$OE.

En canvi, dels nous grups independentistes i del primer partit de Catalunya, ni en parlen, com si no existissin, a no ser per malparlar-ne o calumiar-los.

ERC, recollirás el que has sembrat, creu-me.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
12 d'agost de 2010, 06.42 h

Si tant us agrada l'Estatut, ja us el podeu quedar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Raimon fletxa Vilafranca
12 d'agost de 2010, 04.47 h

Voldria denunciar l'intervencionisme que aquests sociates estan fent a TV3 i al 3/24.
No parlen de res més que de lo que fa el govern (que és res) i eviten parlar com sigui de les notícies polítiques dels partits independentistes, que són moltes.
Quina vergonya, quasi són com el PP al País Valencià.
Salut, Unió i independència!!*!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
12 d'agost de 2010, 00.15 h

No és que no volgués anar-hi,el que passa era que tenia imaginària.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Som i serem! fletxa Tordera
11 d'agost de 2010, 23.36 h

Esper-ho de bon grat que mai més es repeteixi el lamentable Tripartit un altre cop, ja que seria insuportable tenir que aguantar una nova legislatura repleta de sociates al poder. Tota aquesta gent del PSC que va de "progre" o "d`esquerres", no els foteu el menor cas, ja que no son res del que prediquen. Són mes falsos que Judes. I la Chacón continúa lider en el rànking de sociata més indesitjable, colonialista, espanyolista i repelent, de tota aquesta colla de menyspreables socio-monàrq... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi-80 fletxa València
11 d'agost de 2010, 18.26 h

El PSC ha triat Zapatero i ha deixat de banda Catalunya. La massa social que va votar el PSC ha de tindre clar això a l'hora de les eleccions. El PSC-PSOE té molts interessos amb aquest aparell estatal que tant ofega les classes populars catalanes. La independència dels Països Catalans és una qüestió de primer ordre en l'eix social del país. Veurem fills d'espanyols del Llobregat defensant la independència mentre els catalanets de generacions de Sarrià la rebutgen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.