directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 13:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Una Catalunya independent podria “ressuscitar” una UE que està "patint"

Segons l’expert nord-americà Arthur Brooks, president de l’Institut d’Empresa Americà (AEI) que assegura a l’ACN que el moviment independentista català “no és populista”

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El president de l’Institut d’Empresa Americà (American Enterprise Institute, AEI), Arthur Brooks, ha assegurat en una entrevista amb l’ACN que una Catalunya independent a la Unió Europea “podria, d’una manera estranya i paradoxal, tenir un benefici més gran del que Europa pot imaginar”. El reconegut científic nord-americà considera que Catalunya, amb la seva cultura empresarial, es podria convertir “en un exemple” per altres països i ajudar a “ressuscitar” una Europa que està “patint”. Brooks, expert en populismes, també ha manifestat que “el moviment independentista català no és populista”, sinó “tot el contrari”.

Comparteix
   


Etiquetes
El president del think tank conservador Institut d'Empresa Americà i reconegut investigador en ciències socials ha explicat en l’entrevista que el moviment independentista català “no és populista” perquè “el populisme és un intent del poble de treure el poder dels líders”. “No és el que està passant a Catalunya”, ha dit, recordant que els mandataris catalans “estan a favor de la independència”, en línia amb els moviments que es manifesten al carrer. Segons Brooks, avui dia “molta gent” descriu com a populista “allò que no els agrada”.
 
Tot i que Brooks prefereix no posicionar-se sobre la política interna catalana i espanyola, l’expert veu potencials efectes positius per a Europa amb una Catalunya independent. El president de l’Institut d’Empresa americà ha dit que “si Catalunya és independent i es veu com a exemple de lliure empresa, de comerç i de capacitat empresarial, podria de fet tenir un efecte ressuscitant per tot Europa, podria ser un exemple per a un continent que està patint”. “Una Catalunya lliure podria, d’una manera estranya i paradoxal, tenir un benefici més gran del que Europa pot imaginar”, ha afegit.
 
Preguntat sobre com es veu des dels Estats Units el procés d’independència, Brooks ha assegurat que “els americans no s’interessen massa per la política exterior” però “tenen simpatia cap als moviments independentistes perquè l’autodeterminació és un valor fonamental”.
 
Brooks va ser a Barcelona dimecres convidat pel Consell Català de Diplomàcia Pública (DIPLOCAT) per fer una conferència al CCCB sobre ‘El populisme i la dignitat humana’. L’acte va comptar amb la participació de l’exconseller d’Economia, Andreu Mas-Colell i el secretari general de Diplocat, Albert Royo.
 
Tot i que l’expert està d’acord amb la visió negativa de populisme, creu que es podria aprofitar “per recuperar la dignitat humana” i “la solidaritat amb aquells que estan socialment més desprotegits”. El camp principal d’investigació de Brooks és la connexió entre cultura, política i economia. És autor de diversos llibres, un dels quals, ‘The Road to Freedom: How to win the fight for free enterprise’ forma part del llistat d’èxits de vendes del ‘New York Times’.
 
El president de l’Institut d’Empresa americà és no només un científic de les ciències socials, sinó també músic. Va venir a Barcelona fa 25 anys per tocar en una orquestra de la ciutat i es va acabar casant amb una catalana. Des de llavors, visita Barcelona com a mínim una vegada a l’any. Brooks confessa que la capital catalana és ‘la seva ciutat preferida al món’.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
mare meva fletxa com esta el pati
22 de maig de 2017, 18.49 h

#22 cagarret


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS AKA COMO SUPERCAT DE FIGUERAS-GERONA: Tus palabras resuenen en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
21 de maig de 2017, 18.59 h

TRAS DEMOSTRAR FEHACIENTEMENTE LAS MENTIRAS SOBRE LAS CITAS DE GANDHI,FALSOS DICTAMENES, FALSOS DERECHOS DE AUTO DETERMINACION,ETC . . AHORA DESTROZO OTRA MENTIRA SEPARATISTA DEL NAZI SYNERA.

LA UNESCO RECONOCIO OFICIALMENTE EN 2013 A LA CIUDAD DE LEON COMO LA CUNA DEL PARLAMENTARISMO.

