directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 09:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un referèndum que no es pot aturar

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 42  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

El sempre tan xerraire i exministre dolgut José Manuel García-Margallo, ha vingut aquesta setmana a Catalunya a parlar sobre el procés. Ens ha ofert algunes pistes precioses sobre el que va passar a la rebotiga del govern espanyol durant el 9-N. Resulta que qui passava per representar la veu de la moderació havia proposat la intervenció dels Mossos durant 24 hores i la destrucció física (en dialèctica primoriverista) d'urnes i paperetes. És tan interessant saber-ho com constatar que el govern espanyol no es va atrevir a dur-ho a la pràctica. Potser, perquè una disposició d'aquesta mena, en cas de fracassar podia servir també per desencadenar la independència "de facto". A veure si va a ser que el referèndum, a l'hora de la veritat, no es pot aturar per la força... Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.
 

Comparteix
   


Etiquetes
INSULTS. Tenim una colla de delegats del Govern pel món d'una enorme qualitat tècnica i política. Segons reconeixen els nostres propis adversaris, l'Adam Casals-Lenz, representant de la Generalitat a Àustria i Centre-Europa, n'és un dels més brillants. Aquesta setmana ha hagut de denunciar públicament el comportament del número dos de l'ambaixada espanyola a Budapest, en haver increpat, insultat i amenaçat els treballadors de la legació catalana, exigint-los informació sobre un viatge llampec de la presidenta Forcadell a la capital hongaresa per participar a l'Assemblea Parlamentària de la Francofonia. El desbordament d'impotència de la diplomàcia espanyola comença a ser públic i notori. Perseguint els nostres representant allà on van, de Miami a Mauthausen, fan un autèntic paper d'estrassa davant la resta del món. La legitimació internacional de la causa catalana guanya punts precisament gràcies a l'embogida actitud de la nostra metròpoli, que tothom contempla astorat.

MEMÒRIA. La manca de respecte pel passat és un tret distintiu del dependentisme. Aquest afany per superar-lo a base d'oblit no porta sinó a reprendre els mateixos errors una i altra vegada. I aquesta realitat punyent se'ls fa impossible d'entendre. Aquesta setmana, Manuel Manchón, director d'un conegut diari digital, exigia als independentistes que deixem d'utilitzar l'estelada. Ho requeria a compte de la presència de la nostra bandera de combat durant l'acte celebrat amb el conseller Romeva en memòria dels catalans assassinats al camp de Mauthausen. Precisament, allí on més de mig centenar de militants d'Estat Català, organització pionera de l'independentisme, van deixar-hi la vida a mans del nazisme. També arreu de Catalunya i al Camp de la Bota en particular, centenars d'independentistes van ser afusellats. Tant costa d'entendre que vulguem preservar la seva memòria, just ara que l'Estat espanyol actua de manera violenta, novament, ara per a aconseguir la nostra mort política?

OPINIÓ. Quan siguem independents jo me'n recordaré dels jutges, fiscals i funcionaris diversos que ara contribueixen a extorquir Catalunya. Aquesta frase (missatge per a la Fiscalia), que aprofito per fer meva aquí sense cometes, ha servit per a desencadenar una causa judicial contra el professor Hèctor López Bofill, sota l'acusació de tres delictes, el principal, d'amenaces. El nivell de censura a l'opinió lliure a les xarxes comença a ser preocupant, en un estat de tan feble pràctica democràtica. La causa ha servit per desvetllar, a més, que una unitat de la policia espanyola a Catalunya es dedica a revisar els comptes de twitter i facebook dels independentistes amb més seguiment a les xarxes socials. Una vegada més, una suposada democràcia perseguint les idees dels adversaris polítics del govern de torn sense contemplacions i emprant per fer-ho tots els instruments de l'Estat, des de la policia a la judicatura. Turquia és ben a prop.

