directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Legitimats per fotre el camp

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

El Síndic de Greuges ha publicat un informe molt aclaridor i recomanable, sota el títol Retrocessos en matèria de drets humans: llibertat d'expressió dels càrrecs electes i separació de poders al Regne d'Espanya, que es presentarà públicament la setmana vinent, on conclou que "es detecten regressions democràtiques que afecten els drets i les llibertats fonamentals reconeguts tant en el marc jurídic estatal com internacional, i que tenen una incidència especial a Catalunya". Resulta difícil d'entendre que aquest rodolar dels nostres veïns cap a l'abisme de la destrucció de la democràcia no faci córrer ni una sola gota de tinta més enllà del Principat. A nosaltres, però, rai, que ens legitima per trencar d'una vegada amb el govern injust de la metròpoli. I amb el que quedi ja s'ho faran. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
APOCALIPSI. El PSOE, bastió fonamental del Règim del 78, pot entrar, ara sí, després de mesos de tensió congelada, en un compte enrere cap a la seva autodestrucció. Sigui qui sigui que es faci amb la secretaria general, el futur a venir serà catastròfic. Només caldrà contrastar finalment si l'explosió es produeix cap a dins o cap a enfora. Si guanya l'ex-secretari general defenestrat Pedro Sánchez, el partit entrarà en una paràlisi total, amb pràcticament tots els diputats al Congreso en contra i gairebé totes les direccions regionals copades per partidaris de la líder del socialisme andalús; si guanya Susana Díaz, potser amb més cohesió interna, tot apunta a un autèntic enfonsament electoral a la primera oportunitat que es concreti: només la prefereixen un de cada quatre votants socialistes i serà inequívocament identificada com la responsable de fer president Rajoy. Nosaltres ja no ho veurem.

CALENDARI. Poc a poc es va perfilant el detall exacte del cronograma previst des de l'aprovació del full de ruta definitiu al Parlament, la tardor passada, quan el president Puigdemont va superar la moció de censura que va estar a punt d'endur-se el procés a l'altre barri. Ahir vàrem viure intensament el darrer gran acte del Pacte Nacional pel Referèndum. Demà passat el president acudirà a Madrid per fer la darrera oferta de pacte. En les properes setmanes arribarà l'anunci de la pregunta i la data, fet amb el qual entrarem en precampanya al llarg de l'estiu. Per la Diada viurem l'aprovació de la Llei de Transitorietat i la convocatòria simultània del Referèndum amb 1,5 milions de catalans voltant el Parlament. Aquell divendres començarà la campanya i votarem l'1 d'octubre. Aquella nit serà històrica de veritat. I si no és això, aquest timing exacte, s'assemblarà molt.

CONFERÈNCIA. No contents amb impedir la cessió d'un espai al Senat, els grups dels grans partits espanyols al consistori madrileny han criticat agrament l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, per cedir un espai municipal per a la conferència que Puigdemont, Junqueras i Romeva oferiran a Madrid el proper dilluns amb  l'objectiu de fer avinent al govern espanyol la darrera oferta de pacte en relació al referèndum. La manca de respecte a la figura institucional del president de Catalunya, al Govern del país i al seu Parlament és de traca, fins al punt que es considera la mera expressió dels seus punts de vista com a un fet censurable. Certament, el nivell de degradació al qual està arribant el Règim del 78 és inaudit a Europa. El jurista Josep Costa presentava dilluns la seva obra "Secessió o Secessió" defensant la independència de Catalunya com una "causa justa". Fets com el boicot de Madrid ho així ho avalen.

