directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 19:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tura acusa els qui prometen un referèndum de 'jugar amb els sentiments' dels catalans

La consellera socialista defensa que per aconseguir l'Estat propi cal canviar la Constitució espanyola

Comentaris 31  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La consellera de Justícia catalana, Montserrat Tura, ha acusat les formacions polítiques que prometen el dret a decidir de 'jugar amb els sentiments' dels ciutadans, ja que segons la socialista expliquen una versió dels fets 'que no és certa'. Així, segons Tura, 'no n'hi ha prou amb 'muntar una urna i dipositar el vot', per celebrar el referèndum cal 'una majoria de dues terceres parts' al Congrés dels Diputats, això 'inclouria el PP'.
montserrat tura
Comparteix
   


Etiquetes
Tura, que ha instat CiU a aclarir la seva posició sobre aquesta qüestió, ha titllat de 'curiós' que aquesta proposta provingui de formacions, com ICV, gairebé sense presència al Congrés. 'Tenen dos vots dels 350 diputats del Congrés', ha assegurat la consellera, defensant així una concepció de la sobirania catalana supeditada a Madrid.

'Sóc molt respectuosa amb totes les opinions polítiques, però també els hi demano a les opinions polítiques que no juguin amb el sentiments'. Moltes vegades quan es diu que 'es muntarà una urna, dipositarem el nostre vot i s'acabaran els nostres problemes estem explicant una versió que no és veritat', ha advertit. Aconseguir processos d'una norma legal que estableixi un canvi de la Constitució, 'és possible', però requereix 'una majoria de dues terceres parts al Congrés dels Diputats', ha recordat. Això, amb l'arc parlamentari actual, 'inclou forçosament el PP'.

'És sempre bastant curiós que aquesta proposta la facin formacions com ara ICV que només té dos escons dels 350 que composen les Corts Generals', ha assenyalat Tura. 'Si està en condicions d'aconseguir les dues terceres parts del Parlament espanyol', si això està a les mans dels ecosocialistes, llavors 'estarà en condicions de tirar endavant la seva proposta'.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#32
jordi fletxa bcn
23 d'agost de 2010, 19.46 h

sra Tura, però no diu que el sentiment dels catalans no esta per lai ndependència, doncs llavors com podem patir per ella?? si a ningu li interessés no podrien fer-li xantatge o jugar amb el sentimen independentista. vol dir que s'acaba d'aclarir?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
23 d'agost de 2010, 16.24 h

#26 Una altra. En Quim no ha dit res mal dit. Senzillament li ha dit que ell no pot entendre el què escriu en Xavier. Jo tampoc l'entenc i com en Quim també moltes vegades quan sóc al mig del seu comentari he de plegar. Tampoc en Quim l'ha insultat com fa ell, o sigui que penso que ni en Xavier ni Vostè, aquesta vegada tenen raó. Repeteixo el què acabo de dir al meu anterior comentari: Ens falta humilitat per acceptar els nostres defectes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
23 d'agost de 2010, 16.19 h

#22 Home, no s'enfadi d'aquesta manera, al capdavall en Quim li ha dit el què li ha dit molt correctement.
No té per què posar-se com un gall dindi. De vegades ens cal, a tots, un xic més d'humilitat i acceptar els nostres defectes encara que siguin altres persones qui ens els faci veure. Ni tampoc crec que Vostè havia de respondre amb insults, perquè ell no l'ha pas insultat. Crec que Vostè quedaria com un senyor si li demanés disculpes. Salutacions


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
22 d'agost de 2010, 23.58 h

I un be negre!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
gemm fletxa barcelona
22 d'agost de 2010, 22.49 h

#27 el que jo deia.. amb mala baba no anem enlloc, jo a casa tinc una àvia i un avi de fora i no escriuen bé ni el català ni el castellà i t'asseguro que ara que tenen temps perquè han treballat tota la vida moltissim, ho intenten i ningú els hi critica les faltes, quan ho demanen s'els hi corregeixen.l'ajuda no s'imposa, es dóna quan es demana.No soc bona però prefereixo premiar els esforços que recalcar les mancances, no perquè cregui qur no hem de difondre el català si no perquè ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Quim fletxa PPCC.
22 d'agost de 2010, 22.38 h

#26
Mira si ets bona persona, així no cal que ningú s´esforci per la nostra llengua i per ser més simpàtics i més bones persones el que hem de fer tots és parlar i escriure sempre en castellà i no demanar mai de la vida als que venen de fora que facin un mínim esforç que ja ens esforçarem nosaltres a escriure bé el castellà el romanès l´arab etc. Mira demà mateix m´esborro de la CAL que per si no ho saps és una associació que treballa per difondre la nostra llengua a casa no... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
gemm fletxa barcelona
22 d'agost de 2010, 22.11 h

Doncs per mi, els que no escriuen perfecte en català però ho intenten també son benvinguts al meu país! hi cabem tots, i si voleu que aprengui a escriure millor proposeu-li d'anar a fer un cafè i intercanvieu ensenyaments ortogràfics per experiències de la vida o qualsevol altre cosa que el xavier us podrà ensenyar de segur. Amb mala baba no anirem en lloc ni per un cantó ni per l'altre!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Quim fletxa PPCC.
22 d'agost de 2010, 21.58 h

#22
Si t´ho vols prendre així tu mateix. Però continuo pensant que després de 40 anys, com tu dius et podries esforçar una mica més. A més tu que saps de mi per parlar d´aquesta manera. Si tothom fes com tu que seria de la nostra llengua. Et podria presentar estrangers que no porten més de cinc anys a Catalunya i parlen i escriuen un català més que acceptable i et torno a repetir que no ho havia dit per molestar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Jordi fletxa Barcelona
22 d'agost de 2010, 21.55 h

Senyora Tura i demes espavilats,per declarar l´independencia nomes cal la majoria al parlament de Catalunya,despres per convocar un referendun no necesiten Madriz per a res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Sergi fletxa Calldetenes
22 d'agost de 2010, 20.37 h

Doncs jo estic amb tu Xavier, Soc conseller nacional d'Erc i subscric el que dius. I per cert, respecte el "racisme" i l'etnicisme d'alguns puristes jo tambe crec que es el pitjor que li pot passar a l'independentisme. No es pas Erc que es purisme, en aquest sentit. Sino no s'explica l'aposta del pacte amb el PSC. #20


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.