directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Bernat Joan creu que la Defensora del Pueblo intenta excloure els immigrants de la societat catalana

CiU critica l''absoluta permissivitat' del Govern amb el recurs

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El secretari de Política Lingüística, Bernat Joan, ha acusat la Defensora del Pueblo en funcions, María Luisa Cava, d'intentar provocar una 'doble exclusió' amb el seu recurs al Tribunal Constitucional espanyol contra la Llei d'acollida de les persones immigrades i retornades a Catalunya. Per una banda, persegueix l'exclusió del català 'del regne d'Espanya', un fet que resulta 'fins i tot lògic provenint del nacionalisme espanyol', però per l'altre, 'i això és inacceptable', suposa també 'un intent d''excloure els immigrants de la societat catalana'. Joan ha remarcat que el Govern seguirà donant als immigrants totes les eines perquè puguin desenvolupar-se amb normalitat dins Catalunya, 'i això inclou conèixer el català'.
bernat joan
Comparteix
   


Etiquetes
'Es veu que la defensora del poble no considera els immigrants com a poble', ha assegurat Bernat Joan, al·ludint a la seva decisió de presentar un recurs al Tribunal Constitucional contra la Llei d'acollida. 'Si hi ha d'haver un contingent de persones a la nostra societat que necessàriament no ha de comprendre el català voldrà dir que aquest contingent no tindran totes les eines per desenvolupar-se dins la nostra societat', ha reflexionat.

'Per a mi és molt sorprenent que la defensora del poble vulgui deixar fora de la participació normal en la societat un milió de persones nouvingudes', ha lamentat.

Joan ha assegurat però que el Govern seguirà endavant amb la seva responsabilitat 'de garantir que totes les persones tinguin tots els instruments necessaris per moure's dins la societat catalana', i això, 'inclou la llengua catalana'.

Crítiques de CiU
El portaveu adjunt de CiU al Parlament i secretari general d'UDC, Josep Maria Pelegrí, va criticar ahir l''absoluta permissivitat' del Govern amb el recurs del Defensor del Pueblo contra la Llei d'acollida. En declaracions als mitjans abans de visitar les festes de Gràcia, Pelegrí va indicar que esperava que la Generalitat 'sigui capaç de defensar amb molta més contundència i amb més encert' el desplegament estatutari.

El portaveu adjunt de CiU al Parlament va acusar el Govern de permetre el recurs. 'Si passa això és amb l'absoluta permissivitat del Govern', va assegurar. Pelegrí va recordar que CiU va votar a favor de la llei per responsabilitat.

També es va referir a les declaracions del conseller Josep Huguet, que va titllar Múgica de 'falangista' per haver començat aquest procés. Pelegrí li va recordat que ERC governa amb el PSC-PSOE, el mateix partit de Múgica. 'Són socis seus', va subratllar.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
18 d'agost de 2010, 19.30 h

#2 Quim, veig que en aquest diari pul·lulen els convergents a base de bé. T'han votat negativament només 24 lectors. Je, je, je. Tranquil, jo opino vom Vostè. Els convergents seran la ruïna de Catalunya, fins i tot els convidaria que se'n anessin a viure a madrit, allà podrien parlar castellà i en la intimitat, com l'asnar, per cert individu molt amic d'ells, podrien parlar el català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Marta Pirata fletxa Baix Llobregat
18 d'agost de 2010, 11.51 h

1 : ja sabem que el cervell te'l van embargar...per què com pot ser el que tu dius si aquesta llei la va aprovar un govern amb els vots del psc ?? com pot ser que aquesta llei MAI VA TENIR PEBROTS DE FER-LA CIU ? ELS FETS SÓN TOSSUTS I ELS BOCAMOLLS QUEDEU I QUEDAREU EN EVIDÈNCIA...FORÇA ESQUERRA, MORIN ELS TITELLES DE CAL GODÓ ! ( en sentit figurat, ei..de bon rotllet nen ! )


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Marta Pirata fletxa Baix Llobregat
18 d'agost de 2010, 11.47 h

Fa pena que els puristes de l' independentisme, que s'' hi han apuntat aquests darrers 4 anys tot sigui dit... es passen el dia mirant qui és més guai i qui és l' escollit. Només cal veure als diaris digitals : les notícies més llegides ..les de les picabaralles. Mentre lleis fonamentals com aquesta ni són reconegudes com un mèrits pels fabulosos patriotes reagrupats o solidaritzats , ni defensades. El dia de l' independència tot s' haurà arreglat per art de màgia...quant de mal ha ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Quim fletxa PPCC.
18 d'agost de 2010, 09.11 h

JA SERIA HORA DE QUE ELS CATALANS ANÉSSIM OBRINT ELS ULLS D´UNA VEGADA. L´ESTAT ESPANYOL ABOCA DELIBERADAMENT IMMIGRACIÓ A CATALUNYA PER TAL DE DESNATURALITZAR-LA, MOLTS IMMIGRANTS NO EN TENEN LA CULPA PERÒ EL QUE PRACTICA ESPANYA CONTRA CATALUNYA TAMBÉ ÉS NETEJA ÈTNICA. EL PRIMER EN COMENÇAR AQUESTA NETEJA ÈTNICA VA ESTAR FELIP V AMB EL ENCARA VIGENT DECRET DE NOVA PLANTA I EL FILL DE PUTA FRANCO EL VA CONTINUAR AMB LA COLONITZACIÓ MASSIVA I ARA ELS SEUS HEREUS AMB ALTRE TIPUS D´IM... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim fletxa PPCC.
18 d'agost de 2010, 09.00 h

#1
Ex llepa ves a cagar una estoneta a la via de Castelldefels i emportat tots els teus pamflets sense arguments amb tu, mentre la teva Ciu a qui no has deixat de votar en ta vida, cada dia que passa es posa més en evidència i ens va demostrant que de catalanista i de nacionalistes catalans no en tenen res de res tu segueixes amb el teu disc ratllat de sempre per intentar justificar i dissimular el botiflerisme dels teus regionalistes de segona. Ja resultes més que patètic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 24
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex vitant d'ERC fletxa L'Estartit
18 d'agost de 2010, 08.26 h

Cal dir ben fort que Catalunya està en mans dels del partit del "defensor del pueblo espaÑÑol" gtàcies a ERC, dels que en son "sòcis estratègics" i als que tornarán a lliurar-lis totes les institucións politiques de Catalunya que puguin si el donem la ocasió.

Ni un vot català al P$C-P$OE, a ERC i a IC-V...o correm el serios risc de que en Montilla es quedi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.