directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 05:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Contactes imminents entre Laporta i Carretero per una possible aliança

L'expresident blaugrana emplaça el líder de Reagrupament a una reunió dijous vinent, però la negociació ja es podria estar produint

Comentaris 44  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El president de Democràcia Catalana i promotor de la Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Joan Laporta, ha convocat al president de Reagrupament (RCat), Joan Carretero, a una reunió el dijous 19 a Barcelona per tractar sobre la possibilitat que conflueixin en una candidatura independentista unitària. En una carta que ha enviat aquest dimecres Laporta a Carretero, l'expresident blaugrana ha respost així a l'oferiment del líder de RCat, que es va brindar a negociar una eventual coalició electoral amb SI i ERC. Malgrat que la carta enviada per Laporta emplaça Carretero a trobar-se la setmana vinent, fonts properes a les dues parts asseguren que els contactes podrien produir-se abans d'acabar aquesta setmana, possiblement a Puigcerdà.
carretero laporta
Comparteix
   


Etiquetes
Laporta ha enviat la carta a Carretero sis dies després que el líder de RCat s'hi dirigís també per carta instant-lo a tractar sobre la possible coalició electoral independentista a la que també ha instat ERC.

En la seva resposta, Laporta –amb qui Carretero no parla des de fa 3 setmanes, segons ha dit el líder de RCat en declaracions a RAC1- diu que coincideix 'plenament' amb l'exconseller de la Generalitat que les circumstàncies són 'immillorables' perquè en les pròximes eleccions al Parlament l'independentisme aconsegueixi el 'millor resultat de la seva història' i perquè a la cambra catalana hi hagi una majoria de diputats disposats a proclamar unilateralment la independència.

'Des de Solidaritat Catalana per la Independència creiem que la unitat de l’independentisme és possible i desitjable i, en aquest sentit, l’Uriel Bertran, l’Alfons López Tena i jo mateix, que hem impulsat aquesta proposta, treballem per aconseguir l’esmentada unitat', afirma.

El problema, les primàries

També, argumenta que Solidaritat Catalana vol un procés de primàries per elegir les llistes on 'totes les persones que vulguin adherir-s'hi puguin presentar la seva candidatura, individualment o en petits equips, i tots els adherits votin i escullin els candidats', en el que ha definit com un 'procés obert, transparent i democràtic on siguin les bases qui nomenin els candidats, i no les organitzacions qui els designin per quotes'. 'Tinc la percepció que aquest procés d’elecció impedeix, per ara, que Reagrupament s’incorpori a la coalició. I confio que arran de la nostra propera conversa comparteixis l’esmentat procés de primàries, atès que reforça i legitima els candidats elegits', argumenta Laporta, que emplaça Carretero a parlar-ne en una reunió el dijous 19 a les set de la tarda al seu despatx professional de Barcelona.

Renyer i Pereira, amb Solidaritat Catalana

D'altra banda, el que va ser dirigent de Reagrupament i candidat a la presidència d'ERC pel ja dissolt corrent crític que liderava Uriel Bertran, Jaume Renyer, ha deixat entreveure en un apunt al seu blog la seva simpatia per la Solidaritat Catalana de Joan Laporta. 'Si els promotors mantenen els seus compromisos, sobretot l'endemà de les eleccions, tindran el meu suport', ha afirmat.

Qui ja s'hi ha afegit és Albert Pereira, exdirigent crític d'ERC i de Reagrupament, que, com Renyer, va abandonar el moviment que lidera Carretero després que es descartessin primàries territorials per elegir les llistes, com fixaven els Estatuts.

