directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 07:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

María Luisa Cava: 'Les sentències han de ser acatades'

La Defensora del Pueblo espanyola reconeix que ataquen la Llei d'Acollida perquè fa 'preferent' l'ús del català en la integració

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Defensora del Pueblo espanyola, María Luisa Cava, ha passat a l'atac després de les crítiques rebudes pel recurs d'inconstitucionalitat que la seva institució ha presentat contra la nova Llei d'acollida catalana. Cava ha reconegut que s'oposen a la llei per l'ús 'preferent' del català que estableix, i que segons ella va contra la sentència que va dictar el Tribunal Constitucional espanyol i que esmicolava l'Estatut. La Defensora del Pueblo ha volgut recordar als polítics catalans que 'les sentències han de ser acatades', i més en aquest cas, ja que segons Cava el TC és una institució que 'mereix un respecte per part de tothom'. La substituta d'Enrique Múgica ha qualificat de 'desafortunades' les rèpliques del Govern català, on el conseller Huguet va qualificar de 'falangista' el recurs de la Defensora contra la Llei d'Acollida aprovada pel Parlament de Catalunya.
cava llano
Comparteix
   


Etiquetes
En declaracions a COM Ràdio, María Luisa Cava ha assegurat que els insults rebuts per la seva institució neixen del 'desconeixement' de la seva persona i Enrique Múgica que tenen els polítics del Principat. A més, la Defensora del Pueblo ha sortit en la defensa de la sentència del TC, que 'com advocada' recorda que 'les sentències s'han d'acatar'.

'En aquest cas' afegeix Cava, ' no estem parlant dels tribunals ordinaris; estem parlant ni més ni menys que del Tribunal Constitucional, que mereix un respecte per part de tothom i que el que fa és defensar la Constitució, que és la norma de convivència que ens vam donar en el seu dia tots els espanyols', conclou la defensora espanyola.

Presenten el recurs 'per coherència' amb la sentència del TC

Segons María Luisa Cava, el recurs de la seva institució ha estat presentat per 'coherència' amb la sentència que el Tribunal Constitucional espanyol va fer sobre l'Estatut. 'La sentència diu que la definició del català com a llengua pròpia de Catalunya no pot justificar l'ús preferent de la llengua catalana en detriment del castellà', per tant 'entenc que tres paràgrafs de l'article 9 conculquen l'establert a la sentència del Tribunal Constitucional, i per coherència amb la sentència, i perquè jo acato la sentència del Tribunal Constitucional, he cregut oportú presentar un recurs', assegura Cava.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
El segador fletxa Ripollés
24 d'agost de 2010, 07.08 h

Aquesta filla de la gran P. de "la defensora del pueblo" (quin "pueblo"? el d`en Montilla?), milllor que no s`acosti per la nostra terra, doncs podria rebre alguna garrotada a la seva cara de "fatxa popular". I després que no es queixi, eh? ho dic perque ho tindria que "acatar" tant sí com no. Indesitjables com ella, són els que fomenten inconscientment el independentisme als Països catalans.
Senyora Cava de llano: Els catalans ja no acatarem res mes, pels nostres collons!! (i ovaris).


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
19 d'agost de 2010, 10.50 h

El TC no mereix cap respecte per que el que fa és defensar la constitució espanyola que ens van imposar, que és la morma que regeix l'espoli i el genocidi cultural contra Catalunya.

De totes maneres ens anirà molt be que una falangista sigui defensora del "pueblo español" i que agredeixi la nostra identitat. Això és una maquina de fer independentistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jordiet fletxa Barcelona
19 d'agost de 2010, 10.42 h

ELS CATALANS COMENCEM A TENIR ELS COLLONS BEN PLENS


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
19 d'agost de 2010, 08.58 h

Diu la llegenda que el rei d’una llunyana comarca un bon dia va rebre en obsequi dos petits falcons i els va lliurar al mestre de falconeria perquè els entrenés.

Al cap d’uns quants mesos, el rei va cridar el mestre falconer i li va demanar un informe sobre l’entrenament de les valuoses aus.

El mestre el va informar que un dels falcons responia perfectament a l’entrenament, però que l’altre no s’havia mogut de la branca on el va deixar des del dia de la seva arribada.

El rei ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Gabriel fletxa Girona
19 d'agost de 2010, 08.54 h

Opció CIU: Concert econòmic "espanyol" i reforma laboral "espanyola" o els de CIU ja us heu oblidat de la Constitució espanyola a la que ens vau fer votar que SI fa 30 anys on diu que "España es la patria comun e indisoluble de todos los españoles" O L´estatut de fa 4 anys on diu que los catalanes "son todos los españoles con residencia en cataluña" i CIU vau que votessim Si....Doncs NO!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Quim fletxa PPCC.
19 d'agost de 2010, 08.50 h

#2
Aquesta franquista sociològica és al mateix bloc constitucionalista que Ciu i vol la mini autonomia administrativa igual que Ciu les dos properes legislatures i les deu pròximes legislatures més. Colla d´hipòcrites regionates de segona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
David fletxa Barcelona
19 d'agost de 2010, 08.23 h

Comentari 2, molt equivocat com sempre. Aquesta franquista sociològica era d'Alianza Popular (PP), els socis estrategics de CIU durant 1 decada sencera. Pujol-Aznar? Poca memoria.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
19 d'agost de 2010, 07.40 h

Aquesta franquista sociològica tambè deu sel P$OEcialista, o sigui, socia estratègica d'ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
19 d'agost de 2010, 06.37 h

El Tribunal constitucional mereix respecte??? Será el que s'ha guanyat a pols, no?. Sra. Marilú, hi ha senténcies a les que no ens queda cap més remei que declarar-nos insubmisos. Senténcies que són degradants per a tot un poble, per a una nació. Amb la senténcia de l'estatut, ens heu volgut degradar, però l'únic que heu aconseguit es degradar-vos vosaltres mateixos. Crec que heu fet molts d'esforços per demostrar-nos als catalans que estar amb ep.panya es un mal negoci: es que ens v... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.