directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 04:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La Defensora del Pueblo espanyola vol acabar ara amb el català a la nova Llei d'Acollida

La consellera Capdevila recorda que aprendre la llengua facilita la integració · Per Huguet el recurs d'inconstitucionalitat és 'falangista'

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha defensat aquest dimarts la Llei d’acollida, recorreguda al Tribunal Constitucional espanyol pel 'Defensor del Pueblo', perquè és pionera al sud d’Europa i va ser avalada per unanimitat pel Consell de Garanties Estatutàries. A més, el punt recorregut, que estableix el català com a llengua vehicular de la formació dels nouvinguts, és important per a Capdevila, ja que el català facilita la integració. Segons ella, està demostrat que quan es comença per aprendre el castellà no sempre s’acaba coneixent el català i, en canvi, tothom que comença aprenent català acaba coneixent les dues llengües. El conseller Huguet també ha sortit a la defensa de la flamant llei catalana, i ha titllat de 'falangista' el recurs presentat per la nova Defensora del Pueblo, María Luisa Cava de Llano.
En un comunicat, la Conselleria assegura que l’aprenentatge de la llengua és un factor d’integració important, perquè augmenta la seva autonomia i facilita l’establiment de relacions socials i de participació.

El departament considera que la llei, aprovada a l’abril al Parlament per tots els grups excepte PP i C’s, promou la cohesió social i la igualtat d’oportunitats, ja que, a més de la llengua, s’estableix la formació en matèries com el mercat de treball i la seva legislació.

Per Huguet el recurs espanyol és 'falangista'

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, s'ha afegit a les crítiques i ha titllat de 'falangista' la decisió de la Defensora del Pueblo, María Luisa Cava de Llano, de presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei. 'A partir del moment que el Constitucional diu que el català no pot ser preferent, la Defensora del Poble li ha faltat temps per recorre al Constitucional una llei de cohesió social per aconseguir que la immigració s'integri en català', ha criticat Huguet, acusant Cava de Llano de voler 'trencar' ara la cohesió social 'des del seu pensament falangista'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
Som i serem! fletxa Tordera
19 d'agost de 2010, 00.38 h

#19 Jo crec que en Julià te una mica de raó. Que consti que jo no sóc racista ni xenòfob, (tinc amics romanesos i magrebís) pèro que hi ha un excés d`inmigració a Catalunya es mes que evident. I com que fins ara l`integració dels inmigrants ha sigut molt mediocre (amb algunes bones excepcions), bé que podria ser un pla (o conspiració) de Zapatero & Company per diluir-nos encara més... Vaja, el que es diu "llençar aigua al ví". I amb la crisi galopant que tenim a sobre, tot aixó v... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
euro fletxa Republica de Catalunya
18 d'agost de 2010, 22.35 h

Aquets del psoe, son els qué van pactar amb mas i ciu l'estatutet de Catalunya.
La SOCIOVERGÈNCIAINICIATA, son els qué van enganyar al poble dien que votessin qué SÍ al estatutet del TRIO DE LA MONCLOA.

http://www.elmundo.es/elmundo/2006/01/23/espana/1138025095.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
gironina fletxa Girona
18 d'agost de 2010, 18.13 h

Tens tota la raó, Despertaferro, penso que a mida que aquestes mentalitats feixistes es van destapant, es va veient quina classe de persones hi ha al darrere..


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Julià fletxa Catalunya
18 d'agost de 2010, 15.56 h

La immigració sempre ha estat la manera que ha utilitzat l'estat español per colonotzar-nos -a més de les armes-Ara en temps de pau és la millor estratègia. Omplir Catalunya de sudamericans i musulmans per rebentar l'estat del benestar català i la nostra identitat. PERÒ que ningú mai no oblidi que els que han obert la porta a aquesta tragèdia han estat les ESQUEWRRES espaqñoles i catalanes amb la regularització de milions de persones que mai no se sentiran catalans, sinó españols. ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
18 d'agost de 2010, 15.21 h

Perqué no ens haurien de putejar si fent-ho, va ERC i els hi regala la Generalitat i totes les institucions politiques de Catalunya que en te ocasió?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
18 d'agost de 2010, 13.41 h

#12 Tota la rao, si senyor, i entre tant els catalans fent diplomacia i esperant no se el que.
Ja podriem tenir una mnica mes d'orgull i d'iniciativa, ens trapitjen i ens insulten a diari i tots callats i acceptan un grapat de politics pro-españa, Quin fastic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Quim fletxa PPCC.
18 d'agost de 2010, 09.36 h

#15
Aquesta senyora és del mateix partit que un tal zapatero que amb un tal mas van estar els primers a carregar-se l´estatut tot clavant-li la primera punyalada per l´esquena quan un va dir allò de aprovaré el estatuto que salga del parlament de Catalunya i l´altre jurava que ell i Ciu havien de ser la garantia d´un estatut no de mínims i que abans d´acceptar un estatut retallat era millor retira-lo. A veure si al fina els socis estratègics del montilla són els regionalistes de seg... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
18 d'agost de 2010, 07.25 h

Aquesta Sra., al igual que el seu antecessor en el càrrec, és del mateix partit que un tal José Montilla Aguilera, sòci estratégic d'ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Som i serem! fletxa Tordera
18 d'agost de 2010, 04.30 h

Aquesta "senyora" (segurament descendent d`algún general franquista), no sé que coi hi fot fent el fals paperet de "Defensora del pueblo"! S`hauria d`auto-anomenar "Defensora de la unidad de Ejpaña, por la gracia de dios". Amén. Cagun la mare que la va parir, quina mala pécora!
MORT AL FEIXISME ESPANYOL!! PROU DE FALSA DEMOCRÀCIA!!! iNDEPENDÈNCIA!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
17 d'agost de 2010, 23.44 h

Aquesta senyora és la Defensora del Poble espanyol; però no del Poble català. O sigui: tot normal; i no ens queixem, que la culpa és nostra per no esser capaços d'independitzar-nos dels espanyols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.