directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Carcassona es rebel·la contra les corrides taurines de 'les festes del sud'

Nombrososos col·lectius es concentraran aquest cap de setmana davant les places mòbils en contra de la tortura animal

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Carcassona celebra aquest cap de setmana les 'festes del sud' amb espectacles taurins que han estat criticats per col·lectius de defensa dels animals. Durant aquest dissabte i diumenge s'han programat concentracions davant les arenes mòbils que s'han aixecat especialment per a aquestes festes, ja que la ciutat no disposa d'instal•lacions per celebrar corrides. Els antitaurins no comprenen que es vulgui recuperar una tradició que la localitat de l'Aude va perdre fa mig segle. A més, consideren que les corrides malmeten la imatge d'una ciutat patrimoni de la UNESCO. Per les 'Festes del Sud' s'han programat també espectacles de música flamenco, balls de sevillanes i espais de degustació de tapes i paella.

Comparteix
   


Etiquetes
Enguany les manifestacions contra les corrides son 'més importants que mai pel rerefons de la prohibició del Parlament català i perquè el nou alcalde de Carcassona ha promès no finançar els toros', ha explicat a l'ACN Christine Blanchard, portaveu del col·lectiu de defensa dels animals Sauver Proteger Aimer – SPA (Salvar Protegir Estimar). SPA i d'altres col·lectius antitaurins ha començat a repartir manifestos de protesta aquest mateix divendres en les primeres corrides i han convocat una concentració pel diumenge davant de les arenes.

Caracassona va deixar d'organitzar corrides el 1954 i les va recuperar el 2004, quan el consistori va començar a programar-ne únicament durant les Festes del Sud.  L'alcalde, Jean-Claude Pérez, escollit aquest any, va inaugurar el dijous els quatre dies de 'feria espanyola', tot dient que són les festes 'del sud de l'Occitània, del sud de la vinya, del sud del rugby, del sud del nostre Mediterrani i dels nostres veïns, tant els més propers com els més llunyans', segons informa el diari 'L'Indépendant'.

Les curses de braus estan permeses a França ja que gaudeixen d'una excepció en el Codi Penal per la seva condició de tradició. Un grup de diputats de l'Assemblea francesa ha iniciat una proposta legislativa per abolir-les a tot l'Estat. Les curses de braus es practiquen únicament en alguns municipis del sud de França, principalment a Occitània.

Les festes del sud

La ciutat de Carcassona celebra aquest cap de setmana les festes dedicades a “la cultura del sud”, que inclouen curses de braus, balls de sevillanes i flamenc, entre altres demostracions del gènere. La celebració que el municipi dedica a la cultura flamenca s'ha encetat aquest divendres i durarà fins diumenge. Durant aquests dies, la ciutat emmurallada estarà literalment ocupada per grups que interpretaran salsa, flamenc, sevillanes, tangos pel carrer en l'anomenada Carcassonne fête le Sud. I, cada nit, la plaça André Chénier serà l'escenari de concerts i també dels bars i cellers en els quals es podran degustar tapes, paelles i altres productes típics del “sud



COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Eric fletxa Reus
22 d'agost de 2010, 20.11 h

#8 Aquí l'unic esbirre ets tú,i si ciudad-anos pagués millor els seus tu no hi series,no ets bó ni com a provocador...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Josep Lluis fletxa Barcelona
22 d'agost de 2010, 19.17 h

Quin nivellàs de comentaris. Vendrell a veure si pagues millor els teus esbirres que sembla que la meitat no han acabat ni l'ESO i l'altra meitat són curts de gambals.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
jürgen fletxa Reus
22 d'agost de 2010, 18.12 h

No ho enteneu,deuen fer una fira de cultura africana...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Samant Foiix fletxa Alt Urgell
22 d'agost de 2010, 17.26 h

Si us voleu adreçar a l'ajuntament de Carcassona, suggerint-li que recolzi la cultura de la seva pròpia terra occitana per davant de l'espanyola, ja que l'occitana é la cultura que la majoria esperem o volem trobar al Llenguadoc, podeu fer-ho a: accueil@carcassonne-tourisme.com


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
22 d'agost de 2010, 10.30 h

Sevillanes i Flamenco a Occitania???? Hhhahaha. Si volen els regalem la fira d'abril de Can Zam


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
21 d'agost de 2010, 14.07 h

No es pot permetre la brutalitat en cap variant, la paraula prohibicio es totalment adequada devant del salvatgisme i la tortura, el que no te cap legitimitat ni sentit es associar la paraula llibertat.
Els pro taurins assassins de per aqui estan decidits a fotre en l'aire la decissio del parlament a traves del TC i el PP, i tot en pos de la "llibertat".
Tant de bo ens movilitzem per no permetre que logrin fer donar un pas enrere ans al contrari hem de lluitar per prohibir els correbous. Qui ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Voltaire fletxa Rias Baixas
21 d'agost de 2010, 13.35 h

Toros, paella, flamenco..., ho veieu? Per als francesos, Provença i el Llenguadoc abans andaluses que catalanes. D'Estat a estat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
21 d'agost de 2010, 11.02 h

Gràcies nou alcalde de Carcassona! i gràcies als Diputats que promouen l'abolició de les curses de braus també a França! No es pot permetre la tortura de cap animal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
21 d'agost de 2010, 11.00 h

Pobre Occitània. Els occitans van més perduts que els regionalistes catalans que ja és dir. De mica en mica espero que vagin despertant de l´ anestèsia i de la amnèsia que els hi han imposat els francesos que són igual de feixistes i fanàtics o més que els espanyols i ni tan sols reconeixen que a frança es parlem més llengües que el francès.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.