DIFAMACIÓ. Estrella agra en declivi progressiu als mitjans (que sempre aprofita de pas per degradar amb la seva conducta), Gemma Galdón necessitava un "subidón" de protagonisme i ha optat per insultar (gairebé) tothom d'una sola tacada. La mecànica insult indiscriminat / resposta lògica dels ofesos / victimització de l'agressor és de manual d'agitació. Una persona d'una trajectòria particular dubtosa, amb un patrimoni personal tan considerable, potser resultat de negocis poc clars, salpebrat de conflictes d'interessos, suplantacions institucionals i contractacions a dit de les administracions amigues, es permet el luxe d'insultar el Govern del país en ple, sense matisos ni aportar una sola prova. I, francament, que voleu que us digui, la difamació genèrica, sense assenyalar els culpables, constitueix una altra forma de tapar la veritable corrupció. Que no sigui que els milers d'euros en compte corrent de la senyora Galdón no tinguin un origen del tot justificable.

FUNCIONARIS. Alguns vàrem acabar ben farts. Abans del 9-N molts funcionaris van expressar públicament la seva voluntat de contribuir a fer realitat un referèndum vinculant fossin quines fossin les conseqüències personals que els comportés. Ara, es repeteix la història: el comunaire Jaume Asens ja ha advertit que el seu partit, la Nova ICV, no donarà suport a un Referèndum si posa en perill els funcionaris. Cal tornar-ho a explicar una altra vegada: la Llei de Transitorietat Jurídica ha de donar cobertura legal a la celebració del Referèndum. A tothom. I això vol dir que ha d'actuar, si cal, amb coerció, contra tot aquell que pretengui impedir-lo. Estaria bé que, a més, el Govern comptés amb tots aquells funcionaris, com ara un servidor, que tornem a estar disposats a jugar-nos-la per la llibertat. Prou de fer-nos servir d'excusa, si us plau: la legalitat catalana, la del Parlament sobirà en l'exercici de l'autodeterminació, ens protegirà a tots.

INTERVENCIÓ. Si les d'ensenyament eren de les poques competències que li quedaven a la gestoria autonòmica catalana, ara el govern espanyol pitja l'accelerador per a escombrar-les. I és que, com va dir aquell, cal espanyolitzar els nens catalans. La nova croada contra el contingut en història dels llibres de text a Catalunya és de les que fan envermellir. La ignorància que destil·la l'informe del desconegut sindicat que serveix de fonament a la campanya fa autèntica vergonya aliena. El fragment més delirant és aquell on es critica d'adoctrinador un text que explica perfectament com funcionaven les institucions catalanes medievals i modernes no pas perquè ho faci malament, sinó perquè no censura la manera com ho feien. Tot plegat, mentre utilitza conceptes com el d'exèrcit de l'estat o constitució espanyola referits a aquell temps. De veritat que tanta imbecil·litat concentrada és molt difícil d'assolir. És impossible que aquest document l'hagin redactat professionals de l'ensenyament.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
Synera fletxa Barcelona
21 de maig de 2017, 12.39 h

CONVOCAR EL REFERÈNDUM NO SOLAMENT NO ESTÀ PROHIBIT PER LA LLEI, SINÓ QUE ÉS UNA OBLIGACIÓ DE L'ESTAT ESPANYOL

El dret a la lliure determinació, és de ius cogens, és a dir, és a dir, està recollit al nivell més alt de les lleis internacionals que han de ser obeïdes sempre.

Aquest dret està ben ancorat a la Carta de les Nacions Unides i en l’article 1 del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics que diu que els Estats promouran l'exercici del dret a l'autodeterminació... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
APAÑAMELAPELA fletxa Republica Catalana II*II
20 de maig de 2017, 20.04 h

#16




LLUISA, LA CAGARRINA ES-PATRANYOLA



TESLA, el primer fabricant de cotxes electrics de EE.UU. ha triat Barcelona, capital
de Catalunya, per instalar la fabrica de bateries de la seva marca per Europa.
Lluisa les cagarrines mentals que pateixes, t'estan afectant el cervell.
Catalunya es l'estat que ha rebut mes inversio d'empreses durant el que portem del
2017.
So follaburros mentidera, que no t'enteras.




