directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 02:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Herrera insta els partits a aclarir abans de les eleccions si rebutgen el cementiri nuclear

Indústira havia de decidir al juny on l'instal·lava, però ICV creu que s'ajorna la decisió fins després de les eleccions catalanes per acabar-lo instal·lant a Ascó

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, demana als partits que es presenten a les eleccions que diguin 'no' al cementiri nuclear. 'Si d'ICV depèn no hi haurà cementiri nuclear a Catalunya i esperem que els candidats i les forces polítiques expressin el mateix', va afegir ahir en una visita que va fer a Ascó. 'Emplacem la resta de candidats que s'oposin rotundament a que el cementiri vingui a Catalunya i esperem que tothom estigui a l'alçada', sentencià. 'La decisió s'ha posposat i correm el risc que vingui a parar a Catalunya', va reblar.
Joan Herrera, ICV, Iniciativa
Comparteix
   


Etiquetes
Herrera va assenyalar que el ministre d'Indústria espanyol li va reconèixer que el que mirava de fer era posposar la decisió -que s'havia de prendre al mes de juny- fins després de les eleccions catalanes perquè així el cementiri nuclear podria tenir més opcions d'acabar anant a instal·lar-se a Catalunya.

És per això que va criticar que la decisió sobre l'emplaçament definitiu del magatzem nuclear no s'hagi pres encara, i que amb aquest retard es 'corre el risc' que s'opti per Catalunya. 'Necessitem un pronunciament ferm, no només de la ciutadania, sinó per part del conjunt forces polítiques i aquest pronunciament no hi és', va lamentar el líder d'ICV. Herrera va emplaçat els candidats a oposar-se rotundament que el cementiri s'instal·li a Catalunya. 'Catalunya no pot tenir tots els residus radioactius de l'Estat', va sentenciar.

'Creiem que és important que en les properes seleccions es parli de futur, que significa que a Catalunya no podem tenir tots els residus radioactius de l'Estat', va assegurar el líder ecosocialista.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Asconer fletxa Ascó
16 d'agost de 2010, 00.43 h

#7 Exactament un alcalde convergent amb el suport de CIU, i en contra de tot un territori que cridava mentre ell presentava la candidatura: CATALUNYA DIU QUE NO!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Republicà fletxa Barcelona
15 d'agost de 2010, 18.24 h

#4 Doncs en aquest cas, si cap municipi de Catalunya haguès demanat el cementiri, Espanya no el podria posar a casa nostre per llei.

O sigui que si el cementiri s´acaba fent a Catalunya serà perque un alcalde convergent ho va demanar expresament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Enric fletxa Miravet
15 d'agost de 2010, 12.09 h

CIU Flix, ja fa dies, va treure un manifest a favor del cementiri. Els de "Volem viure a..." només parlen en boca de CIU i d'ENRESA, el més fotut és que diuen que represen el territori quan el territori està en contra de tot això


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
15 d'agost de 2010, 11.15 h


Primer Estat Català.ç

...o la cacona nuclear espanyola ens la menjarem tant si ho volem com si no.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
15 d'agost de 2010, 11.13 h

Primer Estat Català.

De que ens servirà saber i si es rebutja un tema sobre el que no hi tenim poder de decisió?
Les colònies no decideixen mai res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Josep fletxa Falset
15 d'agost de 2010, 10.35 h

#2 totalment d'acord amb tu, però voldria puntualitzar que aquests dies que s'ha parlat tant del que cobren els controladors i tothom ho hem trobat escandalós, també hauriem de estar tots al tanto del que es cobra a les centrals nuclears, i del malbaratament que fan algunes dels treballadors de la central, de la energia que els hi arriba a casa, ja que la tenen gratuita. Nosaltres que som d'aquestes terres aquesta historia ens la sabem molt bé. Potser d'aquesta manera tothom entendria perq... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Maria fletxa Móra d'Ebre
15 d'agost de 2010, 10.29 h

CIU ja es va vendre la terra amb el transvasament de l'Ebre i ara se la ha tornat a vendre amb el cementiri. Les plataformes "Volem viuere a...estan totes formades per gent de CIU que treballa a la nuclear i que defensen el cementiri. Defensant el seu lloc de treball, i els sous astronòmics que guanyen, intenten fotre la resta de la Ribera d'Ebre a la ruïna, sense cap possibilitat, i es permeten el luxe de dir que ho fan en nom de tots. Aquestes terres nostres necessitem la comprensió de Ca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
15 d'agost de 2010, 06.46 h

Herrera deu parlar per Ciu, Psc-psoe i PP perquè pel que fa ERC. ja va deixar clar des de el primer moment que no volia el cementeri nuclear a Catalunya. Apa trolls convergents que teniu que dir de l´alcalde i els regidors de Ciu a l´ajuntament d´Ascó que han estat els que han presentat la candidatura i són uns entusiastes del cementiri aquest?. Em pregunto que dirien els regionalistes de segona si l´alcalde i els regidors d´Ascó pro cementiri fossin d´ERC..Colla d´hipòcrites!!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.