Pereira ha participat aquest dimecres a Torredembarra en l'acte de presentació e Solidaritat Catalana, juntament amb el catedràtic de dret constitucional Héctor López Bofill, que ha anunciat que deixa ERC per sumar-se al projecte de Laporta, Bertran i Tena. Renyer ha expressat ja obertament el seu 'suport' tant a Pereira com a López-Bofill.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#44
noemi fletxa terrassa
16 d'agost de 2010, 17.18 h

#42 com diu el del #43 ara o mai no és cap partit, no té res a veure amb Rcat o SI, precisament el que volem es que no apareguin més alternatives que diuen el mateix des de fronts diferents o bé que apareguin, perquè la diversitat democràtica demostra maduresa de país, però que ARA vagin junts.
Seria totalment contrari a la nostra petició formar-nos com una altra alternativa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
15 d'agost de 2010, 18.08 h

#42 Ara o mai no és partidista. Qui vulgui simpatitzar amb qualsevol opinió es ben lliure de fer-ho. http://www.araomai.cat/ només recull signatures per a que les formacions que es volen presentar sàpiguen que volem unitat d'acció independentista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Rushu fletxa Badalona
15 d'agost de 2010, 17.37 h

jo sóc de Ara o mai, de Solidaritat Catalana per la independència i també de RCat.. m'agraden els tres, no cal ser d'un només.. cap és perfecte pq la perfecció sempre és subjectiva!!..


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
noemi fletxa terrassa
15 d'agost de 2010, 13.06 h

Araomai no demana diners ni ho farà, ni demanarà res més que signatures perquè es una recollida de firmes i res més. M'agradaria que això quedés claríssim!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
14 d'agost de 2010, 20.56 h

#39 Els de SCI estàn demanant peles via correu-e.

http://www.araomai.cat/ no ho fa


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
14 d'agost de 2010, 20.52 h

#35 No som partidistes. Sisplau ajudeu-nos

http://www.araomai.cat/


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Rushu fletxa Badalona
14 d'agost de 2010, 19.51 h

#33 La resposta es molt sencilla, desde solidaritat no es farà cap pacte amb ningú que no tingui com a objectiu principal proclamar la independència de catalunya i realitzar un referèndum ( això ho explica a la seva web ) . A més els adherits votaran democràticament les decissions, així com els seus representants (això és ho que els diferencia de Rcat) xo, ni millor ni pitjor, diferent.. RCat i Solidaritat volen la independència, encara que la seva estructura sigui diferent.. Ciu ha... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
14 d'agost de 2010, 11.09 h

#36 Molt bé el seu comentari. I molt més bé, perquè jo a la meva edat, ja estic anant cap als 73, he vist tantes coses, que tot el què és nou em fa por. Més encara, quan al si d'aquesta formació hi han hagut aquests "transfuguismes" des d'altres partits. Encara ahir, en un altre article d'aquest mateix diari i també en aquest article mateix que estem debatent, deixava entreveure els meus dubtes que són molts, sobre aquesta coalició. El que no deixa de sorprendre'm és com i de quina ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Josep Jordi fletxa Sant Quirze
13 d'agost de 2010, 21.05 h

La unitat s'ha d'aconseguir amb una coalició de ERC-DC(SCI)- RCat-SI. He dit coalició no unió. DC no pot pretendre amb l'excusa de la formació de SC absorvir els demés partits i associacions. Això es una trampa agafada de les mateixes formes de fer dels castellans. Inventen Espanya per absorvir els regnes peninsulars, entre ells els catalans i els volen tornarr com ells. No us sona això? Doncs veig que DC inventa SCI per fondre tots el demés dins SCI. Això ja es més vell que l'anar ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
noemi fletxa terrassa
13 d'agost de 2010, 20.38 h

#33 Es que el que es demana es un pacte entre els partits independentistes (ERC inclòs i si s'apuntés CIU ja seria increïble) i en aquest pacte ha d'incloure's que no es pactarà amb cap altre partit que no vulgui proclamar la independència de Catalunya. De fet ERC ja ho ha dit això i si al final forma part d'una coalició no crec que canviin d'ideari.
Ha de quedar molt clar que la recollida de firmes de araomai.cat es per demanar una coalició, no es fa en favor de Solidaritat i per tant... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.