ES-PATRANYA, EN VIES D'EXTINCIO 2017




.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
20 de maig de 2017, 18.59 h

Espanya és el tercer estat de la UE on més s'ha encarit l'electricitat des del 2007.

La gestió del sector energètic ha estat els últims anys a Espanya envoltat per la polèmica. La discutida liberalització, el poder de les grans empreses, les portes giratòries dels dirigents polítics cap als seus consells d'administració. ets,.. Amb raó o sense, les xifres canten i sabem que, en plena crisi i quan la ciutadania ho passava pitjor, el cost de l'electricitat a espanya ha crescut un 63,1... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
bond, james bond fletxa stirred not shaken
20 de maig de 2017, 17.45 h

#16 cagarret


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
LLUIS fletxa bcn
20 de maig de 2017, 16.31 h

La Cámara de EEUU en España augura deslocalizaciones masivas con la independencia de Cataluña.
«Hay una preocupación muy grande en los inversores extranjeros. A nadie le interesa invertir en un mercado que se va a reducir y que tiene un futuro incierto», advierte el presidente de la entidad Jaime Malet .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
20 de maig de 2017, 16.00 h

L'ONU torna a exigir a Espanya que atengui urgentment les víctimes del franquisme.

El relator especial de les Nacions Unides destaca la importància de donar prioritat a les exhumacions i reconsiderar el Valle de los Caídos.
El relator especial per a la promoció de la veritat, la justícia, la reparació i les garanties de no repetició de l'ONU, Pablo de Greiff, ha insistit un cop més en la necessitat que el Govern espanyol atengui "de manera urgent" les exigències de les víctimes del f... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
joddi Barcelona fletxa Barcelona
20 de maig de 2017, 13.54 h

#5


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
joddi Barcelona fletxa Barcelona
20 de maig de 2017, 13.51 h

#1 Tu fas que és complexi la dita de que "DE FORA VINDRAN I DE CASA ENS TRAURAN". dons tens molta cara i prepotència sense tenir la raó. Nosaltres estem en el nostre país, a casa nostra, tenim una cultura pròpia i una manera de fer diferent a la espanyola. Cultura que és considerada com més homologable a l'europea. I tu vens a donar-nos lliçons de com tenim que actuar i comportar?. Vinga va, que et bombin.

Tu, els aragonesos, el de Vic, el Bejota i uns quants arreplegats més, que te... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
APAÑAMELAPELA fletxa Republica Catalana II*II
20 de maig de 2017, 12.10 h

#5



ARAGONESE-SS, LA COPROFILIA ET MENJA EL CERVELL


Els britanics la van encertar quan us van batejar com a "FOLLABURROS" i tu
tens sobresalient i Diploma d'Or.
D'Ave espanyol, res de res, es "AVE-ACS",
El tito Floren es el que es menja els beneficis, es-ppatraññña nomes es menja
la miseria pels seus follaburros ciutadans.
Es l'efecte d'adoctrinament de la rojiguarra:" Sindrom d'Stockolm"
En castelldre:"Amo a mi opresor".




BYE BYE 5PA1N

FUC OFF







ES-PATRAÑÑÑA = TITANIC 2017
... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
APAÑAMELAPELA fletxa Republica Catalana II*II
20 de maig de 2017, 11.54 h

#1



JACOBA,aixo es com el "juan palomo" surt l' Aragonese-ss en #3 y "yo me lo guiso y
yo me lo como".
Esteu en quiebra economica, debeu el 110% del PIB,sou quatre rates franquistes i
sense imaginacio, repetint tot el dia les mateixes mentides.
Quan siguem independents, vindreu ajupits i remenant la cua com els refugiats per
tenir un futur millor.
La pasta la guanya el florentino i els quatre eunucs del PP, els follaburros restants a
pasar gana, no hi ha pitjor cec, quebel que ni hi vol veur... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.