directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Al-Qaida allibera els cooperants catalans Pascual i Vilalta

Van ser segrestats a Mauritània el 29 de novembre · L'alliberament s'hauria fet a canvi de l'extradició a Mali d'un pres islamista

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Al-Qaida ha alliberat els cooperants de la caravana Barcelona Acció Solidària Roque Pascual i Albert Vilalta, segrestats el 29 de novembre de l'any passat a Mauritània, segons que ha informat la cadena Al-Arabiya i que han confirmat fonts del govern espanyol, tot i que no en faran una notificació oficial fins que no siguin dins l'avió que els ha de dur fins a Barcelona. Aquest ha estat el segrest més llarg de tots els que ha dut a terme l'organització salafista. La tercera cooperant segrestada al novembre, Alícia Gámez, ja va ser alliberada al març. Pascual ha trucat avui mateix la tarda a la seva dona a Catalunya per confirmar-li que ell i Albert Vilalta havien estat alliberats.
cooperants mauritània
Comparteix
   


Etiquetes
Durant tot el segrest, els salafistes han demanat el pagament d'un rescat i l'excarceració d'un nombre indeterminat de presos retinguts a Nouakchott, la capital de Mauritània. Ara, l'alliberament de Pascual i Vilalta ha tingut lloc després que les autoritats de Mauritània acceptessin extradir a Mali el pres islamista condemnat pel segrest de Vilalta, Pascual i Gámez.

Al vespre d'avui mateix, un avió del govern espanyol està ja preparat a Madrid per volar cap a la zona, tot i que el ministeri d'Exteriors encara no ha avançat on es farà el lliurament dels cooperants: es podria produir a Ouagadougou, la capital de Burkina Faso, perquè el principal negociador, Mustafa Uld Liman Chafi, és d'aquest país, o a Tombouctou, a Mali, més a prop d'on Pascual, Vilalta i Gámez estaven segrestats.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Eric fletxa Reus
23 d'agost de 2010, 00.07 h

Una altra vegada que hi tornin,ara que els integristes ja saben que gràcies als segrestos els alliberen els compinxes i ademés calers trinco-trinco,això es pot convertir en un parc temàtic del segrest.La gent que viu allí d'una manera o altra sempre dona suport als islamistes,sinó la seva tasca seria molt dura,que s'ho pensin aquests pijoprogres...el proper atemtat dels gossos d'alquaida poden estar financiats amb calers ecspanyols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
t fletxa m
22 d'agost de 2010, 20.24 h

Celebro que tot plegat hagi acabat be. Dit això, indicar que s'ho repensaran abans de tornar a montar excursions solidàries d'hotel en hotel, amb acompanyants exclusius, representant les institucions públiques de mitja Catalunya, o les seves parelles, amb foto yupi-guai al final, tot pagat amb contribucions d'ajuntafems i institucions diverses. Bé, si més no, la foto final la tindran.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Orio9l fletxa Barcelona
22 d'agost de 2010, 19.58 h

#2 El Vilalta i el Pasqual són dos dirigents d'empreses públiques de l'Ajuntament de Barcelona. El pare del Vilalta en concret és un dels tipus més influents del país. Ha estat dirigint grans empreses en totes les administracions:CIU,PP PSOE i el que calgui. I el seu fill va pel mateix camí. Formen part de la jet society dels alts funcionaris que tot ho maneguen. I a més a més alguns se'n van a fer de cooperants. En conec molts de cooperants dels que ho donen tot, fins i tot la vida, se... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Josep fletxa Barcelona
22 d'agost de 2010, 19.27 h

#1 Quin comentari més imbècil Oriol! És ben bé que n'hi ha que deixen anar qualsevol frase sense ni parar-se a pensar en el que estan dient. Peixos grossos uns cooperants? I aquest to de "s'ho mereixien, per ser peixos grossos"?

Ets patètic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Oriol fletxa Barcelona
22 d'agost de 2010, 19.06 h

Els peixos grossos sempre se'n surten. Si hagués estat un de nosaltres, és a dir algú sense influències, ja seríem morts i oblidats pels mitjans de comunicació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.