directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas defuig la polèmica sobre l'independentisme de CiU

Pregunta a Camacho si el seu partit donaria suport a un concert econòmic català

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Artur Mas ha defugit de pronunciar-se sobre la polèmica que ara mateix hi ha a les files de CiU arran de les proclames contradictòries a favor i en contra de la independència de diversos alts càrrecs de la formació. Per contra, el president de la federació ha instat aquest dilluns la presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, a dir clarament si el seu partit donaria suport a un concert econòmic català, com fan a Euskadi, després que aquesta alertés d'un nou tripartit format per CiU, Solidaritat Catalana i Reagrupament. En declaracions als mitjans durant la seva visita a les festes de Gràcia, Mas ha titllat les acusacions d'independentisme de la líder popular d''ocurrències'. 'Nosaltres seguirem el nostre camí, li agradi a Camacho o al PPC o no li agradi, i el més probable és que no li agradi', ha augurat.
artur mas
Comparteix
   


Etiquetes
Després que Camacho advertís aquest dilluns del perill d'un nou tripartit a Catalunya format per CiU, Reagrupament i Solidaritat Catalana, Mas ha contraatacat i ha preguntat a Camacho si el seu partit està d'acord amb el concert econòmic per a Catalunya. 'El que no faré és contestar les ocurrències de cada dia de tothom', ha assegurat, en referència a les diverses veus que insten la federació nacionalista a posicionar-se de manera clara sobre la independència.

El líder convergent li ha recordat a la presidenta popular l'aposta de CiU per a la propera legislatura: el concert econòmic. 'Nosaltres seguirem el nostre camí, li agradi a Camacho o al PPC o no li agradi, i el més probable és que no li agradi', ha pronosticat.

Mas ha reiterat la seva aposta pel dret a decidir sobre aquelles qüestions on hi hagi el suport d'una majoria de catalans, com és el cas del concert econòmic. En concret, el president de CiU ha parlat d'un pacte fiscal amb l'estat, a l'estil del que tenen Euskadi i Navarra, evitant parlar d'independència. De fet, Mas ha assegurat que aquests territoris estan administrant millor la crisi precisament perquè gaudeixen d'aquest tracte diferenciat.

El candidat de CiU a la Generalitat ha augurat que tots els partits 'aniran contra CiU' a partir d'ara perquè és qui pot portar el canvi a Catalunya. Ha opinat que el PP 'farà pinça amb el tripartit' per criticar la federació contínuament, i ha deixat clar que no pensar caure en provocacions.

Consell de Garanties Estatutàries

Sobre la proposta d'ICV d'un pacte perquè els dictàmens del Consell de Garanties Estatutàries que tinguin a veure amb el títol de drets siguin vinculants, Mas ha considerat un 'error' plantejar que es recuperi 'allò que a cada partit se li acudeixi'. 'S'ha de fer un plantejament global i dir què és el que es pot recuperar de l'Estatut, sabent que hi ha parts irrecuperables i que l'Estatut ha quedat superat per la sentència', ha opinat.

En aquest punt, ha demanat al PSC que no faci veure que es pot recuperar 'tot allò que el TC s'ha carregat'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Quim fletxa PPCC.
18 d'agost de 2010, 01.15 h

#16
Com a mínim tens clar que només hem de votar partits que es declarin obertament i sense embuts independentistes. En que Ciu va ser mai una bona opció discrepo i crec que els 23 inútils anys en que varen governar van estar una gran pèrdua de temps excepte per alguns espavilats de la seva orbita que van fer l´agost i que frisen per tornar a fer-lo. Vosaltres mateixos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
17 d'agost de 2010, 22.14 h

Ara l'unica opció que tenim es votar als partits independentistes, el que ens cal es tenir estat, després ja farem. Facil no hi ha res pero en tenim ganes, capacitat, diners i tot el que ens cal per ser una gran nació. CIU va ser l'opció en un moment historic ja passat i amb un lider, en Jordi Pujol; ara no es ni de lluny una opcio i en Mas no fa mes que demagogia barata per la colla de persones amb por de donar el pas tot i que estiguin dessitjant fer-ho. No se com ningu es pot creure t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
17 d'agost de 2010, 21.22 h

Als partits unionistes els hi fa molta por, que els catalans vulguem la Llibertat i votem a un partit que també ho vulgui.

