directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 10:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

JxSí acorrala els comuns perquè acceptin un referèndum no acordat

La coalició independentista vota a favor d’intentar cercar el reconeixement previ del plebiscit a la comissió de Venècia

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Catalunya Sí que es Pot ha caigut a la pròpia trampa amb la proposta d’anar a la Comissió de Venècia a intentar aconseguir suports internacionals pel referèndum. Després d’una setmana mostrant-se alarmats per la possibilitat que els grups independentistes no donessin suport a la proposta –i deixant entreveure una voluntat d’erosionar el bloc sobiranista i deslegitimar un possible referèndum no acordat–, els comuns han vist com Junts pel Sí ha votat avui al Parlament a favor de la proposta. Així, CSQEP té ara un argument menys per no donar suport a la votació i no ha aconseguit deixar en evidència l’independentisme. 
© ACN - Rafa Garrido

Comparteix
   


Etiquetes
Aprovació amb els vots de JxSí i CSQEP, mentre que la CUP s'absté

Així, el Parlament insta el Govern a “posar en marxa les iniciatives oportunes per disposar de l'assessorament, el reconeixement i l'aval de la Comissió de Venècia pel que fa a les condicions que hauria de complir la convocatòria del referèndum per reunir els requisits establerts en el codi de bones pràctiques de la Comissió". Aquest punt de la moció presentada per CSQEP s'ha aprovat amb els vots a favor de JxSí i CSQEP. Els deu diputats de la CUP s'hi han abstingut mentre que PPC, PSC i C's hi han votat en contra.

La moció només aplica en el cas d'un referèndum acordat, segons Rovira (JxSí)

Amb tot, la portaveu del grup parlamentari de Junts pel Sí, Marta Rovira, ha aclarit que la necessitat de buscar el suport de la Comissió de Venècia només aplica si l’Estat espanyol acaba avenint-se a acordar el referèndum. En cas contrari, creu que Catalunya no es podria posar condicions inassumibles per la celebració d’una votació, cosa que també ha apuntat Benet Salellas (CUP), mentre que CSQEP ha mantingut l’ambigüitat en aquest sentit.

Les condicions de la Comissió de Venècia, difícils de complir en el cas d'un referèndum unilateral

El codi de bones pràctiques de la Comissió demana, per exemple, deixar un termini d'un any entre l'aprovació de la normativa que regula el referèndum i la data de celebració, i també que una constitució o “norma superior a la llei ordinària” ho empari. Unes condicions aparentment impossibles de complir si Catalunya tira pel dret amb el referèndum unilateral. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Josep Pagès i Canaleta deCardedeu TE UNA ESTACION DE TREN SIN MARQUESINAS NI BANCOS PARA SENTARCE UNA VERGONYA fletxa VALLA AQUESTA ES DELS QUE EN DIUEN " ELS COMUNS ".JUNQUERAS JUNTS PEL SI ¿ ENCARA PODEU PENSAR QUELS COMUNS SON AMICS O ENEMICS ? NO SON DE FIAR CON NO U SON ELS UNIONISTAS = EL NACIONALISME ESPANYOL QUE SON P.P. , P.S.O.E. = P.S.C.
18 de maig de 2017, 21.57 h

ELS COMUNS I UNIONISTAS , Sonel Mateix no ja cap diferencia tots estan dintra ELS FORT NACIONALISME ESPANYOL .. NO SONDE FIAR CAP DE ELS ,, SON TOTS UNS FATXES FEIXISTES FRANQUISTES


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Synera fletxa Barcelona
18 de maig de 2017, 20.10 h

NO CAL BUSCAR MÉS EXCUSES QUE JA SOM GRANDETS

CONVOCAR EL REFERÈNDUM NO SOLAMENT NO ESTÀ PROHIBIT PER LA LLEI, SINÓ QUE ÉS UNA OBLIGACIÓ DE L'ESTAT ESPANYOL

El dret a la lliure determinació, és de jus cogens, és a dir, un dret ben ancorat en la Carta de les Nacions Unides i en l’article 1 del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics. Aquest diu que els Estats promouran l'exercici del dret a l'autodeterminació i respectaran aquest dret d'acord amb les disposicions de la Ca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
18 de maig de 2017, 18.09 h



#5


ABANS DE RECORDAR RES A NINGÚ, MARIONETA PPALURDA ANALFABETA i FRANQUISTA, RECORDA TU LES PIFIADES PRÒPIES D'ANALFABET CRETÍ QUE HAS FET EN AQUESTES PÀGINES.

Com que sé que et costa molt recordar-les, et donaré un cop de mà, perdò, de peu:


Veiam, PPobre ignorant PPatós i PPedant, recordem alguna de les moltes BARBARITATS que has estat prou estúpid per escriure aquí:




En "LLUIS" (sense accent perquè és un A N A L F A B E T ) abans usaba de nick "bejota" però se n'ave... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
LLUIS fletxa bcn
18 de maig de 2017, 17.40 h

# 4:ET RECORDO QUE AL AL PAIS BASC ES VAN ABSTENIR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Finsals Collons fletxa London del camp
18 de maig de 2017, 17.30 h

Lluís, hauries d'escriure un llibre, espanya fa tems que no guanya un Nobel de les lletres! EL PODRIES TITULAR, "LA CONSTITUSIONG QUE VOTÁMO TÓO!", saps per què va plegar Suárez? Saps qui estava darrere de Tejero? Saps quin és el partit governant més corrupte d'EUROPA? Saps qui canvia la consti intocable, quan la Merkel agafa el tel. sense cap problema? Si ... Ja sé que no saps gaires coses tu, se't nota, llegeix, informat i deix de dir bajanades, carallot!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
LLUIS fletxa bcn
18 de maig de 2017, 16.58 h

Un miembro de la Comisión de Venecia desmonta el referéndum catalán.

El profesor de la UB Josep Maria Castellà avisa de que el consejo asesor europeo exige cumplir la ley estatal, amplios acuerdos políticos --incluida la oposición-- y neutralidad de las autoridades.

N.B. RECORDO QUE LA CONSTITUCIÓ FOU VOTADA MÉS DEL 90% A TOTES LES PROVINCIES DE CATALUNYA.
"LEX, DURA LEX, SED LEX".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ernest fletxa Castellvell
18 de maig de 2017, 16.44 h

Cap problema. La llei serà la llei de referendums espanyola, bastant antiga; una norma fonamental ho ampararà: la llei fundacional de la república catalana. Es compliran aquests i tots els requisits amb escreix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
18 de maig de 2017, 15.33 h

Hem de tenir en compte que el referèndum és només de ratificació de la voluntat d'un poble ja expressada reiteradament des de fa 5 anys i reiteradament negada per Madrid de forma il·legal, ja que la mateixa constitució espanyola consagra la prelació del dret internacional sobre el propi text constitucional.

La convenció de Montevideo de 1931 estableix que per existir com estat n'hi ha prou amb una DUI, i la justificació d'aquesta ve de TOTES les actuacions democràtiques prèvies, no ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.