RESISTÈNCIA. Dilluns, a la sortida del Palau de Justícia de Carme Forcadell i Anna Simó, les principals entitats sobiranistes de la societat civil anunciaven la creació d'una caixa de resistència per fer front a les sancions econòmiques derivades del procés sobiranista. La repressió judicial de l'Estat ha traspassat aquesta setmana un nou grau d'intensitat amb les citacions de la presidenta i la mesa del Parlament, que són dipositàries de la representació de la sobirania del poble de Catalunya. El designi d'uns magistrats de puro i braus, inapel·lable, no pot suspendre en cap cas, per molts poders constitucionals que els atorgui l'Estat espanyol, la pràctica mateixa de la democràcia parlamentària. No pot atemptar contra la inviolabilitat dels nostres representants d'una manera tan inèdita en el món occidental. Cal enfrontar-s'hi amb totes les de la llei i assumir-ne les conseqüències, també les econòmiques, que se'n puguin derivar. Com cridàvem al carrer davant del TSJC: ni un pas enrere!

SUPORT. Mal que pesi, el FC Barcelona és l'entitat civil més important de Catalunya. És per això que l'Estat espanyol no ha dubtat, una vegada desencadenat el procés independentista, a embrutar la seva imatge sense pietat. El contrast entre el tractament de les irregularitats fiscals de Messi i Cristiano Ronaldo no pot ser més "apostoflant". Aquests dies el primer club esportiu de Catalunya s'ha afegit al Pacte Nacional pel Referèndum i el seu compromís ha estat reflectit amb lletres gruixudes per tota la premsa mundial. El dependentisme, era d'esperar, ha saltat com una molla exigint que no es barregi política i esport. És molt divertit sentir això d'un estat que obliga milers d'esportistes a competir sota un símbols polítics determinats. D'un lloc on si et negues a anar a les selecciones espanyoles quan et convoquen la sanció pot arribar a la retirada de la llicència federativa per competir. Són molt graciosos.

TAST. Aquesta setmana, amb el sainet de l'amenaça de la Fiscaliacontra el Govern català, avançada al Senat per la vice-president espanyola, arran de la compra d'urnes per a la celebració del referèndum, hem tingut un primer tast de la potència enorme del missatge al món que suposarà qualsevol actuació de l'Estat per reprimir el vot. Resulta literalment inexplicable per a ningú més enllà dels límits de l'Espanya-Espanya com és possible perseguir algú pel simple fet de comprar urnes. També, perquè és una passa més en la mateixa línia de l'acció del TSJC contra la presidenta i la mesa del Parlament: aquí ja no es persegueixen penalment actes concrets (la Generalitat té competències electorals i altres comunitats tenen urnes en propietat) sinó la intenció que s'hi amaga al darrere. Les possibilitats d'abús de poder que s'hi amaguen darrera aquesta manera de procedir són infinites. Els espanyols haurien de veure-ho abans de ser-ne ells també víctimes.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#42
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
15 de maig de 2017, 17.25 h




#40


Per cert que és evident i notori, PPobra PPalurda Franquista, que NO TENS NI PORCA IDEA DE QUÈ ÉS UN CIRCUIT DE RETROALIMENTACIÓ (o realimentació se sol dir darrerament) I PER TANT EL FET QUE HO DIGUIS EN ANGLÈS ENCARA ET FA SER MÉS . . .


. . . R I D Í C U L A A A A !!



HUAH HUAH HUAH . . . AIXÒ SI QUE ET POT SERVIR DE FEEDBACK (se sol escriure en un sol mot) , PPALURDETA !!



HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH !! !! !! !!




Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
hurticariah fletxa hurticariah
15 de maig de 2017, 17.13 h

#40 imbecil


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS AKA COMO SUPERCAT DE FIGQuerida MAr,Dejame informate queUERAS-GERONA: Tus palabras resuenen en mis oidios como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
15 de maig de 2017, 16.20 h

#39 QUERIDO NAZI

GRACIAS POR TU FEED BACK

SIN TUS INSULTOS Y TU RABIA PODRIA LLEGAR A PENSAR QUE MI ESFUERZO ES INUTIL Y BALDIO E INCLUSO ABANDONAR MI PUESTO.

PERO AL VER TU ESFUERZO EN INSULTARME Y LA RABIA Y TU FALTA DE ARGUMENTOS ME ANIMA A SEGUIR EN ESTA “cruzadita” CONTRA EL SEPARATISMO QUE OS ATONTA LAS NEURONAS.


