directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 03:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ausàs es compromet a lluitar perquè la MAT del Pallars es consensuï amb el territori

Assegura que el Govern no pot abonar un traçat que sigui nociu

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha dit en al·lusió a la MAT del Pallars que 'de cap manera podem abonar un traçat que sigui nociu pel territori'. Ausàs s'ha compromès amb l'alcalde de el Castell de Mur, un dels municipis afectats pel pas del corredor elèctric, a transmetre al Govern de la Generalitat la preocupació dels Ajuntaments del Pallars en vers aquesta línia i a lluitar perquè de fer-se es consensuï amb el territori. El conseller s'ha referit a l'actitud de Red Elèctrica espanyola (REE) de no informar als Ajuntaments i ha dit que 'REE no pot tirar pel dret i impulsar un projecte sense informar ningú ni haver consensuat el traçat. El conseller ha fet aquestes declaracions al Castell de Mur.
jordi ausàs
Comparteix
   


Etiquetes
L'alcalde de el Castell de Mur, Josep Castells, ha aprofitat per demanar suport al conseller de Governació en la lluita contra la MAT del Pallars. Segons ha explicat l'alcalde el traçat marcat per les estaques 'dinamita' el pla de dinamització turística del Pallars Jussà i passa a toca de punts estratègics com la fortificació medieval de Mur, el castell de Guàrdia, la zona PEIN de la Noguera Pallaresa o un punt d'interès geològic.

El conseller Ausàs ha dit a l'alcalde que pot comptar amb Governació per lluitar contra aquest traçat elèctric. Ausàs ha explicat que des del Govern s'ha impulsar un model de turisme lligat al territori i molt d'acord amb el seu patrimoni. El conseller considera que el traçat assenyalat amb estaques obrirà una ferida en contra del model turístic que el Govern ha apostat. Ausàs ha criticat que s'hagi entrat en finques particulars per col·locar-hi estaques sense demanar permís a ningú. El conseller ha dit que el que ha de fer REE és parlar amb els alcaldes i informar-los sobre aquesta obra, fet que encara no s'ha produït.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.