Y CONOCEREIS LA VERDAD. Y LA VERDAD OS HARA LIBRES.

http://www.unesco.org/new/es/communication-and-information/flagship-project-activities/memory-of-the-world/register/full-list-of-registered-heritage/register... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
21 de maig de 2017, 13.29 h



#13


Albertet:


Ningú no pot negar que Arthur C. Brooks és de dretes, però ja voldríem que les dretes esPPanyoles fossin com ell.



El concepte de "conservadurisme compassiu" que va popularitzar amb el seu llibre "Who Really Cares" , què preocupa realment, o la seva preocupació pels índexs de "felicitat nacional bruta", l'allunyen molt de la DRETA SALVATGE CASTELLANA, de caire innegablement franquista i doncs FEIXISTA, i el fan més proper a una dreta civilitzada com la catalana de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Fd'A. fletxa Calders
21 de maig de 2017, 13.04 h

#13 Albertet, tu dius això per què et toca el voraviu el què diu ell, però té més raó que un sant! La independència de Catalunya, 1) Seria una confirmació de que a Europa pot guanyar la demodràcia (cosa que en aquests moments està questionada) 2) Que les oligarquies poden ser superades sense extremismes però amb la voluntat d'un poble unit. Et sembla poc ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
21 de maig de 2017, 10.52 h

CAL ENDREÇAR EUROPA, PER DEIXAR DE SUBVENCIONAR ELS TERRATINENTS ANDALUSOS AMB MILIONS, CONCEDIR CRÈDITS A "CASTOR", CONSIDERANT QUE EL "REINO" D'ESPANYA HI HA DEMOCRÀCIA, (equivocada analisi) DESGAVELLS MÚLTIPLES L'APORTACIÓ CATALANA, SERÀ MOLT ÚTIL AMB LA PRAXI DE MÉS DE 3 SEGLES COLONITZATS. LA EUROPA DEMOCRÀTICA DE LES NACIONS,


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Josep Pagès i Canaleta deCardedeu TE UNA ESTACION DE TREN SIN MARQUESINAS NI BANCOS PARA SENTARCE UNA VERGONYA fletxa VALLA AQUESTA ES DELS QUE EN DIUEN " ELS COMUNS ".JUNQUERAS JUNTS PEL SI ¿ ENCARA PODEU PENSAR QUELS COMUNS SON AMICS O ENEMICS ? NO SON DE FIAR CON NO U SON ELS UNIONISTAS = EL NACIONALISME ESPANYOL QUE SON P.P. , P.S.O.E. = P.S.C.
21 de maig de 2017, 04.56 h

UNA SUPOSADA CATALUNYA INDEPENDENT ,, Si a de RESSUSCITAR o Salva algu SA DE Ressuscitar a ella mateixa que Esta ben Enfonsada Economicamente per Culpa de MADRID ......ESPANYA ENS ROBA . Es Veritat PeroMentres ESPANYA EN ROBA Desde Catalunya ResultaTENIEN Altres Politics LLadres i Corruptes que tambe ban ROBA A CATALUNYA tot lo que ban poguer MENTRES EL CONSELLER DE ECONOMIA SR ARTUR MAS ,,,,Resulta no se a donaba de res segons el diu he ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
20 de maig de 2017, 21.48 h

#3

No nos jode nada, pequeñin. TENEMOS VERGUENZA AJENA DE GOBIERNOS Y EMPRESARIOS TAN SUCIOS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
bond, james bond fletxa stirred not shaken
20 de maig de 2017, 17.22 h

#15 el mercat es global i ets poc normal


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
LLUIS fletxa bcn
20 de maig de 2017, 16.27 h

La Cámara de EEUU en España augura deslocalizaciones masivas con la independencia de Cataluña.
«Hay una preocupación muy grande en los inversores extranjeros. A nadie le interesa invertir en un mercado que se va a reducir y que tiene un futuro incierto», advierte el presidente de la entidad Jaime Malet .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
20 de maig de 2017, 16.11 h

#3

Puaffff......VAYA MIERDA DE EMPRESARIO. Florentino Perez........

Conchabado con toda la mierda del gobierno, así cualquiera......

YO TAMBIÉN ............


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.