directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Llorente demana a Mas que aclareixi si vol una Catalunya independent

Espera que CiU es comprometi a no pactar amb el PP

Comentaris 27  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, ha criticat les declaracions del president de CiU, Artur Mas, on ha assegurat que el seu objectiu és aconseguir més diputats que el tripartit per governar en solitari. Llorente ha aconsellat Mas que 'deixi de pensar en pactes post electorals' i defineixi quin és el seu full de ruta per 'superar el marc constitucional que ha quedat reduït a dimensions irrespirables' després de la retallada de l'Estatut a mans del TC espanyol. Així mateix ha recomanat a Mas que abandoni la seva postura 'ambigua' respecte un possible pacte amb el PP, hi renuncii obertament i aclareixi si vol una Catalunya independent.
ignasi llorente
Comparteix
   


Etiquetes
Ignasi Llorente afirma que la raó per la qual Artur Mas ha fet aquestes declaracions ha estat per 'posar ordre' dintre de la federació: 'En les darreres setmanes diversos membres han emès declaracions manifestament contradictòries sobre quines eren les prioritats de CiU a l'hora de fixar acords post electorals', ha dit el republicà.

Així mateix ha recomanat a Mas que abandoni 'l'ambigüitat' que des del seu punt de vista està mantenint respecte el PP ja que en el 'govern fort per Catalunya' que defensa no s'entén que hi hagi espai pels populars: 'Han de garantir que el PP no estarà en un futur govern', ha dit.

Tot i això, Llorente ha assegurat que el president de CiU 's'equivoca prioritzant aquesta legislatura en funció de pactes post electorals'. Per Llorente el que vol la societat no és saber de quin partit serà cada una de les conselleries, sinó quin full de ruta tenen les diverses formacions per superar l'escenari que ha aparegut fruit del marc constitucional que 'el TC ha reduït a dimensions gairebé irrespirables'.

ERC demana a CiU que digui si vol una Catalunya independent

El portaveu d'ERC ha indicat que l'únic partit a Catalunya que manté una postura inequívoca sobre les ambicions del país es ERC. Llorente ha lamentat que no es pugui dir el mateix de CiU i ha demanat a la formació que es posicioni obertament sobre aquesta qüestió: 'Ha d'abandonar la ambigüitat', ha comentat el republicà que ha afegit que la federació ha de dir si el que preval són les declaracions de Josep Antoni Duran i Lleida dient que CiU 'mai ha estat independentista ni ho serà' o els missatges independentistes que els convergents difonen 'els caps de setmana en les festes populars'.

De la mateixa manera ha recordat que en els seus set anys de govern el tripartit ha promogut la Llei del Cinema, la Llei de Consultes o la d'acollida, entre d'altres, el que significa que es tracta d'un executiu 'amb una ambició nacional sense precedents' que ha portat Catalunya a estar immersa en un debat mai vist sobre 'l'encaix o el no encaix' amb Espanya: 'CiU ha de dir si seguirà en aquesta línia o la truncarà', ha indicat el portaveu d'ERC.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#27
jordibcn fletxa Barcelona
21 d'agost de 2010, 11.55 h

#26 Cert i qui no et doni soport és un botifler,
#12 Jo no ho se pas que faria, el que se és que a la LLiga no li va donar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Eugeni fletxa Esplugues
20 d'agost de 2010, 18.56 h

No patiu per a res catalans, que el dia 10 de Setembre a mitja nit tinc previst i preparat l’acte d’autocoronació com a emperador de Catalunya a l´Abadia de Montserrat …tot aquell patriota que així ho vulgui, pot afegir-se a la meva creuada, que és també la de la pàtria.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Eugeni fletxa Esplugues
20 d'agost de 2010, 17.39 h

Sr. Llorente, el que pot fer vostè, que sembla tan preparat, és demanar al seu soci i president de la Generalitat, Sr. Montilla, si vol una Catalunya independent. Recordi que el Sr. Montilla és on és gràcies a ERC. Pensi que la Sra. Geli, consellera de la Generalitat, sosté que "no és el moment que el poble decideixi què vol". Què hem de fer?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
XAVIER fletxa PPCC
20 d'agost de 2010, 16.56 h

QUIN TIENE QUE SER ADMINISTRADOR DE ESTE BLOG O ALG PARECIDO , YA QUE A CADA PARIDA SE VOTA HASTA 27 VECES , Y AL EXVOTANTE DE ERC LE METE 27 NEGATIVOS JAJAJAJAJAJ ERES UN CRACK QUIM ,Y ADEMAS COBRAS POR ESTO?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
catlliure fletxa soc33
20 d'agost de 2010, 14.21 h

#18 Perfecte, viva ejpaña, pero a españa, Caralunya lliure amb estat propi, tothom a casa seva i tant contents. Com mes aviat diguem adeu, avanç sereu feliços els españoles, sense aquest patiment de tenir de soportar-nos, i que dir de la nostra felicitat, buf, sense tota aquesta purria insoportable injuriant, mentint, insultant, expoliant, tots els dies del mon, a dins i a fora de casa nostra, poguen administrar els nostres diners, i vosaltres sense sentir que us roben. Ja no haureu de "d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
catlliure fletxa soc33
20 d'agost de 2010, 14.08 h

Els que volem l'independencia tenim clar que CIU no es la via, molta poltrona i molta demagogia.
Hauriem de lograr, aixo si, que les formacions independentistes s'uneixin per fer força.
Som molts els que estem amb l'iniciativa popular www.araomai.cat, entreu i signeu per mostrar-hi als politics que es el que volem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Esteve fletxa Sabadell
20 d'agost de 2010, 13.28 h

Ex-traidor de l´estartit, treu-te la xorra del David Madí de la boca, que el Mas i el Duran estan fent cua. Desprès recull els diners del terra. Mira que sou gent a l´oficina de CiU per fer d´"ex-votant", i avui ens ha tocat el més burro de tots.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
ARA, ERC fletxa Badalona
20 d'agost de 2010, 13.18 h

Crec que ERC ja ha dit per activa i per passiva amb qui pot arribar a acords post electorals i entre aquest no hi ha ni CiU ni el PSC, ni el PP ni IC....doncs encara es hora que es manifestin a la condició expressada per ERC i el seu president en Joan Puigcercós per tal de poder arribar a acords de pacte o de govern....es prou senzill "pactarem amb qui doni suport a una consulta popular per aquesta propera legislatura per a convocar i decidir si el poble català vol o no la independència.." ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
QUIN fletxa PPCC
20 d'agost de 2010, 10.53 h

demano perdó a tothom pels meus comentaris feixista, tot és degut a que vaig tenir una infància marginal i em refugi en certs serveis, que avui intent deixar, gràcies a tots


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
20 d'agost de 2010, 10.42 h

VOTA PP VIVA AZNAR I VIVA ESPAÑA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.