directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 13:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Les quatre columnes de Puig i Cadafalch tornaran a Montjuïc abans de finals d'any

Primo de Rivera les va destruir el 1928

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Vuitanta anys després, les quatre columnes de Puig i Cadafalch, que simbolitzen les quatre barres de la senyera, tornaran a Montjuïc, gràcies a la tasca de la Xarxa d'Entitats Cíviques i Culturals pels Drets i les Llibertats Nacionals dels Països Catalans. Aquestes columnes de vint metres d'alçada tornaran a Montjuïc, però el consistori barceloní no sembla disposat a acceptar que tornin a l'indret original, just al darrere de la font màgica, i aposta per una ubicació lateral que restaria visibilitat i amagaria el significat original del monument.
4 barres puig cadafalch
Comparteix
   

La ubicació de les rèpliques de les columnes originals continua portant polèmica, ja que el consistori del socialista Jordi Hereu no vol les columnes al seu emplaçament original, que permetria una visió frontal del monument des de l'avinguda Maria Cristina, i voldrien situar-les als laterals de la plaça, davant el Pavelló d'Itàlia, que ha de desaparèixer properament. La ubicació definitiva es decidirà el mes de juny.

La campanya per a la recuperació de les quatre columnes va iniciar-se el 2003. El novembre de 2005 la proposta va arribar al Parlament, que va aprovar una proposició per a restituir-les, i l'Ajuntament de Barcelona va acceptar el 2006 treballar per a la seva recuperació.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Josep M fletxa Igualada
3 de març de 2008, 21.10 h

Sempre m'ha emocionat aquesta columnata...ara resulta que els sociates les volen amagades...no sé si es pot ser més acomplexat. Si tant els molesta veure quatre barres, o quatre columnes...que les deixin on les va deixar Primo de Rivera, total són pastadets.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.