directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Clam antitaurí a Palma perquè Antich també prohibeixi la tortura animal

Uns 400 antitaurins es concentren davant la plaça de bous de Palma per mirar d'aconseguir-ne l'abolició

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Unes 300 persones, 430 persones segons els grups organitzadors, es van concentrar ahir a la nit davant la plaça de bous de Palma per protestar contra les corregudes de bous i per demanar que s'aboleixin a les Illes. És la primera que se celebra després de la prohibició a Catalunya. Entre crits de 'la tortura no és cultura' o 'Els toreros torturen i assassinen', els antitaurins van fer pinya i van explicat, a més, que recullen signatures de suport a la prohibició, però que l'objectiu prioritari no és promoure una ILP, sinó que és motivar el Bloc per Mallorca perquè es faci seva la proposta i la faci arribar al Parlament.
Antitaurins, Palma, bous, braus
Comparteix
   

La manifestació va tenir lloc dues hores abans que la plaça de bous albergués la segona correguda de bous de l'estiu i després que Catalunya fos la segona comunitat en prohibís aquests actes, després de les Canàries. Els organitzadors, englobats sota la plataforma animalista en la qual hi estan representades associacions animalistes i partits polítics, van dur a terme una performance en la que es podia llegir 'Mallorca tortura 37', en al·lusió al nombre de bous que s'han matat aquesta temporada taurina a les Balears. Aquesta va ser la segona correguda de bous que es fa a Palma i sobretot, la primera després de la prohibició d'aquests espectacles a Catalunya el passat 28 de juliol. També s'hi va poder sentir un crit esperat: 'Balears serà la tercera comunitat en prohibir els bous', declaració que va fer embogir els qui es concentraven.

'Balears antitaurina' i 'No en el meu nom, la tortura no és cultura', 'Torero, covard, que tinguis mala tarda' o 'Ells no ho farien', els grups antitaurins es van concentrar a les portes de la plaça de bous, mentre a un metres més enllà, els ciutadans accedien a l'interior del recinte per visionar la correguda de bous d'aquest divendres. També es van desplegar algunes estelades.

La presidenta de la societat protectora d'animals i plantes, Carmen Rojas, explicà que no sabien el nombre exacte de signatures que han recollit. No obstant això, remarcà que per presentar una ILP es necessiten 10.000 firmes. Ara bé, recalcà que el seu objectiu prioritari no és presentar una ILP, sinó que volen fer arribar la proposta de prohibició dels espectacles taurins a través d'una formació política, el Bloc per Mallorca, integrat pel PSM, ERC, Els Verds, Iniciativa d'Esquerres, Entesa i Esquerra Alternativa i Verda, que té representació al Parlament. No obstant això, va explicar que com que queda poc per les eleccions i no saben com funcionaran aquests comicis, no descarten posar en marxa una ILP l'any vinent. La recollida de firmes, digué Rojas, serveix per donar més suport i fer-se sentir al Parlament.

El coordinador d'Anima Naturalis, un altre grup antitaurí organitzador de la concentració, Ismael López, va remarcar que en un futur es vol presentar una ILP per prohibir les corregudes de bous, però també per modificar la Llei de Protecció dels animals, la qual no es modifica des del 1992. Ambdós van comentar que el procés de recollida de firmes avança a molt bon ritme i que aquest proper dimecres es reuniran per fer-ne un recompte.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
15 d'agost de 2010, 02.02 h

#3 Quines banderes anticonstitucionals,gos ecspanyol,les del puto pollastre feixista,les vostres?les que traieu les nits de borratxera feixista?mira mamarratxo,si tot el que fa pudor d'ecspanyol marxés de Catalunya,t'asseguro que no haurien de menjar cap bandera,segurament ens podriem eixugar el cul amb la vostra (de fet ja ho fem).El teu boikot ens la porta fluixa,si feu llistat de tot el que es fa a Catalunya haureu d'anar als pakis o als xinos a buscar menjar,però no us queixeu després p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
jduran fletxa Països Catalans
14 d'agost de 2010, 14.55 h

#3 No hi haurà boicot, hi perdreu vosaltres.

http://tribuna.cat/noticies/economia/14-economia/92831-el-cercle-catala-de-negocis-respon-al-boicot-promogut-per-labc


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
14 d'agost de 2010, 09.46 h

#3 capullot, que no veus que a la foto també hi ha pancartes espanioles que diuen en castellà "no en el meu nom, la tortura no es cultura"
tornes a quedar retratat, salvatge.
no polititzis un tema tant greu !!
per cert, ets tant inepte que ets incapaç d´entendre que es poden tractar varis temes i que no s´excloguin o és que per a que un govern actui sobre el tema dels bous es deixa de banda la economia, o la llengua o el que vulguis...
potser és que els monocelulars com tú tant sols po... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
xavier fletxa barcelona
14 d'agost de 2010, 09.17 h

para que luego los faascistas independentista digan que no es tema politico , por lo que se ve en la foto , las banderas anticonstitucionales haciendo acto de presencia, solo espero que en el resto de españa HAGAN BOICOT TAMBIEN PERO NO A LOS TOROS SI NO A TODO LO QUE SEA O HUELA A CATALAN , PARA QUE LOS CATALUFOS LUEGO LE DIGAN AL 20% DE APRADOS DE CATALUÑA QUE PARA COMER Y DESAYUNAR , SE COMAN UN TROZO DE LA ESTELADA,


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 24
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
14 d'agost de 2010, 07.10 h

Ànims Mallorquins, ara us toca a vosaltres. Hem d'acabar amb aquesta permisivitat amb que es torturen els animals en nom d'una mal anomenada "cultura". Hem de demostrar al món sencer que no som una colla de brétols com els veïns ep.panyols. Tant de bó que a les ep.panyes també acabesin amb aquestes tortures...mira que s'ha de ser desgraciat: el que fan als animals, també son capaços de fer-ho a les persones.


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
14 d'agost de 2010, 07.04 h

ENDAVANT, FEM FORA EL SADISME ESPANYOLERO DELS PAÏSOS CATALANS I DESCOLONITZEM-NOS COM MÉS AVIAT MILLOR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 30   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.