directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 21:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rivera: 'Vaticino que si hi ha una candidatura independentista clara i contundent, és molt possible que entri al Parlament'

El president de C's reconeix que, amb tres diputats, 'es pot el que es pot fer'

Comentaris 40  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de Ciutadans (C's), Albert Rivera, opina que que si Reagrupament o Solidaritat Catalana es presenten a les eleccions, 'és molt factible' que estiguin al Parlament. En una entrevista amb l'ACN, ha reivindicat que C's va ser 'pioner' obrint la porta a un nou partit a la cambra catalana, i ha deixat clar que el seu objectiu en les properes eleccions catalanes és créixer i augmentar la seva representació al Parlament. De fet, ha indicat que no fer-ho seria un 'fracàs', un cop sembla garantit que entraran a la cambra. 'El nostre objectiu és créixer, tot el que no sigui créixer seria un fracàs o no seria un bon resultat. No ens hem de conformar amb repetir, hem d'intentar créixer per ser decisius', ha dit.
Albert Rivera, Ciutadans
Comparteix
   


Etiquetes
Ha admès que la sortida de José Domingo i d'Antonio Robles del partit va suposar el pitjor moment de la història de la formació, però ha assegurat que C's ha guanyat consistència des del 2009 i està en el seu millor moment.

Rivera s'ha mostrat optimista quan queden poques setmanes perquè comenci una nova campanya electoral a Catalunya. Ha recordat que CiU i C's són les dues úniques formacions que han crescut en els últims nou mesos, tot assegurant que han batut record d'afiliacions durant el mes de juliol. 'El partit s'està consolidant i tenim una gran oportunitat, perquè els ciutadans demanen un canvi en la forma i en el fons', ha argumentat el dirigent de C's, que ha parlat d'enquestes internes que garanteixen la seva consolidació al Parlament.

De fet, Rivera ha advertit que no créixer en les properes eleccions seria un 'fracàs'. 'El nostre objectiu és créixer, tot el que no sigui créixer seria un fracàs o no seria un bon resultat. No ens hem de conformar amb repetir, hem d'intentar créixer per ser decisius', ha remarcat.

El president de C's ha subratllat que amb tres diputats 'es pot el que es pot fer', però la cosa canvia si el mapa electoral es fragmenta encara més. Això vol dir, ha continuat, que el president de la Generalitat hauria d'escoltar i comptar amb C's per algunes coses. 'Vam entrar i ara ens hem de consolidar', ha reblat.

Ha reconegut que el maig del 2009 va suposar el pitjor moment de la història del partit, amb la sortida d'Antonio Robles i de José Domingo. Va ser un 'punt d'inflexió', a partir del qual el partit ha crescut. Rivera ha admès que la divisió interna als partits 'no és bona', però ha afegit que 'l'estabilitat i la consistència que ha agafat C's des de llavors' fa que ara estiguin en el seu millor moment des del 2006.

I és que el diputat ha assegurat que el partit 's'ha consolidat en el final de la legislatura' i no té cap problema en continuar treballant, mentre d'altres formacions demanen ja eleccions, com CiU i ERC.

Noves plataformes independentistes al Parlament
De cara a les eleccions, Rivera ha opinat que no s'ha de tenir por a què hi hagi més formacions polítiques al Parlament, i ha recordat que C's va ser 'pioner' obrint la porta a un nou partit a la cambra catalana. En aquest sentit, ha opinat que si Reagrupament o Solidaritat Catalana es presenten a les eleccions, 'és molt factible' que estiguin al Parlament.

'Jo vaticino que si realment hi ha una candidatura independentista clara i contundent, és molt possible que surtin i que li treguin vots a ERC i a CiU', ha augurat.

El president de C's ha apuntat que hi ha alguns que ho neguen i no ho volen veure, i ha recordat que ningú donava un duro per al seu partit en les darreres eleccions catalanes, i al final van aconseguir entrar al Parlament amb tres diputats. En aquest punt, ha advertit que si han sorgit plataformes d'aquest tipus també és perquè els partits tradicionals no han renovat el sistema democràtic.

Això sí, ha explicat que li preocupa que es presentin partits a les eleccions que tenen com a objectiu número u 'saltar-se la legislació vigent'. 'Laporta va dir que el seu objectiu és declarar unilateralment la independència, i que era conscient que en algun moment caldria saltar-se les lleis i la legislació vigent. A mi això, com a ciutadà i com a demòcrata, no m'agrada', ha assenyalat.

Rivera ha erigit C's en alternativa als dos blocs que, al seu parer, es presenten a les eleccions: el tripartit i els signants del 'Pacte del Majèstic', CiU i PP. Perquè segons ell, el tripartit es va articular simplement perquè no governés CiU. En canvi, C's és una nova via que defensa 'més representativitat, una relació més democràtica amb els ciutadans i més pluralitat en les institucions', ha assegurat.

Ha explicat que dos eixos marcaran la seva campanya electoral: una regeneració política profunda i el reconeixement polític a la pluralitat de Catalunya. En el primer punt, ha explicat que cal una alternativa real a trenta anys de nacionalisme. Perquè per a Rivera, el tripartit no ha estat més que la continuació dels 23 anys de pujolisme. 'Montilla, lluny de fer política de canvi, ha intentat copiar les polítiques de Pujol, i ha fet polítiques per acontentar els seus socis, sobretot a ERC', ha argumentat.

Ha posat com a exemple la Llei del cinema, la 'que no es va atrevir a fer Jordi Pujol', i la Llei d'educació, que CiU només aplicava 'de facto' però després el tripartit va convertir-la en normativa. 'Més que un canvi de polítiques, hi ha hagut un canvi de polítics, de càrrecs, de partits que es reparteixen el govern', ha reblat.