Y CONOCEREIS LA VERDAD . Y LA VERDAD OS HARA LIBRES . . . O AL MENOS UN POCO MENOS TONTOS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
15 de maig de 2017, 12.56 h

#36
#37
#38 Ja t'he dit ben clar que t'has de tranquil.litzar, nen, si no vols que et recordin que ets subnormal i convergent i que llepes pels bruts de certa part repugnant part del cos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
15 de maig de 2017, 10.43 h

Jo no tinc la culpa de ser convergent. si el meu pare, convergent de tota la vida, no m'hagués donat pel cul tan sovint mentre em parlava de Jordi Pujol i d'Artur Mas, ara potser jo seria una persona normal, em sembla.

Jilgueros amb sotana i ronya de calamar ercistes! ESQUERRA REPUBLICANA vol la independencia, per que? per seguir anant a missa! jilgueros !! calamars pijos fills de papa! ronya !


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
15 de maig de 2017, 10.22 h

ara la ronya nazional.socialista d'ERC-CARALLOTS I ROVIRES, parla en nom dels lectors, en plural, com bon feixista hitleria d'erc.
Les esquerres teniu aixó, que apart de ruquets de poble, sou uns FEIXISTES I PORNO-PEDERASTES mig catolics i poca dutxa
i dels pels del cul SON SENZILLAMENT UNA MALALTIA MENTAL, molt coneguda, propia de gent que al cervell hi té una malaltix molt greu.
Per cet, com teniu el MENJA-NAPS, que continua anant a missa, quin tip de riure!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
15 de maig de 2017, 10.14 h


#35 Tu ets un PARROCo que crue en dios por la gracia de dios, en ple s.XXI ? O ets un dement MENTAL jilguero nasionalsosializta com Hitler y Jordi Pujol?

NO ESTIC BOOOOOOOOIG NOOOOOOOOOO !! !! Sóc un nen convergent savi i inteligent !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
15 de maig de 2017, 10.09 h


#34 Ja pots intentar dissimular, nen subnormal CONVERGENT, que a tu els pels de cul et tornen boig de passió. Si estan prou empastifats de caca els llepes , rellepes i xarrupes, mentre et fots pel cul el vibrador amb que la teva mare es consola de que el teu pare sigui tan marieta com tu.
Però et diré una cosa: els pels de cul que xarrupes amb tanta fruïció NO SÓN DE L'ARTUR MAS, els ultims que et vaig enviar eren d'un del PP, els vostres aliats, malalt d'eccemes a la pell del cul.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
15 de maig de 2017, 08.27 h

la ronya anal.demencial ERC, purs travestis amb sotana del junqueres, el PARROCo que crue en dios por la gracia de dios, en ple s.XXI, indica nomes que la pederasteria i les sotanes van sempre junts.
PELS AL CUL DEL JUNQUERAS, QUINA MARRANADA DEL PEDERASTES, J.PUJOL, APAÑAMELA POR EL CULO, DANIEL I ETC purs travestis de la PEDERASTERIA REPUBLICANA.
pobre Catalunya amb tants pederastes d'esquerres, un partit de carallots i parrocos de la COPE


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Josep Pagès i Canaleta deCardedeu TE UNA ESTACION DE TREN SIN MARQUESINAS NI BANCOS PARA SENTARCE UNA VERGONYA fletxa EL REFERENDUM QUE SI PODRA ATURAR EL GOVERN ESPANYOL JA UVA FER EL 2014 EL 9–N VA SER UNA COMEDIA QUE NO VA SERVIR DE RES SI MALGASTAR DINERS PUBLICS I ENGANYAR ALS CATALANS
15 de maig de 2017, 01.46 h

NO ZA DE ATURAR .. LO QUE JA ES PROHIBEIX QUES FAIXI ,,, No za de ATURAR ALGU QUE NO SA DE FER ... LO PROHIBIDO POR LEY NO ES FA y la LLei de el Estat Espanyol PROHIBEIX FER CAP REFERÈNDUM ,, Aixo lo sabe tot el Món NOMES TE DEIXA FER-LO SALTANDOTE LA LLEI ESPANYOLA .. Pero EL GOVERN CATALÀ ES MASA COVARD NO ES VOL SALTAR LA LLEI ESPANYOLA i no tindra cap permis de fer CAP REFERÈNDUM LEGAL DE RAJOY del Puta Govern Espanyol tan Am... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.