directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Los Angeles Times assegura que l'ofec econòmic espanyol ens aboca a la independència

Oriol Pujol: 'No ens queda més remei que saltar el mur i treballar per la independència'

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Malgrat que la classe política catalana no hagi estat capaç d'agafar el testimoni de la històrica manifestació unitària independentista del 10J, els mitjans internacionals continuen retratant Catalunya com una nació abocada a la independència. És el cas del prestigiós rotatiu Los Angeles Times, que diumenge explicava als seus lectors l'escanyament econòmic que pateix el Principat a mans de l'Estat espanyol, i com aquesta situació aboca els catalans a la independència. El diari nordamericà entrevista Joan Puigcercós, qui s'encarrega d'explicar l'espoli fiscal que durant dècades ha patit el Principat. 'O continuem amb l'autonomisme tal com l'ha entès sempre el Govern espanyol', assegura Puigcercós, 'o treballem per l'Estat propi'. A més i malgrat la posició ambigua de CiU respecte l'Estat propi, almenys durant aquest reportatge Oriol Pujol s'alinea amb el líder d'ERC, i després de reconèixer que l'Estat no ens permetrà mai un règim fiscal propi, Pujol assegura que 'no ens queda més remei que saltar el mur i treballar per la independència'.
angeles times
Comparteix
   


Etiquetes
En un reportatge titulat 'Els problemes econòmics espanyols impulsen els separatistes catalans', el corresponsal Henry Chu explica al lector nordamericà que la crisi econòmica espanyola està carregant d'arguments econòmics als independentistes catalans, recollint els testimonis dels polítics Joan Puigcercós (ERC) i Oriol Pujol (CiU), a més de les opinions de la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, i del professor de Ciència Política a la UAB Joan Botella.

El líder republicà s'encarrega de recordar que durant anys les ajudes i els subsidis als territoris més pobres de l'Estat han estat pagats per Catalunya, ignorant les necessitats d'infraestructures i serveis públics que té el Principat. Això porta el corresponsal a reconèixer que les dificultats econòmiques actuals no fan més que reforçar el sentiment que els catalans 'estan forçats a pagar pels errors dels altres'. En aquest sentit, Chu recull que l'independentisme català fa anys que creix, basat en necessitats i interessos propis, a més de la llengua i la cultura autòctones, i assegura que les mesures d'austeritat de Madrid es van convertint 'més i més' en arguments econòmics a favor de la independència.

En aquest sentit, l'article recull un estudi que reconeix que el dèficit fiscal català el 2007 era de 9 bilions de dòlars, uns diners espoliats al Principat que, segons el corresponsal, serveixen perquè els escolars d'Extremadura disposin de més ordinadors per aula que els estudiants catalans. De la mateixa manera, Henry Chu es fa ressò de la discriminació històrica en infraestructures que ha patit el Principat, així com de la històrica manifestació independentista del 10 de juliol.

Per Chu, les eleccions al Parlament d'aquest any només enduriran el discurs 'anti-Madrid'. En aquest sentit, recull el testimoni d'Oriol Pujol, qui reflexiona: 'És l'hora d'estrenyer-nos els cinturons, però alguns ho hem de fer més que d'altres. Per què? Perquè hem estat pagant a la resta d'Espanya més que els altres'.

En aquestes circumstàncies, assegura el corresponsal de Los Angeles Times, s'està convencent de la independència a catalans 'nouvinguts d'Andalusia o Aragó' a través d'arguments econòmics i no identitaris.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
josep fletxa barcelona
21 d'agost de 2010, 19.32 h

El L.A. Times és de Califòrnia, i cal recordar que Califòrnia també era una colònia espanyola. I ara ja no.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
josep fletxa barcelona
21 d'agost de 2010, 19.30 h

El L.A. Times diu que... No 'assegura'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Som i serem! fletxa Tordera
19 d'agost de 2010, 16.39 h

#16 De quin vot em parles? a CiU no els he votat mai; a ERC fa 5 anys que no els voto; i als del PSC i ICV no els voto ni en pintura. I com no sigui de l`esclavitut espanyola, no sé pas de quina esclavitut em parles. I al partit que jo voti, ningú en ha de fer res, no penso dir a qui voto; tot i que tinc molt clar que sempre votaré a algun partit independentista i/o catalanista. Particularment m`agrada molt la CUP, tot i que malauradament no es presentin a les eleccions nacionals catalanes... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
pasbort fletxa Vila-real
19 d'agost de 2010, 10.08 h

Mira SOM I SEREM.- Vos no....vau bordar segurament la vegada anterior quan vas dipositar el teu VOT que ens va dur a la continuació de l´ESCLAVITUT?...ho vas fer a la "chita callando OI?"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Som i serem! fletxa Tordera
18 d'agost de 2010, 05.07 h

Home, jo crec que ja era hora de que els anglo-americans s`en donguin compte de que aquí hi ha una lluita aferrissada per l`independència de la nostra terra. M`alegro també que s`hagin donat compte de que l`estat espanyol es un estat imperialista, i que no sap fer un altre cosa que trepitjar i ofegar les poques col.lonies que els hi queden. Sempre es important que a qualsevol premsa estrangera sápiguen el mal que ens ha fet, i ens está fent el maleit estat Ejpañol. Per cert, qui es aques... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
18 d'agost de 2010, 02.51 h

#13 No cridis al mal temps....


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
17 d'agost de 2010, 15.37 h

On és ara el funcionari ecspanyol,l'hispanoneanderthal acomplexat, semianalfabet,amargat i amic de les romaneses del raval,l'ínclit xavierbcn,que treu articles dels EEUU per defendre la teoria d'hispanomàtrix?deu estar llegint els anuncis de relax....


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Roger fletxa Penedès
17 d'agost de 2010, 15.19 h

A veure quan els podrem donar la raó. Els independentistes actualment hem de convèncer encara molts catalans més que el nostre futur serà brillant amb un estat propi, i veig que molt pocs ens esforcem a convèncer els veïns de la nostra escala. Tenim molta feina per fer encara!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Raimon Català fletxa Vilafranca
17 d'agost de 2010, 13.34 h

Espanya=Escanya
Adéu Escanya!!*!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Raimon Català fletxa Vilafranca
17 d'agost de 2010, 13.22 h

#9 Aquest no és de CIU, és un feixista infiltrat per posar brega.
Independència ja, o ruïna per sempre!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.