En aquest apartat, ha avançat que la Llei electoral i un pacte anticorrupció a Catalunya seran dues condicions per donar suport a un futur govern.

Amb la mirada posada en la campanya electoral, Rivera ha advertit que seria un 'error' centrar-la en l'Estatut, perquè no és el que més preocupa als ciutadans. Al contrari, ha opinat que la campanya també estarà marcada per la vaga general, per la retallada de sous dels funcionaris, per l'atur i per una situació econòmica sense precedents.

'Penso que qui ho vulgui portar només al camp estatutari s'equivocarà. Els ciutadans estan preocupats per tenir un Consell de Justícia de Catalunya o perquè la justícia triga cinc anys en veure un doble recurs o una segona instància?', ha preguntat.

La relació amb UPyD
A nivell espanyol, ha opinat que també cal una tercera via, i ha assegurat que C's hi vol contribuir amb UPyD per fer de contrapès al bipartidisme de PP i PSOE. Això sí, ha advertit que aquesta via només serà possible si és forta, si suma almenys dos milions de vots.

En el cas català, ha recordat que és UPyD qui no vol presentar-se en coalició. 'Ens hagués agradat que aquestes eleccions fossin una oportunitat per sumar de cara al futur. UPyD ha dit que no vol coalició amb ningú, però nosaltres seguim amb la porta oberta de cara a les generals o quan toqui', ha explicat.

De fet, ha opinat que el fet que C's creixi en les properes eleccions, també pot afavorir a aquesta tercera via, perquè demostrarà que hi ha un espai encara per ocupar.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#40
Pep fletxa Sabadell
15 d'agost de 2010, 19.17 h

#39 Tant com crida i no se'l entèn. Prent-te una tila xato.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
15 d'agost de 2010, 19.11 h

39 PEP 1) ESCRIC AMB MAJUSCULAS PER RAONS DE VISTA SUPOSO QUE TU DEUS PENSAR AMB REGLES INSTITUÏDES DE PARLAR FLUIX O CRIDAR SE MEN REFOT VAL 2) SI NO ENTENS LO QUE DIC ES QUE ESTS PLANTAT A LA TEVA PROPIA VERITAT,SI ET DIC REPETEIXO I LO HE POGUT COMPROVAR AMB DESGRACIA PER LAS MEVES ORELLES ,EN RIVERA A PRES POSSESSIÓ D UN MERCAT DE VOTS QUE GENT COM TU MENYSPREAVA EL CINTURO CASTELLANO PARLANT EL PUBLIC D AFTERS ELS DE LA ROJA I SON MES DELS QUE PENSEU SI NO FEM RES PER CONVENCER AQUET NEN... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
15 d'agost de 2010, 02.11 h

#24 Si vols respirar aire net amorra't a meu cul putu funcionari ecspanyol de merda,el teu forrest gump rivera es menjarà una merda les properes eleccions i el seu percentatge de vots només serà el reflexe dels fillsdeputa que viuen a Catalunya.Sempre he dit que als butaneros ecspanyols dels anys 60 a part de un bonic mono taronja els haurien d'haver donat preservatius,la de problemes que ens hauriem estalviat!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
14 d'agost de 2010, 21.00 h

#36 No cal repetir els comentaris ja els ham llegit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
apendrepelsac UNIONISTES CONVERGENTS fletxa SOCIATES i PEPEROS CIUDADANOS espanyols..
14 d'agost de 2010, 20.53 h

Ciutadà RIVERA....un formació independentista clara, contundent, republicana i d'esquerra ja fa anys qui per sort hi es al Parlament. Ho pot ser que no va ser per això mateix que vareu ser "creats" vosaltres els Ciudadanos,... per a tal combatre a aquesta formació, independentista i clara..anomenada ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA.....si heu passat els 4 anys foten sempre el mateix discurs contra aquesta formació i el seu rellevant protagonisme a dins del govern..!!
Ciutadà RIVERA, semp... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
14 d'agost de 2010, 20.42 h

#34
Al contrari !

Es important que parlem, ja que son ells els que més tenen a predre. Encara que no es sentin catalans estàn lligats a la nostra societat. Repeteixo, mal que els hi pesi. Mal que es vegin una minoría no es bó que nosaltres els minoritzem.

Una actuació militar espanyola contra Catalunya no s'encantarà a mirar si ets dius Pere o Pérez.

En una propera Catalunya Lliure ells ( els simpatitzants de C's ) també tindrán el dret a la ciutadanía i, per tant també al vot.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
14 d'agost de 2010, 18.05 h

CC's no arriba ni als 3 escons en cap enquesta, el millor es ni parlar d'ells xq per les burrades que diuen..


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
14 d'agost de 2010, 17.01 h

http://www.araomai.cat/


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Pep fletxa Sabadell
14 d'agost de 2010, 16.57 h

#24

Quan s'adonaràn que C's tenen un pecat original. Son catalans. Que qui els fotaràn serà UPyD.
Rivera no et voldràn ni per a les tertúlies de Veo7 i ni les de Intereconomía. NI-NI
C's, que us estàn utilitzant!
Y vosatres esteu estafant a la vostra gent!

Per cert, no som ciutatdans, que som súbdits!.
Si insisteixes per aquest camí actuaràs com un demagog.
Tú mateix et desqualificaràs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Pep fletxa Sabadell
14 d'agost de 2010, 16.49 h

#29 No entenc el que dius.

Et sabría greu de parlar clar, correctament i sense cridar?

Gràcies ||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.