La independència no es demana a Espanya, es proclama al Parlament i a l'endemà li dius a Espanya bon vent!

"Els enemics de Catalunya sempre han estat enemics de la llibertat" (Lluís Companys)

Visca la Democràcia!
Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Quim fletxa PPCC.
17 d'agost de 2010, 20.24 h

#11
Aplicat el conte.El que tu fas si que és demagògia a l´estil cope i d´altres. Que estiguis emprenyat del que es diu de Ciu no vol dir que no sigui veritat. Us agradi o no als convergents i unionistes aquesta coalició de regionalistes de segona són part del bloc constitucionalista espanyolero del atado i bien atado i si tu vols la independència perquè no li vas a explicar al mas o al duran que t´ho deixaran molt clar?. De veritat et penses que algú es creurà que l´ estratègia d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Joguinejaire fletxa Sabadell
17 d'agost de 2010, 20.11 h

#11 , no va ser el Mas qui, juntament amb el Zapatero, es va carregar entre moltes altres coses l'Agència Tributària de Catalunya, en una reunió a la Moncloa?

Ara resulta que no es pot tenir la independència sense l'ACC, i doncs, què hi farà el Mas?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Català fletxa Olot
17 d'agost de 2010, 19.21 h

11, jo vaig votar CiU fins al 2003, però quan vaig veure que Esquerra s'anava consolidant, degut a l'ambigüitat de CiU, vaig començar a votar els republicans. Ara, i degut a què no vull investir membres del PSC-PSOE Presidents ni vull que el meu partit rebutji ILP contra la convocatòria d'una consulta popular per la independència, votaré Reagrupament-Solidaritat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Ricard fletxa Sabadell
17 d'agost de 2010, 18.49 h

Jo soc votant de ciu, i jo vull la independencia, i nomes veig que bordeu crits a l'independencia i contra ciu, de moment som els unics que defensem. Catalunya desde fa mes de 30 anys, aqui estem i mentres ciu ha estat al poder catalunya us agradi o no, ha anat be, ara despotriqueu perque voleu l'independencia, que tots volem, no us enganyeu pero ecatalunya encara no esta preparada, aixo es una cursa de fons, necesitem primer altres coses, no tenim infraestructures ni diners, no tenim ni hisen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Sergi fletxa Sitges
17 d'agost de 2010, 16.07 h

Adeu Espanya= (Adeu CiU - Adeu ERC) .Per fer política sense COLLONS


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
17 d'agost de 2010, 12.43 h

El camí que cal agafar i sense cap mena mes de dilació es el de EXPULSAR de tot arreu de la nació als UNIONISTES SOCIATES i CONVERGENTS amb Espanya.
Podem fer-ho possible les properes eleccions. NI un sol vot al Mas ni al Montilla. VOT MAJORITARI per a formacions independentistes. EXPULSEM de Catalunya als unionistes amb Espanya d'una vegada..!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Josep Ramon fletxa Vilanova i la Geltrú
17 d'agost de 2010, 12.29 h

Després del 10-J, el Sr. Oriol Pujor, calent per tot el que havia vist i escoltat a la gran manifestació sobiranista ,va dir,, en declaracions recollides per TV3, que el missatge era ben clar i que s´havia d´anar clarament pel dret a decidir. Jo també hi era a la manifestació i no vaig escoltar cap clam demanant el concert econòmic i molt menys l´Estatut. Tothom qui era allà i suposo que també tota la Direcció de Convergència i totos els seus militant i simpatitzants van veurei se... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.